Malé priberanie počas tehotenstva

liliblacky
5. jan 2025

Ahojte, zaujimalo by má, či ste niektoré takto mali. Počas prvého tehu som pribrala cca 11-12kg a narodilo dievčatko s 3kg. Teraz čakáme chlapca, na prvej návšteve u gynekologa (cca 8tt) som vážila 67 kg (výška 170 cm), teraz som 32tt a moja vaha je len 70kg… Dieťa podľa poslednej poradne práveže väčšie, už vtedy malo 1,4 kg, dostatok plodovej vody… Budem sa na to pýtať Dr samozrejme na najbližšej poradni, len či nemáte skusenosti… Pred cca 2 týždňami som mala 72kg a teraz som opäť schudla.. Jedavam pravidelne a dosť…

pribinak
5. jan 2025

@liliblacky sú ženy ktoré za celé tehotenstvo priberú 3 kila
A sú ženy ktoré hoci zobkaju ako vrabcek priberú 30 kíl

A obe skupiny porodia zdravé donosene dieťa

ziarifka
5. jan 2025

@liliblacky prvé tehotenstvo som pribrala 8kg, dieťa vážilo 3300g. Druhé tehotenstvo +6 kg a dieťa 3380g. Tretie tehotenstvo +3kg a dieťa narodené v 37tt vážilo 2900g. Tehotenstvá aj všetky deti boli v poriadku.

januska12323
5. jan 2025

Nie je dôležité koľko priberieš ty ale bábo. Neboj sa ak by bol problém určite by ste to riešili.

lucia13022023
5. jan 2025

Do 34tt som vôbec nevyzerala ako tehotná a pribrala som pár kg, možno 5...dokonca som aj schudla. Malý priberal ôk. Za posledných 7t tehotenstva som nabrala takmer 30kg. Extrémne som sa zavodnila...

simona92101
5. jan 2025

@liliblacky ja som v prvom tehotenstve pribrala 7kg,dcera mala 3500g.v druhom 8kg a dcera mala cez 4kg.jedla som pravidelne no zvacsa ovocie a zeleninu,z masa mi byvalo zle

rachel36a
5. jan 2025

@liliblacky ja som v druhom tehu nepribrala vôbec, dokonca som mala o 3 kg menej ako pred tehu...a syn vazil 3790g

sisska96
5. jan 2025

To je jedno. Nemala si az takú nizku váhu, Pravdepodobne si mala aj tuky , takže si schudla z tuku a nie dieťa

jablkovastrudla
5. jan 2025

Kamaratka pri dvojickach nepribrala ani kilo, keby ju nepoznam tak jej to neverim. Chalani sa narodili o 2 mesiace skor a su ok. A ona nemala ziadnu nadvahu, len jej bolo chudatku nonstop zle.

deti95060810
5. jan 2025

známa pribrala 1 kg a porodila 4 kg bábo... ale tak ona mala miernu nadváhu - ozaj miernu.
vraj lekár na to nepovedal nič.

mirkam3
5. jan 2025

@liliblacky ja som rodila teraz v decembri. Začínala som na trosicku nizsej váhe ako spomínaš a za cele tehotenstvo som pribrala necelých 7kg. Malý sa narodil týždeň po termíne a mal 3.1kg. Z porodnice som dosla určite chudšia než pred otehotnením, muž sa ma už aj pýtal, či mi ešte aspon trocha narastie zadok, že mi úplne zmizol 😂. Nic extra som pre to nerobila a zároveň realisticky rátam s tým, že ak by som otehotnela zas, kľudne môžem nabuduce nabrať aj 20+ kg…

Každopádne, suhlasim s príspevkami vyššie - základ je aby (zdravo) priberalo dieťatko. Pokiaľ sa žena v tehu vyslovene “neopustí” co sa týka životosprávy, váha by ju nemala trápiť, kazde telo predsa zvláda ináč tehotenstvo aj potom následnú “rekonvalescenciu”.

ivik4
5. jan 2025

Ja som pribrala 1kg

barju
5. jan 2025

@liliblacky ja som mala pred tehotenstvom 65kg na výšku 170 CM. Počas tehotenstva som schudla na 62 a malý sa narodil pred dvoma dňami s váhou 3940 a 52 cm. Už to vidím že keď sa postavím teraz na váhu, tak budem mať menej ako 55🙈. A to som jedla za dvoch, len som veľa vracala. Malý si zobral všetko čo potreboval, nič mi nenechal.

eviulenka
6. jan 2025

Ano, pocas oboch tehotenstiev som pribrala max 5kil, ktore som hned aj zhodila. 10kil navyse mam z obdobia pocas pandemie 🤷‍♀️ Tehotenstva som mala bezproblemove napriek veku, syn narodeny s cca 3300g, dcera 2600g, musela ist skor, v 37+3, lebo mi zacal haprovat pankreas. Deti ale obe zdrave, Apgar 10-10-10. Po porode som mala oba razy o 1-2kg menej ako pred porodom. V tehotenstve som ani nevracala, ani mi nebolo zle, jedla som normalne. Teraz, ked uz nie som tehotna, uspesne priberam dalej :D

snowflakenel
6. jan 2025

Pokial nemas zdravotne problemy a citos sa fajn a dieta je ok,,tak,neries.
Nemala si pred tehotenstvom spomaleny metabolozmus? Tehotenstvom sa mozno viac nastartoval.,

katkaseiner
Včera o 07:45

Ja som mala v oboch tehotenstva tehu cukrovku. V druhom pripade som si davala ma stravu vacsi pozor a chudla som. Dr bol s tym ok, dieta priberalo normalne, len ja som chudla. Jedla som vlastne všetko len kvôli cukrovke som obmedzila muku, cukor a vlastne som zila len na mäse, zelenine a polievkach

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre