Malé telíčko bábätka v 32. týždni tehotenstva

sona_98
14. júl 2022

Dobrý deň, dneska som bola u dr. na kontrole, a merala mi babatko, a vraj je váhovo dobre na tom okolo 1600g ale veľkosť telíčka ma pozadu o 2 týždne oproti hlave a končatinám, je to problém. Môže to byť spôsobené s tým, že mávam žlčníkové zachvaty raz do týždňa kedy musim na silu vyvracať všetko zo žalúdka aby sa žlčník upokojil a potom si dávam espumisan, ktorý mi zaberie az po vypraznuti žalúdku, ďakujem za skorú odpoveď 🙂😊🙏

stastnamamana4
14. júl 2022

@sona_98 ja som to mala, môj malý mal v tomto týždni iba 1100g, všetko sa zdalo byť doktorovi v poriadku až v 37 TT v nemocnici na prvej kontrole tam zistili, že malý ma malú váhu, nie je dobre vyživovany a narodil sa vyvolavackou v 37+0 ešte v ten deň s rovnými 2 kilami... Môj lekár to zanedbal, povedali mi, že môžem byť rada ako dobre to dopadlo. A s tou váhou- všetko dohnal, chvíľku vyzeral mať väčšiu hlavičku v porovnaní s telom ale teraz všetko ok❤️

stastnamamana4
14. júl 2022

@sona_98 a ešte jedna vec, ja po operácii pečene(po rakovine) nemám žlčník a tiež som mávala podobné problémy ako ty, bolesti a nejake to zvracanie 🥴

sona_98
autor
14. júl 2022

@stastnamamana4 no ja kvoli tomu žlčníka si musím dávať pozor na to co jem, lebo raz mi s toho jedla nic neni a druhýkrát uz mam záchvat, tak teraz jem dva maslove chleby na ranajky a veceru a na obed podlatoho co je navarené, akjenejake maso mastnejsie tak len prilohu ryzu zemiaky

hviera81
14. júl 2022

no ked povedal dr ze to je problem, tak nepovedal co s tym? neposlal ta niekde na vysetrenie?

sona_98
autor
14. júl 2022

@hviera81 zajtra idem k nej na krv a dala mi výmenný lístok na gastro vyšetrenie

hviera81
14. júl 2022

@sona_98 na gastro?
hm, cakala by som ze ta posle kvoli babu niekde, neviem morfologicky utz alebo tak

sona_98
autor
15. júl 2022

@hviera81 zle som si to precitala, dneska som bola na sone brucha a zistili mi zlcnikove kamene, takže mám tvrdú diétu čo mozem a co nie jest

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre