Mali ste niekto v tehotenstve malé bruško?

lady511
5. sep 2011

chcela yb som sa spítat ktoré z vás mali menšie bruško????čakám dievčatko,,,som v 32týždni vraj ma len a váha v 30 týždni 1300g teda o 200g menej ako by malo byt ale že to nevadí...dievčata su vraj menšie...je niekto v podobnej situacii?

darinkazv
5. sep 2011

tak týmto sa nestresuj. výpočty cez sono 😝 mňa deptala dr., že moja malá nebude mať ani 3000g pri narodení a keď sa narodila, mala 56cm a 4020g. takže sa týmto vôbec nestresuj. bábätka rastú rôzne. nie je každé ako z tabuľky 😉

usiko
5. sep 2011

no ja som mala male brusko...a v pohodke.....dcera je teraz vacsia ako jej o 3 mesiace starsia kamoska. co sa narodila vacsia a vyssia.....ale kamoska je tazsia ako nasa dcera.... 🙂

bianca
5. sep 2011

tak toto vobec neries.Mna jeden dr na prime nameral 4100 a doktorka 3100.Mala mala 3250

vejinka
5. sep 2011

nj treba sa starat o ine veci hlavne poprat vecicky pre babo pozehlit ulozit do skrine a nezatazovat sa tymto ona este stale pribera a to dost vela posledne tyzdne rapidne..takze ak to nedobehne aspom nebudes mat ruky jak kulturistka ked ju budes nosit na rukach prve dni tyzdne a mesiace.a velkost bruska je uplne ale uplne nepodstatna 😉

kralicica
5. sep 2011

mne lekar na morfologickom sono (co sa robi okolo 30 tt) nechcel verit ze som vobec tehotna a pytal sa ma dva krat ci som sa nepomylila. teraz som druhy raz tehu, som v 20 tt. a len troska mi narastlo brusko, kto nevie, nevidi... nic si z toho nerob. kamoska mala male brusko, pribrala len 3 KG ( !!! ) bolo jej dlho zle a maly vazil 4kg. aj my sme mali kolkokrat v danom tyzdni menej ako bolo treba a potom to za mesiac dvojnasobne dobehol... neries to a uzivaj si tehu!

rebecca2006
5. sep 2011

ja som mala niečo podobné- na sone niekedy koncom tehu mi povedali, že Maťko má len 2000g, ja som y toho bola hotová, ale o 2tt na kontrole mi namerali 2600g- a na druhý deň sa narodla 3650g Martinko 🙂 Tak si vyber 🙂 Royhodujúce bolo, že v čase "melého bábätka" som mala stále dobré prietoky, lekár mi ich opakpvane skontroloval, ale inak tie údaje o hmotnosti sú podľa mňa len vysoko orientačné- jeden y roymerov, ktoré sa berú do úvaky, je napr. obvod bruška- a môj chlapček je taý dlhý tentký "slíž", tak mžno aj tam bol pes zakopaný.
Určite sa nestresuj kvoli rozdielu 200g 🙂

vefi89
5. sep 2011

ja som mala celé tehu malé bruško, dokonca z okolia (okrem rodiny a susedov) nik ani nevedel že som bola tehu...a to som pribrala 25 kg, no i tak som bola dá sa povedať štíhla 😝 dva týždne pred pôrodom, teda dva týždne som prenášala, čo znamená v 40tt, mi bruško z ničoho nič vyskočilo 😀 a myslím je tu aj téma s touto tematikou

kaia
5. sep 2011

Ja som pri synovi mala male brusko, nikto neveril, ze je uz cas 🙂. Syn mal 3.400 g a 50 cm 😉.
Teraz mam tiez male brusko, vsetko zavisi od Tvojej postavy a od toho, ako sa Ti uklada tuk 😉.
Takze ziadne strachy a drzim nam palce v novembri! 😀

lucka1987
6. sep 2011

no tak ja ti poviem ze nam hovoria ze sme pozadu o 10 tyzdnov.. uvidim co poviedia na kontrolnom utz.. ale neverim tomu ze sme tak pozadu kedze doteraz bolo vsetko ok.
sono nie je 100% . neverim mu ani ze sa vola sono 😀 tooolko krat nam uz povedali taku hovadinu , pre ktoru som sa len stresovala... keby mam verit tomu co sono ukazovalo tak nas drobec by tu uz nebol... a ma odchyllu merania +- 500 g. no myslim ze v reale to je viac a je to odvodene od kvality sona a od zrucnosti lekara ako naklikne miery... takze ziadnu paniku 😉
mimo toho tiez mi doki hovori ze mam male brusko.. no mne male nepripada

gabuci
6. sep 2011

Ja som pribrala len 6 kíl,som rodila v 40-om týždni a malá vážila 3.400g a 50 cm. 🙂

abriela
6. sep 2011

neries vahu babetka a ani svoju vahu. Chude priberu viac a maju vacsie bruska ako baculky.

veronique_1
6. sep 2011

Ja som mala take male brucho, ze ked som bola v deviatom mesiaci, vsetci mi tipovali 6-7 mesiac. Bolo to dane tym, ze mala bola umiestnena vzadu. Vaha, ktoru urci ultrazvuk byva niekedy dost nepresna, jednej mamine tvrdili, ze vazi uz 5kg, musela preto ist na cisarsky a babo malo len 3,5kg, presne ko moja mala

ejuska79
6. sep 2011

juj moja, ja ked som prisla rodit tak ma sestra na prijme skoro vyhnala, ze kam sa trepem s takym malym bruskom 🙂 🙂 a mala 3350 gr a 50 cm, ako z knizky 🙂 🙂 a do 5 mesiaca ani nebolo nic vidiet a nosila som bezne veci, iba ked som sa vyzliekla tak bolo vidiet brusko, ale malinke, a to mam 54 kg a 171 cm...a pocas tehu som pribrala nejakych 8 kg, co hned aj ostali v nemocke 🙂 🙂 teraz cakam druhe a som 13 tt a uz mam male brusko - ako predtym v 5 mesiaci 🙂

katrinka8
6. sep 2011

Baby pravdu, mne na tom poslednom sone doktor povedal, ze tie miery su len orientacne, ze to sa nikdy neda presne povedat, aka bude vaha a dlzka 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dianka3
7. sep 2011

lady551 ahoj,ja som v 30 tt a tiez sa mi zda ze mam male brusko a navyse som doteraz pribrala len 3,5kila 😒 tak vobec newiem ci je to normalne.a moja kamoska co cakala dievca mala obrovske brucho,zatial co ja som cakala chlapceka a mala som ho male, takze to neni pravda ze ked cakas chlapca musis mat velke a ked dievca tak male brucho,proste je to dane prirodou

valeri1
7. sep 2011

Ja som pribrala pri malej len 8 KG a bruško som mala malé na konci piateho mesiaca som bola na kontrole kôli migrénam a neurologička sa ma opýtala či som už porodila 🙂 a keď som jej povedala že nie že práve mám koniec piateho mesiaca tak si ma premerala že kde to dieťa nosím.Tesne pred pôrodom som vážila 54 kg a z pôrodnice som odchádzala ako modelka štíhla ostalo mi len 1kg navyše od mojej pôvodnej váhy.Tak sa nestresuj a radšej chystaj výbavičku 😉 .

dani84
11. sep 2011

ja som momentalne v 39tt a za cele tehotenstvo som pribrala iba 4kg... Malinka rastie normalne, ma uz nieco cez 3kg... Az do konca 6. mesiaca na mne nebolo nic vidiet 😉

pepsikola19911
21. jún 2014

Ahojte maminki ja som v 37tt cakam dievcatko a lekar mi tak isto povedal ze mam nejake male brusko ked som si Lahla na chrbat pri sone napriek tomu povedal ze je vsetko ok. No kontrolne meranie spravi ked idem o tyzdne ci sa malej dostava dost spravi lebo podla merania vazila 2270g no podla mna to je dost. 🙂 ale urcite hej kedze som zacinala z 64kg a terz mam 77kg no ja mam 173cm takze sa to namen roztahalo netreba sa stresovat zbyroccne Sona nie su presne
🙂lady511neboj sa vsetko bude o

grigelka
13. júl 2014

Mam termin 30.juna 2o14.brucho mam ako v 6,7 mesiaci. a zalezi to aj od toho ako je umiestnena a podsadena maternica,niektora ju ma hlbsie vzadu a tym sa tvori dojem maleho brucha.Ultrazvuky a pod aparaty su sice paradna vec po kazdej stranke,ale taktiez nie su presne na milion %.Mam uz 16 rocneho syna,teraz cakam druheho syna a obe tieto tehotenstva su diametralne rozlisne.pri prvom som mala nohy ako nite a velke brucho. Teraz uz nemam take strasne chude nohy,zato male brucho. Vobec sa tym netreba zatazovat,pokial lekar nezistil zavazne problemy,ci vady,tak nie je dovod si robit stres.

25daniela
13. júl 2014

Male brucho nerovna sa male dieta, ale moze to znamenat aj to. Ja som brucha mala akoratne a male deti. Kila sa nalepili na mna a nie na deti..

petka3012
13. júl 2014

aj ja som mala male brucho, nato, ze uz v druhom mesiaci na mne bolo vidiet, ze som tehotna.... :D ale potom rastlo pomalicky 🙂 a dcerka sa mi narodila skor s vahou 2850g

alla24
13. júl 2014

Mne povedali ze mala bude mat 2700 - 2800 g a mala nakoniec 3450 🙂 A ja osobne som pribrala za cele tehu 8 kg 😉 Najviac mi brusko narastlo za posledny mesiac aj nieco tak od 35 tyzdna cca a rodila som v 42 tyzdni 😀

ushuaia
13. júl 2014

baby vsimli ste si ze je to otazka z roku 2011 ? 🙂 Ale preco nepokracovat, tiez sa podelim...ja som do 5 teho mesiaca chodila do gymu...nic nebolo vidno, brusko mi zacalo rast az po 6 mesiaci...ked to zhrniem mala mala 3.7 kg a 52 cm...prosto bola tam nejako poskladana...neverila by som ze bude taky valibuk...dnes je na jej vek velmi dlha a chuda... 😀

mondicka
27. feb 2019

@dominika1988 toto podľa mna teda určite nieje malé brusko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre