Ahojte baby, som v 18 tt a prišli mi výsledky z odberu krvi v 15tt. Všetko vyšlo v poriadku, až na hodnotu FT4 - tá by sa mala pohybovať v intervale 7-16 a mne vyšlo 6,2. Čaká ma endokrinologické vyšetrenie na budúci týždeň. Na internete, je všeličo popísané, zvlášť v tehotenstve je to rizikovejšie v súvislosti s vývojom dieťaťa, ale chcela by som sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť a podelil sa s ňou. Ďakujem
@t1m3a nie je to nič hrozné, ak to pekne podchytia. Dajú ti hormonálne tabletky na doplnenie hormónov. V tehotenstve u veľa zdravých žien štítna žľaza "nezvláda" plniť zvýšené nároky na hormóny, vo väčšine prípadov sa to po pôrode vráti do normálneho stavu. Ja mám štítnu žľazu nefunkčnú, zničenú autoimunitným zápalom, hormóny mi už vôbec neprodukuje, v tehotenstve mi preto zvýšili dávku liekov aby sa vykompenzovali aj zvýšené nároky plodu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne to síce zistili skôr, ešte v puberte, ale mám zníženú funkciu štítnej žľazy, každé ráno beriem tabletku. V tehotenstve som chodila častejšie na kontroly na endokrinológiu, ale dávky liekov mi nebolo treba zvyšovať. Malý sa narodil v termíne, bez problémov a je zdravý. Je to ale dedičné ochorenie, väčšinou ho dedia po ženskej línii. Ja ho mám tiež po mame.