Dobrý večer žienky, mamičky. Idem si tuna ku vám po skúsenosti (žiadne veštenie, doktorske diagnózy).
Chcem sa spýtať, či ste niektorá mali menštruačné krvácanie v začiatkoch tehotenstva keď ste možno ani nevedeli že ste tehotné? Ak áno, bolo to intenzívne krvácanie, či len špinenie, s klasickými bolesťami alebo bez nich? Ako ste potom prišli na to že ste tehu?
Ďakujem vopred za ochotné odpovede na moje otázky.
@radena10 Ahoj, ja som mala normálne mrchu do 3tieho mesiaca, zistila som, že som tehu až v 4tom mesiaci, keď mi meškali 🤭
Jedna baba ešte zo strednej krvácala silno ešte 3 mesiace a už vedela, že je tehotná.
@radkamatisova mne sa to stalo pri prvom ale len 1mesiac som mala 2mi uz vynechala a k dr som sla ze asi tak max 7tyzden a tahala som 12tt
@radkamatisova a prosím ťa bolo to normálne ako vždy aj s bolesťami aj intenzita? 🤔🙈
@radena10 bolesti som mala ako normálne, preto som ani netušila, že som v tom 🤷♀️🙈 Až keď mi zrazu vynechala, ale aj babka mi vravela, že som nejak pribrala, že som asi tehotná, nebrala som to vážne až kým na teste neboli // 🙈
@radkamatisova my momentálne neplánujeme ďalšie bábo (máme doma 2) takže nie som sbažilka ktorá sa neustále kontroluje, mám problém aj s predmenstruacnym syndrómom čiže vždy som zmätená z príznakov, no tento mesiac som už 8-9 pred očakávanou mrchou mala bolesti v podbrušku, teraz tá slabšia menštruácia ale s bolesťami ako vždy..... Tak uvidím koľko to bude trvať a keď tak urobím test keď to skončí..... 😅 Len som chcela vedieť či sú také žienky ktoré mali fakt krvácanie a aj s bolesťami a boli tehotné 🙈 ale je to záhada takéto niečo 🤔🙃
@radena10 Ja som tiež nechápala ako môžem byť tehotná, keď menzes chodil.. No, ale bolo mi povedané, že aj to sa môže stať 🙈 Skús si spraviť potom testík a daj vedieť 🙂
Ja som v prvom tehotenstve trochu krvacala kazdy mesiac od nejakeho 4 mesiaca. Ale vzdy som sla na pohotovost, tam si ma nechali na par dni a takto som mala kolotoc. Pri druhom som uz mala inu Dr. a ta ma poslala hned pri prvom krvacani na zaciatku na hematologiu, tak som si pichala fraxiparin. A od vtedy som krvacala len raz ale to uz som mala velke brucho, tiez si ma tam nechali na par dni. Pri krvacani som nemala bolesti. Ale ja mamkrv 0neg., tak aj tam je myslim problem.
Ja viem o jednej pani, ktorá prišla na tehotenstvo až v 8.mesiaci. Až dovtedy mala menštruáciu. 🙈
@radena10 áno mala, prvé tri mesiace, klasické krvácanie, možno troška slabšie, ale žiadne špinenie. Bolesti nie, ale tie som nemávala ani inokedy. Ale tu na MK prispievala pred časom žena, ktorá zistila, že je tehotná až v piatom mesiaci, keď už cítila pohyby a to bolo už tretie dieťa
@carduelis u mňa nebola ani slabšia, ani skoršia, pekne v termíne a intimka by mi rozhodne nestačila.
@radena10 tak super, vydýchla si si. Ale ak dieťa neplánuješ, na manžel aby som sa nespoliehala, behá tu príliš veľa detí - dávali sme si pozor
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dva krat pri biochemickom. Meskali mi par dni ked som urobila testy boli dve ciarky no nesilneli. A o par dni som zacala normal krvacat v jednom pripade velke zrazeniny.