Mali ste niekto nedostatok železa v tehotenstve?

summer21
11. nov 2010

dakujem

murinka
11. nov 2010

ano,mala som a brala som vitaminy Aktiferin 😉

babatko88
11. nov 2010

ahoj, áno, aj ja som mala a veľmi málo, doktor mi dal vitamíny a bolo lepšie, bábätku sa nič nestalo, všetko bolo ok... a železa mám ešte stále trošku málo, ale už vitamíny brať nemusím

patatina83
11. nov 2010

ja tiez,,to ma vela zien,tiez som mala vitaminy,,ale som ich jedla pomenej lebo velmi zapekaju... 😀

beruska.zuzanka
11. nov 2010

jasné, brala som tardyferon, ale preháňalo ma z neho, čo väčšinou z toho zapeká... 😀 tak som s tým prestala...

ludka140281
11. nov 2010

ja cele tehu ☹ brala som maltofer,neskor maltofer fol........tak mi to sposobilo zapchu a nasledovali glycerinove cipky 😅

maximma
11. nov 2010

ja som tiez mala malo zeleza a brala som kvapky Maltofern, ale len chvilku, potom som ich vysadila a jedla som kazde rano kavovu lyzicku melasy a vecer kavovu lyzicku narosanu. Su to prirodne produkty

babula
11. nov 2010

ahojte, ja som s tym mala velky problem,a zabera mi cucoriedkovy NAROSANod spoločnosti JUST,najdes to na nete, je to drahsie ale ucinne aj v tehu a nezapeka 😉

elise
11. nov 2010

ja som mala brala som tabletky ale bývalo mi z nich zle tak som ich nedobrala, malý je tiež chudokrvný ale riešime to vitamínmi z amway a dosť výrazne sa mu to zlepšilo v krvnom obraze. je dobre jesť veľa potravín obsahujúcich železo (špenát, šošku, brokolicu, hovedzie mäso)

janzurka
11. nov 2010

Ja mam nedostatok zeleza uz niekolko rokov, pocas tehotenstva aj predtym som brala Sorbifer 😝 . Krvne vysledky som mala fajn a babatko bolo fit 😉

beaska
12. nov 2010

pozrujem tento problem ma vela buducich mamiciek, aj ja mam brat beriem ho obden lebo mi nerobi dobre, 😢 😝 no dufam ze coskoro ho potrebovat nebudem 😀

gabrielkap
12. nov 2010

ano, ja som brala Maltofer tabletky

blumka
12. nov 2010

ja mam malo zeleza v podstate skoro stale...v tehotenstve som brala sorbifer, nemala som z neho ziadne problemy. Deti su obe v pohode, zatial ani jedna nema nedostatok zeleza 😉

dankadina
12. nov 2010

ja som brala maltofer tabletky teraz som tehu druhy krat tak uvidíme

daniela1974
12. nov 2010

ja beriem kyselinu listovu a sorbifer

janka2732
12. nov 2010

ano mal som aj ja ked som bola tehotna brala som aj lieky,maly ma už 5 mes.a minule mu brali krv z palčeka a aj mne bo sme boli chori a vysledky všetko mame tak ako ma byt 🙂 počas teh.som brala sorbifer,kyselinu listovu a magnezium.

anjelicek26
12. nov 2010

Jasne, hodne nizke... skoro kazda tehulka je trocha anemicka... u mna pomahala melasa + cucoriedky, lieky som nebrala a postupne to slo stale hore... doky ma za to chvalila... z liekou ma strasne zapekalo, ist na zachod bol boj...

slavicita
12. nov 2010

no ja som ho tiež mala nedostatok, doktorka mi predpísala nejaké tabletky ale na názov si teda nespomínam 😀 a po pôrode mi tiež dali zo dve tabletky lebo som vyzerala ako smrtka🙂

cerfaa
12. nov 2010

tardyferon, s tym mam dobre skusenosti, brala som to v tehotenstve a este aj par dni po porode...

teerry
12. nov 2010

ahoj, ja som mala tiež málo železa a aj po pôrode a lekár mi predpísal Ferro -Folgamma. Dá sa kupiť aj bez predpisu a je tam železo aj kyselina listová a vitamín B12. Mňa ani malého z toho vôbec nezapekalo. a ani iné nežiadúce učinky to nemá. 🙂 už sa mi železo upravilo, cca po 2 mesiacoch. 😉

pink_lady
12. nov 2010

u mna - str.ťažka anemia, brala som sorbifer, (z toho mi bolo hrooozne zle 😝 ), aktiferin, maltofer, ...ale nic nebolo prilis efektivne...je vela pripravkov a treba to riesit hned na zaciatku, minimalne stravou 😉

barchee
15. nov 2010

aj ja mámmenej železa, papám Sorbifer a úplne v pohode mi je, nezapeká ma a ani zle mi z neho nie je 😉

zuzao
15. nov 2010

pri Simonke som mala málo železa, nasadili mi Maltofer, brala som poctivo každý deň a na kontrolnom odbere som mala hodnotu ešte nižšiu - tesne pred pôrodom 80 jednotiek (vraj je norma okolo 140 😅 ). Po pôrode mi dali ešte v nemocke dokonca infúziu so železom...zvládli sme to, obe sme o.k., ani problém s chudokrvnosťou nemáme... 😵

andrea142
15. nov 2010

ja som mala takisto nedostatok železa a brala maltofer a dokonca aj po pôrode. ...... potom to už bolo ok

gabika3105
21. nov 2010

ja mam takisto nedostatok železa v krvi,ale po precitani tohto clanku uvazujem ci nasadim lieky,ktore mi boli predpisane,asi si radsej upravim jedalniček 😉 http://vnimavetehotenstvo.sk/nedostatok-zeleza-...

dahra
21. nov 2010

Ja mam anemiu od svojich 7-ich rokov 😝 z nedostatku zeleza. Takmer cele tehu som brala zelezo. Vlastne ho beriem cely zivot aj teraz, ked kojim. Zvycajne kazdy druhy den. Vitaminy s obsahom zeleza si kupujem sama, sem-tam mi nieco predpise lekar. Pocas tehu som brala na predpis sorbifer. Vacsina tu pise, ze maju z toho zapchu. U mna je to vzdy naopak - prehana ma, takze to nemozem brat kazdy den.

mirkita
21. nov 2010

ahoj...tak takych kociek je veeeeeelmi vela 🙂 nie je to nic nezvycajne ani znepokojujuce....ja beriem zelezo odkedy mi dr. potvrdil tehotenstvo a odporuca mi ho brat aj pocas dojcenia....takze ho beriem poctivo, denne. Mna to ani neprekvapilo, myslim ze som mala sklon ku chudokrvnosti, len sa to u mna nikdy nezistovalo....sestra tiez berie zelezo a nie je tehula
co sa tyka zapchy alebo prehanania - u mna sa to najprv striedalo, potom sa to ustalilo na normal a teraz sa to zase strieda, ale nejako ma to neobtazuje, je to OK. beriem sorbifer...

dany1986
23. nov 2010

ahojky ja tiez beriem železo ( sorbifer ) a lekar mi tak povedal ze on za 25 rokov čo robí gynekologa mal asi tak 5 zien čo mali zelezo v poriadku 😉 😉 je to bežne v teh.
teraz beriem železo od 13tt a pred tym ked som bola tehotna som brala az od 36tt.. 😕 😕

jabadaba
23. nov 2010

ano, momentalne mi zistili silnu anemiu a riesim to predpisanym Aktiferinom. Chudokrvnost mi sposobuje neprijemne poruchy rytmu srdca, s tym som bola vlastne u lekarky a zistila sa prave tato anemia. No tak snad sa to poriesi, nemam to vynechavat lebo mi bude este horsie. A to nechcem.

adel22
12. aug 2012

http://vnimavetehotenstvo.sk/nedostatok-zeleza-...

Veľmi pekne a zrozumiteľne napísané a myslím, že aj pravdivo!

ajkuska
12. aug 2012

mala, brala som tardyferon fol nerobil mi žiadne problémy 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre