ahojte, som v 5tt a chcela by som poprosit vsetky mamicky a tehulky, ktore maju za sebou bezproblemove tehotenstvo, aby napisali do komentara. Ide o to, ze do fora vacsinou pisu zeny, ktore maju nejaky problem a mne ako cerstvej prvotehulke to vobec neprospieva, vytvara to dojem, ze kazde tehotenstvo je problemove a len ma to stresuje (chapem, ze da sa to ignorovat, ale chcem si precitat aj nieco pozitivne 🙂. Myslim, ze to pomoze vsetkym tehulkam, ktore sa zbytocne pozoruju a stresuju 🙂 dakujem ❤
Napíšem ti za mňa a poradím ti - doktorov ber s rezervou, nehovorím, že máš úplne ignorovať, čo ti budú hovoriť, len to neber úplne ako bernú mincu v každom prípade. Za mňa - mám väčšiu nadváhu, moja váha je skoro trojciferná. Doktori ma strašili, že neotehotniem. Obidve deti som otehotnela na prvý šup po vysadení antikoncepcie. Potom ma zas strašili s tým, že budem mať problémy - vysoký tlak, tehotenská cukrovka, opuchnuté nohy a pod. Tlak som mala v oboch tehotenstvách lepší ako o 40 kíl ľahšie kamošky, cukor skôr nízky, opuchy žiadne. Potom na poslednej poradni už v nemocnici keď som chodila na pásy mi zas jeden doktor šplechol, že budem mať kvôli nadváhe ťažký a dlhý pôrod. Do dvoch hodín od príchodu do pôrodnice boli obe moje deti na svete a bez epidurálky. Za posledné tehotenstvo som dokopy pribrala dve kilá.. Počúvaj rady doktorov, ale daj aj na svoj rozum a zbytočne sa nestresuj. Nesleduj všetky diskusie, hlavne tie o pôrodoch tu na koňovi, lebo sa len nastrašíš...
Ja som mala tak isto bezproblémové tehotenstvo
V 1. rade gratulujem 😊 ja som mala tehotenstvo ok. Mierne nevolnosti, no 'zduta' som bola 😅 tiez ma strasili ze ju nevynosim kvoli chrbtici... ale tvrdili aj ze som neplodna 😅 takze asi tak. Mala vsak bola skoro otocena dolu hlavou, ale aj to bolo v poriadku. Narodila sa presne na termin mala 3260g a 51cm. Az na pristup personalu pri porode naparadu.
Ja som mala 5 bezproblemovych tehotenstiev😊 Prve styri som ani nevedela, ze som tehotna, ziadne problemy som nemala, ziadne bolesti, proste super😊 Akurat pri piatom mi byvalo zle a bola som unavena...ale vzhladom na to, ze som uz mala doma 4 deti, tak asi je to aj pochopitelne😃 Inak problemy som nemala ziadne, vsetko bolo vzdy v poriadku 😊 A porody takisto super, krasne a rychle😊 Drzim palce, nech mas tiez krasne tehotenstvo bez komplikacii😊
@radostka Moje tehotenstvo bolo úžasné. Toľko energie a pozitívnych pocitov som nemala nikdy. V treťom mesiaci som vyšla na Kriváň. Posledné dva týždne som nevládala stáť (malá mala 4 200 g pri narodení), ale i tak som sa cítila super. Žiadne zdravotné problémy, zvracania, nič. Prvé tri mesiace mi síce bývalo špatne, ale nič hrozné. Žiadne veľké nechutenstvo či zvracanie. Len mi vadili pachy. Bolo leto, plno paradajok, lečo som na trikrát zavárala, no vadil mi strašne ten pach z obarených paradajok. Ono treba brať niektoré ženy s rezervou, rady robia druhým starosti, veď keď ich majú ony, prečo nie vy? Tiež okolo mňa katastrofické scenáre hovorili, ja som jedným uchom dnu, druhým von. Dôležité je, čo cítite. Treba pozitívne myslieť. Držím palce.
@radostka ja som mala úplne bezproblémové tehotenstvo aj pôrod aj pobyt v pôrodnici (obyčajnej, štátnej, bez úplatku, bez zazmluvneného lekára). Myslím, že do značnej miery k tomu prispelo aj to, že v tom čase nebol internet a z blízkych kamošiek som bola prvá tehotná, takže nemal ma kto strašiť.
Tehotenské nevoľnosti som nemala, pracovala som ešte 4 týždne pred pôrodom, pribrala som 15kg, porodila som v podstate za necelé 4 hodiny, bez nástrihu, bez šitia, bez nejakého zásahu. Na personál nemám čo zlé povedať. No ale nemala som žiadne prehnané nároky, požiadavky a naštudované práva pacienta a nikoho s tým nebuzerovala, spolupracovala som s lekármi. Na tehotenstvo, pôrod a všetko s tým spojené mám len príjemné spomienky.
Dve tehotenstva a obe v pohode pri prvom som dokonca ešte tri dni pred pôrodom bola bicyklovať a večer pred pôrodom som bola na tanečnom trebingu. Mám z toho aj krásne video ako sa stým panderom natrasiam a ukazujeme babám čo majú tancovať. U syna sa objavila ľahká intolerancia glukózy( tehotenská cukrovka ) ale ani to nebolo nič strašné kontrolovala som si len cukor a troška upravila stravu. Pôrody boli podľa mňa tiež v pohode, až na zopár zadrhelov ale na tie sa rýchlo zabudlo. Nastav sa pozitívne tehotenstvo nie je choroba len iný stav. Rob čo ťa baví, z čoho máš radost a na priblble komentáre ( napr. Nesmieš vešať prádlo, lebo sa ti zamotá pupocna šnúra a pod. ) Sa zvysoka vykašli. Sú to blbosti. Ver sebe a svojmu telu. Mne môj lekár stále hovoril ak vás nič nebolí neobťažuje robte si čo chcete, len dajte pozor aby ste nespadli.
@sissy27 Presne, treba pokora a nie byť za múdru. Veď tí doktori to študovali, predsa len vedia viac ako rodičky (okrem gynekologičiek). Inak obdivujem prvý pôrod do 4 h, bez nástrihu. Ja som rodila 6 hodín, stupňujúce sa kontrakcie predtým 14 hodín, neodtiekla mi plodová voda, nástrih samozrejme musel byť (malá bola veľká). No poznám aj takú, čo do 2 hodín porodila. Proste sme rôzne.
Ahoj, gratulujem k otehotneniu 🙂 Ja som mala prvé tehotenstvo úplne bezproblémové. Pribrala som len 5kg, bruško som do 6. mesiaca mala úplne ploché, a okamihom pôrodu som schudla 9kg (čiže som mala o 4 menej než pred otehotnením :D ). Ani raz mi nebolo nevoľno, neopúchala som, mala som dosť energie, v posledných mesiacoch som ešte stále chodila na túry a ľahko športovala. Skrátka som ani nevedela, že som tehotná, a ani si to na mne nikto nevšimol kým som sama nepovedala. Od narodenia som mala veľké problémy s ekzémom a neskôr aj s akné, no počas tehotenstva mi "zázračne" všetko zmizlo a odvtedy sa to objavuje len výnimočne. Malý je úplne zdravý, má 5r, nebýva vôbec chorý, ani zo škôlky. Pôrod bol síce s drobnými problémami, ale nič vážne a rýchlo som na všetky nedostatky čo ho sprevádzali zabudla. Želám i tebe priebeh bez komplikácií a aby si si toto obdobie užila čo najviac 🙂
dakujem, ste super ❤
Aj ja som mala super tehotenstvo.nikdy mi nebolo zle.teda iba keď som sa nenajedla hneď ako som sa zobudila.jediny môj problém bol že som strašne pribrala.ale skôr preto že vždy som cvičila a dávala pozor a teraz som si povedala že si doprajem.kvoli tomu bol mesiac- dva posledne strašne otravné na pohyb. Ale celkovo spätné mi vadilo len to že to tak dlho trvá 🙂
Ja som mala obe bezproblemove a porody tiez super☺
Moje uplne bezproblemove a porod 10 minutova zalezitost a to som bola prvorodicka☺
pri 3 tehu som ani nevedela že som tehotná...žiadne príznaky. keď som prišla k lekárovi - vraj som v 15 tt...mala som krááásne vlasy - vždy mi mastneli, chodila som si na bicykli takmer až do pôrodu, bruško som mala len také malililinké, cítila som sa super...Pôrod - rýchlovka....po pôrode už horšie...dieťa urevané, umrnčané, ukričané....v súčasnosti chodí už do ZŠ...a ukričaná je stále...
