dakujem
ahoj, áno, aj ja som mala a veľmi málo, doktor mi dal vitamíny a bolo lepšie, bábätku sa nič nestalo, všetko bolo ok... a železa mám ešte stále trošku málo, ale už vitamíny brať nemusím
ja tiez,,to ma vela zien,tiez som mala vitaminy,,ale som ich jedla pomenej lebo velmi zapekaju... 😀
jasné, brala som tardyferon, ale preháňalo ma z neho, čo väčšinou z toho zapeká... 😀 tak som s tým prestala...
ja cele tehu ☹ brala som maltofer,neskor maltofer fol........tak mi to sposobilo zapchu a nasledovali glycerinove cipky 😅
ja som tiez mala malo zeleza a brala som kvapky Maltofern, ale len chvilku, potom som ich vysadila a jedla som kazde rano kavovu lyzicku melasy a vecer kavovu lyzicku narosanu. Su to prirodne produkty
ahojte, ja som s tym mala velky problem,a zabera mi cucoriedkovy NAROSANod spoločnosti JUST,najdes to na nete, je to drahsie ale ucinne aj v tehu a nezapeka 😉
ja som mala brala som tabletky ale bývalo mi z nich zle tak som ich nedobrala, malý je tiež chudokrvný ale riešime to vitamínmi z amway a dosť výrazne sa mu to zlepšilo v krvnom obraze. je dobre jesť veľa potravín obsahujúcich železo (špenát, šošku, brokolicu, hovedzie mäso)
Ja mam nedostatok zeleza uz niekolko rokov, pocas tehotenstva aj predtym som brala Sorbifer 😝 . Krvne vysledky som mala fajn a babatko bolo fit 😉
pozrujem tento problem ma vela buducich mamiciek, aj ja mam brat beriem ho obden lebo mi nerobi dobre, 😢 😝 no dufam ze coskoro ho potrebovat nebudem 😀
ano, ja som brala Maltofer tabletky
ja mam malo zeleza v podstate skoro stale...v tehotenstve som brala sorbifer, nemala som z neho ziadne problemy. Deti su obe v pohode, zatial ani jedna nema nedostatok zeleza 😉
ja som brala maltofer tabletky teraz som tehu druhy krat tak uvidíme
ja beriem kyselinu listovu a sorbifer
ano mal som aj ja ked som bola tehotna brala som aj lieky,maly ma už 5 mes.a minule mu brali krv z palčeka a aj mne bo sme boli chori a vysledky všetko mame tak ako ma byt 🙂 počas teh.som brala sorbifer,kyselinu listovu a magnezium.
Jasne, hodne nizke... skoro kazda tehulka je trocha anemicka... u mna pomahala melasa + cucoriedky, lieky som nebrala a postupne to slo stale hore... doky ma za to chvalila... z liekou ma strasne zapekalo, ist na zachod bol boj...
no ja som ho tiež mala nedostatok, doktorka mi predpísala nejaké tabletky ale na názov si teda nespomínam 😀 a po pôrode mi tiež dali zo dve tabletky lebo som vyzerala ako smrtka🙂
tardyferon, s tym mam dobre skusenosti, brala som to v tehotenstve a este aj par dni po porode...
ahoj, ja som mala tiež málo železa a aj po pôrode a lekár mi predpísal Ferro -Folgamma. Dá sa kupiť aj bez predpisu a je tam železo aj kyselina listová a vitamín B12. Mňa ani malého z toho vôbec nezapekalo. a ani iné nežiadúce učinky to nemá. 🙂 už sa mi železo upravilo, cca po 2 mesiacoch. 😉
u mna - str.ťažka anemia, brala som sorbifer, (z toho mi bolo hrooozne zle 😝 ), aktiferin, maltofer, ...ale nic nebolo prilis efektivne...je vela pripravkov a treba to riesit hned na zaciatku, minimalne stravou 😉
aj ja mámmenej železa, papám Sorbifer a úplne v pohode mi je, nezapeká ma a ani zle mi z neho nie je 😉
pri Simonke som mala málo železa, nasadili mi Maltofer, brala som poctivo každý deň a na kontrolnom odbere som mala hodnotu ešte nižšiu - tesne pred pôrodom 80 jednotiek (vraj je norma okolo 140 😅 ). Po pôrode mi dali ešte v nemocke dokonca infúziu so železom...zvládli sme to, obe sme o.k., ani problém s chudokrvnosťou nemáme... 😵
ja som mala takisto nedostatok železa a brala maltofer a dokonca aj po pôrode. ...... potom to už bolo ok
ja mam takisto nedostatok železa v krvi,ale po precitani tohto clanku uvazujem ci nasadim lieky,ktore mi boli predpisane,asi si radsej upravim jedalniček 😉 http://vnimavetehotenstvo.sk/nedostatok-zeleza-...
Ja mam anemiu od svojich 7-ich rokov 😝 z nedostatku zeleza. Takmer cele tehu som brala zelezo. Vlastne ho beriem cely zivot aj teraz, ked kojim. Zvycajne kazdy druhy den. Vitaminy s obsahom zeleza si kupujem sama, sem-tam mi nieco predpise lekar. Pocas tehu som brala na predpis sorbifer. Vacsina tu pise, ze maju z toho zapchu. U mna je to vzdy naopak - prehana ma, takze to nemozem brat kazdy den.
ahoj...tak takych kociek je veeeeeelmi vela 🙂 nie je to nic nezvycajne ani znepokojujuce....ja beriem zelezo odkedy mi dr. potvrdil tehotenstvo a odporuca mi ho brat aj pocas dojcenia....takze ho beriem poctivo, denne. Mna to ani neprekvapilo, myslim ze som mala sklon ku chudokrvnosti, len sa to u mna nikdy nezistovalo....sestra tiez berie zelezo a nie je tehula
co sa tyka zapchy alebo prehanania - u mna sa to najprv striedalo, potom sa to ustalilo na normal a teraz sa to zase strieda, ale nejako ma to neobtazuje, je to OK. beriem sorbifer...
ahojky ja tiez beriem železo ( sorbifer ) a lekar mi tak povedal ze on za 25 rokov čo robí gynekologa mal asi tak 5 zien čo mali zelezo v poriadku 😉 😉 je to bežne v teh.
teraz beriem železo od 13tt a pred tym ked som bola tehotna som brala az od 36tt.. 😕 😕
ano, momentalne mi zistili silnu anemiu a riesim to predpisanym Aktiferinom. Chudokrvnost mi sposobuje neprijemne poruchy rytmu srdca, s tym som bola vlastne u lekarky a zistila sa prave tato anemia. No tak snad sa to poriesi, nemam to vynechavat lebo mi bude este horsie. A to nechcem.
http://vnimavetehotenstvo.sk/nedostatok-zeleza-...
Veľmi pekne a zrozumiteľne napísané a myslím, že aj pravdivo!
mala, brala som tardyferon fol nerobil mi žiadne problémy 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ano,mala som a brala som vitaminy Aktiferin 😉