Dobrý deň dievčatá, naposledy som písala príznaky aby ste mi poradili, či som tehotná alebo nie... Dnes to mám potvrdené testom aj lekárkou... Len tá ma upozornila nato že mám abrupciu placenty, a plod na dolnej strane maternice čo je vraj nebezpečné a možem potratiť... Mala to už nejaká z vás? Ďakujem za odpovede... Pekný deň
@majkkulka placenta sa este len tvori, nejake odlucenie teda dost mimo, len sa babulko asi zle prichytilo, na zlom mieste. Tie prve tyzdne je to vsetko alebo nic, takze len drzat palce, nech je vsetko v poriadku!
@grelu
@anjelicek26 dievčatá som v 5 týždni...
Abrupcia placenty v 5.tt? To je nejaká blbosť....veď vtedy len niektoré bunky začínajú fungovat ako placenta. Plod môže byt nízko položený, to je jedine riziko, ale on sa rastom maternice môže vytiahnuť vyššie...
@seahorse27 placenta sa vyvíja, ale každým kúskom čo "rastie" tak sa mi ako keby odlepuje... Plod sa mi zle vyvíja, mám bolesti velké a bolí ma chrbtica... Výtok som mala biely, no druhý deň to ho mám do ružova... Myslíte že je to v poriadku?
@grelu
@majkkulka čo myslis tým, ze plod sa ti zle vyvíja. Pomaly rastie alebo?
@seahorse27 lekárka mi povedala že nerastie tak ako má a ako zvyčajné každý plod, je na dolnej strane maternice viem že časom by sa mal posunúť vyššie...
@majkkulka Tak drzim palce, nech to dobre dopadne...skusenost vlastnu ani z okolia nemam 😒
@seahorse27 ďakujem pekne, snáď budeme obaja v poriadku a zdravý :-/
@grelu
@seahorse27 baby začala som jemne krvácať je to normálne ale mám utekať k lekárke??? Možeme mi poradiť???
určite utekaj k lekárke... nemusí to byť nič, ale pre istotu by som určite išla... hoc aj na pohotovosť...
nie je to normalne, ale lekari ti velmi nepomozu...chod na pohotovost...mozno si ta nechaju v nemocnici
@majkkulka chod na pohotovost, spravia ti sono a aspon budes pocut dalsi nazor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A si si ista?....predpokladam, ze si v este nizkom tt a vtedy placenta este ani vidiet nie je