@asia83 moja sesternica, všetky tri deti do pol hodiny od prvej kontrakcie, pri prvom to stihli úplne tesne, keďže bývajú 20min autom od pôrodnice a nevedeli, že to bude taká bleskovka 🙂
Mne inak kontrakcie začali nad ránom ale ani som nevedela, že to je ono, to mi docvaklo asi po 12 hodinách 😂 proste slabunké bolesti, najprv cca 1x za hodinu, až keď to bolo každých 20min tak mi docvaklo. Ale pohoda som doma ešte prala, varila, žehlila, večer ešte s kamoškou na dohodnutú kávu a odtiaľ ma odviezla na kontrolu do pôrodnice nech sa vyjadria. To bolo okolo ôsmej večer, tam doktor skonštatoval, že dnes to už nebude ale domov už tiež nech nechodím ak mi má kto doniesť veci. Cez noc som bola teda v pôrodnici na izbe pod kontrolou lekárov, praskli mi vodu (nič hrozné), okolo 6 ráno začali byť bolesti naozaj bolestivé a 9.30 sa dcéra narodila na 2 zatlačenia. Takže ak by som chcela byť dramatická, tak napíšem, že som rodila viac ako 24 hodín, ale z môjho osobného pohľadu to bolo len tie cca 4hodiny, dovtedy som sa normálne voľne pohybovala, nemusela som ležať, nebola som nikde priviazaná.
Ahoj já so mala prvé tehotenstvo uzasne.nebolo mi vobec zle.mala som kopec energie,krasne vlasy,nechty, vždy dobru naladu.chodila som do práce aj ked som už bola vypisana na materskej,este v den porodu som bola v praci,chcela som být těhotná stále. Druhé tehotenstvo bolo podobne,len v poslednom trimesrti som mavala zapchu.
Prve tehotenstvo s prstom v nose, ziadne chute, nechute strie,opuchy, unava...len brusko rastlo a porod ceresnicka na torte, bez liekov prirodzeny, minimalne bolesti v prvej dobe a druha nebolela vobec,iba som maleho dostala von 🤣takto by som rodila aj kazdy den
mala som to podobe, tiže žuadne problemy som nemala a porod bol tiež celkom rychly. Moja sestra sa teraz tiež pokuša s manželom o babatko a nejak sa im nedari. Ako sa vam podarilo otehotniet? Šlo to samo, alebo ste si pomohli nejakymi vitaminami? Viete niečo doporučit?
Obe tehotenstva som mala náročné ale len psychicky fyzicky som bola ok ani som veľa nepribrala 9kg a 12kg ...bála som sa všetkého, potratu, predčasného pôrodu, postihnutého dieťaťa...porodila som ale rýchlosťou blesku. Jedného dňa...možno keď budem trosku staršia (mám 25 a dve malé deti) a múdrejšia, a pochopím veci ktoré mám pochopiť, tak sa odhodlam na ešte jedno dieťatko a sľubujem že to tehotenstvo si užijem 😊
Moje odporúčanie je - uzi si to ak sa budeš cítiť dobre cestuj, nepýtaj sa okolia bude ta len strašiť...rob to na čo sa cítiš, lebo sú veci ktoré neovplyvníme a ak sa majú stať stanu sa 🙂
@gab_riella my sme si pomohli 🙂 ja som začala brat femibion a priateľ zvýšil dávku vitamínu C a E 🙂
@radostka ja som mala také klasické tehu s nevoľnosťou,zápchou, občas ťažké dýchanie a také "prkotiny" ,ale treba to brať tak, že všetko v tele funguje ako má. Plno báb to má tak, že nič mi nie je, super a potom buď potratia alebo je nejaký problém. Ja som potom mala celkom fajn pôrod aj zotavovanie. Hlavne že bábo bude zdravé, na diskomfort sa dá zvyknúť a trvá len obmedzene...držím Ti palce! 😊
Ahoj, ja začínam 7.mesiac a tehotenstvo mám úplne bez problémov. Na začiatku mi bolo ráno trochu zle, ale nevracala som ani raz za celé tehotestvo. Keby som už necítila pohyby, tak ani neviem, že som tehotná, dokonca ani bruško mi ešte poriadne nevidno 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala prve tehotenstvo uplne bezproblemove, ale uplne, nebyvalo mi zle, za cele tehu som probrala 9kg, 4 mesiaci som si vybehla na nie obrovsku, ale ani nie malu turu, nepoznala som opuchnute nohy, caste chodenie na WC, spala som ako mimino, zlepsila sa mi plet, vlasy. proste dokonalost, nemala som bolesti panvy, kostrce pri roztahovani. No nic. Vtedy som vyhlasovala, ze vynosim aj 100 deti 😀 Porod, ale dopadol hrozne. Pri dalsich dvoch tehu som spoznala vsetko o com pisu mamicky a porody boli ok.