Mali ste malý plod?

majkabr
4. máj 2013

Ahojte babenky stalo sa Vám niektorej že ste boli 6t+4 a povedal Vám doktor že máte malý plod , lebo moj má 2mm srdiečko mu bije ale stále špiním a krvácam.ďakujem za skoré odpovede

sabiatko
4. máj 2013

To bude mat asi aj tvoj taky stary ultrazvuk. Moja doktorka zas bola mimo, lebo vraj je moj syn o 3 tyzdne mensi. Na Kramaroch mi robili utz a bol dokonca vacsi nez priemer. A narodil sa stvorkilovy. Plus v takom rannom stadiu sa mohlo stat, ze aj zle tipli vek plodu.

tiumen
4. máj 2013

ja som 7tt+2 a niekolko týždnov špiním a všetko je ok,takže kvôli tomu to pravdepodobne nebude..

kattrin5
4. máj 2013

Mne hovorili cele tehotenstvo ze dcerka bude malicka a pod. Az do porodu a narodila sa 3100 a teraz je z nej riadny maco ma 7 mesiacov a 10 kil🙂 ani sono nepovie presnu vahu, vzdy su tak gramy plus/minus...

linda20111
4. máj 2013

ahoj, aj mne doktor na zaciatku tehotenstva povedal ze plod je maly, podla neho zle sa to vyvijalo. . maly sa narodil v poriadku, s hmotnostou 3250. takze nedaj sa vystrasit, mna s tym tak vystrasil ze som kvoli tomu isla aj k inej lekarke, ktora mi povedala ze na zaciatku tehotenstva je to uplne normalna velkost aby som sa nebala.

bosoriak
4. máj 2013

Je to individualne. V mojom druhom tehotenstve, v 8 tyzdni bol plod vo velkosti ako v 6 a tiez som spinila a krvacala. Neskoncilo to dobre. Priroda vacsinou vie, co robi, takze by som to nechala na nu. Nechcem ti brat nadej, ale treba byt realista. Moze to byt nejaky hematom, ale moze to byt aj znamka toho, ze sa plod nevyvija spravne.

V prvych tyzdnoch tehotenstva sa nepocita vaha, ale meria sa dlzka plodu a ta byva v zaciatkoch rovnaka. Preto je to pomerne jasny znak, ze nieco nie je v poriadku. A opat - v zaciatkoch tehotenstva ani lekari nevedia spravit zazraky. Je to vsetko bud - alebo.
Drzim palce, nech to dopadne dobre.

livocka21
4. máj 2013

aj ja som spinila...to sa stava... kym mu buje srdiecko je to ok... drzte sa 🙂

simonkazga
4. máj 2013

nenechaj sa vystrašiť! 6+0tt merala moja teraz už 4mesačná Emma 1,54mm - srdiečko nebolo vidno. Lekár ma tiež odpísal, že sa vôbec nevyvíja. O týždeň som sa mala vrátiť na kontrolu 7+1tt bola dĺžka plodu 5,34mm aj s akciou srdca ale stále tvrdil, že plod je o týždeň menší. Maličká sa narodila 38+4tt s mierami 3620g a 50cm - čiže asi tak 😀 Stres ti vôbec nepomáha! Pekne papaj tehu vitamíny, kúp si v lekárni ascorutin (v letáku sa píše, že ju tehotné nesmú, ale bežne sa predpisuje ja som brala do polovice tehu denno denne) posilňuje steny ciev a nebudeš tak ľahko špiniť + pomáha aby sa hematóm vstrebal. Dá sa povedať, že počas celého prvého trimestra som stále špinila a moja dcérka sa narodila v poriadku. Oddychuj a ver svojmu telu. Všetko bude ako má byť!

dejka77
4. máj 2013

Este je skoro na nejake zavery. Syn mal v 20tt podobnu velkost ako dcera v 12tt a ked sa narodil tak vazil viac ako ona, skoro 4kg. Trochu som sa obavala kolko bude vazit ked sa narodi a nakoniec som bola dost prekvapena. Ty si este len v 6tt, zbytocne si robis starosti.

nastasja25
4. máj 2013

ja asi nepoteším.moja skúsenosť s prvým tehu a prvým vyšetrením.doktorke sa ihned nezdala velkosť plodu,špinila som a hned mi na konci aj naznačila,že sa bude asi musieť porozprávať o prerušení..asi o týžden na to pri vyšetrení zostala prekvapená,že predsa niečo narástlo,tak že vraj uvidíme..a o dva 2 nato som v práci začala silno krvácať a potratila som 😒 tak dúfam,že u vás to dopadne oki🙂

ivvka29
6. máj 2013

Ahojte aj ja som dnes bola druhý krát na UTZ, lebo pred 4 dňami mal plod 4mm, bez srd. akcie a mala by som byť v 7tt. Dr. Mi povedala, že ide asi o zamlknuty potrat. Dnes mi druhá Dr. povedala, že akciu srdiečka vidí a plod má stále 4mm. Že tak by mal mať v 5+3tt. O týždeň idem znovu na kontrolu. Ja ani nešpiním ani nič.

zoelea
7. feb 2016

@majkabr
Ahoj moja,ako to vtedy dopadlo?

pietrula
2. dec 2022

@ivvka29 ako to dopadlo?

petra8786
2. dec 2022

@majkabr môj syn podľa dr mal mať pri narodení najviac 2,2 kg a mal skoro 4kg keď sa narodil😅😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre