Ahojte, od včera som tu písala viackrát. Včera 5+5tt, som začala špiniť, šla som večer hneď na pohotovosť, kde ma lekárka vyšetrila, následne pichla DICYNONE na zastavenie krvácania a povedala, že síce nevidí ešte plod ale vidí gestačný vak a žltkový vak, bola veľmi milá, povedala, že je všetko pekné, že to tam nevyzerá zle a teda nie je dôvod na obavy. Prišla som domov, špinenie zmizlo, všetko bolo fajn až do dnešného rána. Dnes som sa zobudila, šla na wc a pri utretí som zbadala maličký fliačik tmavej krvi pri silnejšom utretí, potom ďalší a neskôr hnedé špinenie. Šla som si pospať ďalej, keď som sa zobudila druhýkrát, tak na papieri jasnočervená krv, 2x som sa utrela a 2x jasná červená krv (slabšia ako menštruačná, bez zrazenín, ostal len červený papier). Hneď som utekala zas na pohotovosť, keďže moja gyn. dnes nerobí. Zajtra som k nej objednaná, takže už som chcela počkať, ale po krvi sa už nedalo čakať.
No a dnes na pohotovosti nemilé "prekvapenie"...neochotný pán doktor, ktorý ma hneď zdrbal, že čo chcem, že on nevie ešte ani povedať či ide o vôbec prosperujúce tehotenstvo, že to treba nechať na prírodu a čo ja od neho chcem...počkala som ale na vyšetrenie, pozrel sa tam, nepovedal ani slovo, len napísal do správy, že gestačný vak je nepravidelný, vo veľkosti 21x14mm. Videla som ho na ultrazvuku a v porovnaní so včerajšom vyzeral inak, bol člnkovitého tvaru (Včera pekná bublinka). Toto ma dosť vydesilo, následne mi pan doktor napísal do diagnózy MISSED ABORTION, ale mne pritom povedal, že "no ja to nevidím najlepšie, ale uvidíme, treba to nechať na prírodu ako to dopadne" ... Následne mi zobral krv na HCG, že mam prísť po výsledky zajtra.
Verili by ste ešte? Alebo si nemám robiť zbytočné nádeje? ;( Tá diagnóza v správne a ten jeho prístup, ma úplne zničili....Včera som z pohotovosti odchádzala vysmiatá, ešte mi pani doktorka pogratulovala k tehotenstvu (prvému, preto sa aj tak bojím a stresujem) a povedala, že to vyzerá fajn, aj keď ešte plod nie je tam, ale na to je vraj skoro. Teraz nekrvácam, len sem tam trocha svetlo hnedé špinenie a pobolieva ma v podbrušku a krížoch. Dnes som už ráno vstávala s takou silnou bolesťou prsníkov a jemne bolesti v podbrušku. Už sa bojim isť na wc :(
@ivkav5 Neboj sa. nevidíme do Teba a ani lekári nevedia povedať ako čo bude. Niektoré ženy majú menštruáciu počas tehotenstva. Bolesť prsníkov môže byť dobré znamenie. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov, treba to psychicky ustáť. Vyskytnúť sa môže všeličo. nesmieš sa zložiť hneď na začiatku. Poručeno Pánu Bohu. Držte sa. 🙏
Ako napzaj v tomto stadiu tehotenstva ti kazdy povie ze musis len cakat a ak je plod silny prezije ak nie bohuzial …viem ze mas strach .. samozrejme vela urobi pristup doktorov ..sama viem… mne vzdy vrsveli ze spinenie nieje nic vazne ..pokial nejde o jasnocervenu krv …ja som v 8 tt zacala tak masivne krvacat ze som myslela ze je koniec a maly to zvladol 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🍀jedine co by ti dr mohli dat je duphaston alebo progesteron viac zial spravit nemozu jedine byt trosku empaticky ..🤷♀️co ti mozem este odporucit je vela vitaminu c bud citrony vyzmikane alebo ascuritin volno oredajny liek vlastne vitamin c ktory som brala aj ja … a caste sono tiez nieje dobre …a este k tej diagnoze ja som to mala napisane tiez ked som krvacala
@loliki
@martaatram
Ďakujem vám z celého srdca ❤️ verím a veľmi sa modlím aby to dobre dopadlo 🙏😔 ale nechcem ostať sklamaná 😭 Zajtra dám vedieť, ako som pochodila. Mimochodom včera aj dnes som mala veľký stres (práca), tak si myslím či to aj nevyvolal ten stres.
@martaatram veľmi sa teším s tebou a verím, že to dopadne rovnako aj u mňa🙏❤️ ja masívne nekrvácam zatiaľ, ale boli to 2 červené kúsky papiera 🙈 jasnočervená krv… verim, že to bolo len zo včerajšieho vyšetrenia🙏❤️ teraz je to hnedé špinenie, veľmi jemné.
@ivkav5 mozes to mat aj z vysetrenia staci ze ti praskne cievka je to jasnocervena krv a potom z toho hnede spinenie drzim palce
@martaatram ďakujem 🙏❤️ dávate mi nádej, len ešte ten gestačný vak ma znepokojuje :(
Vieš, viem ze prístup urobí veľa ale lekár má v podstate pravdu, v takom skorom štádiu je to v rukách prírody a ani Progesteron neurobí zazraky
Pri dcére som 2x krvacala co som si myslela ze nadejnuz nie je a je z toho dnes už 10,5r zdravé dieťa....
Ale mala som aj Ma kde ešte v deň a dokonca aj par potom ako som sa dozvedela ze srdiečko nebije, som objímala záchodovu misu.
Snaž sa ukludnit. Stres všetko akurát tak zhoršuje aj keď je to ťažké.... Držím palce
@ivkav5 bohužiaľ Asi to nepoteším ale Presne takto som to mala ja že najprv bolo všetko fajn videla aj plod ale žiadnu akciu a druhýkrát keď som došla po troch dňoch znova na pohotovosť Lebo môj gynekológ nerobil tak už tam bol gestačný vak nepravidelného tvaru A bohužiaľ dopadlo to zle🙄😪 Tiež som bola prvýkrát tehotná a presne takýmto istým postupom som sa aj ja stretla že mi bolo až do revu vôbec nechápem Niektorí by nemali ani s ľuďmi robiť, lebo podľa nich je to normálne
uff, tazko povedat. ukaze len cas.
ja mam za sebou 2 tehu.
1x v 7-8tt spinenie, bola som u mojho gyn a vsetko ok., dal mi PN, spinenie ustupilo, no v 11tt krvacanie - cerstva krv. z tohoto tehu mam dceru.
druhe tehu, v 13tt krvacanie, len kvapka cerstvej krvi na tolaetaku 2x za den, inak nic. dalsi den ok, dalsi uz krvacanie zacalo + krce. to uz som bola v nemocke a skoncilo to ako MA.
cize 2x nieco podobne, ale zakazdym iny koniec
a teda drzim palce, nech to este ustojite.
ňmyslim, ze nejaka sanca by tu byt mohla. no aka velka, to neviem. fakt len cas ukaze.
@ivkav5 Ja som prvýkrát išla do nemocnice kvôli tomu že bolo podozrenie na mimomaternicové a tam oni hneď videli A nechápali čo nemohol lekár vidieť a druhýkrát už som mala mierne špinenie tak som sa vystrašila no A tam mi už povedal lekar že vák je nepravidelného tvaru A bohužiaľ MA😪 ale zaujímavé bolo to že špinenie asi na cca 4 dni prestalo potom sa spustilo mierne krvácanie a asi po dvoch dňoch také riadne chvalabohu som sa Vyčistila sama ale teda kým ,,to "z človeka vyšlo tak som zažila aj bolesti ale bolo to stále také znesiteľné a potom to samé prestalo Možno to celé trvalo nejakých sedem dní Prišlo mi to ako silnejší menzes okrem tej určitej chvíľky🙄😪
@elenita :( toho sa práve veľmi bojím..sestrička u mojej lekárky mi na to povedala teraz cez telefón, že nie je možné také odlišné info v tak krátkom čase…že mal byť hlavne pán doktor empatický…uvidíme zajtra🙏😔 ale gestačný vak mi príde celkom veľky na taký skorý tt, keď si pozerám ako to mali iné žienky tuto…rozmery sú z dnešného dňa
@ivkav5 držím ti veľmi palce, ja som v tomto týždni krvácala rovnako ako popisujes ty. Lekár mi nasadil progesterón a ostala som PN. Vedľa mňa teraz spí 1,5r dcérka.
Veľa šťastia a skús byť kľudná aj keď chápem že to je ťažké, tiež som veľmi stresovala, tiež to bolo prvé dieťa a veľmi vytúžené
@luccija preboha🙈 mojmu mužovi pred 4 rokmi na urológii (bol tam kvoli hrčke) napísal diagnózu neplodnosť, vtedy sa mi skoro zrútil svet a teraz sa nám toto podarilo po 2 mesiacoch snaženia pri sledovaní ovulky 🙈 takže asi neplodný nebude😅 tie diagnózy sú evidentne od buka do buka, ale skôr ma zamrzelo to jeho “nevidím to dobre” a ten gestačný vak…vzal mi hcg, ale zajtra tam asi už nepojdem ani, keďže mi ho chce vziať ráno moja gyneko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ozaj to nechaj na prírodu a skús sa nestresovať, keď budeš behať každý deň na pohotovosť aj tak to neovplyvníš