Malá váha bábätka a hrozba predčasného pôrodu

domcavesel
12. aug 2024

Ahojte, je tu niekto kto rodil predčasne v Martine ? Okolo 32tt? Som v nemocnici, krčok 16mm, neotváram sa. Ale bejby má len nieco do 1400 g čo je vraj veľmi málo. Prietoky aj placenta je v poriadku...tak neviem čím to môže byť. Zatiaľ to na predčasný pôrod nevyzerá, min teda aspoň nie tento týždeň, ale predsa mám veľké obavy. Beriem mg cez infúzie, flaxipirine, utrogestan.

Tiez má znervózňuje aj tá váha 🥺 v rodine niesme malý, ja som síce chudá ale muž má skoro 2 metre a 100 kg.

Máte niektorá podobnú skúsenosť, ak áno ako to dopadlo ?

tinalia
12. aug 2024

@domcavesel ja ti chcem len povedat, ze vaha babatka je velmi orientacna. Mne v den porodu v poradni v nemocnici v Martine povedali ze dieta bude mat max 3,5kg a narodilo sa mi 4kg dieta. A mesiac predtym mi tvrdili ze budem rada ak bude mat aspon 3 kg, ze je na sone dost malicke. Ak je zatial vsetko v poriadku, nestresuj sa dopredu, stres ti v nicom nepomoze. Posledny mesiac tie babatka velmi rychlo dobiehaju vahu 😊

sim_simonka
12. aug 2024

A bábätko rastie? Priberá? Ja som tiež išla v cca 30tt od môjho lekára na kontrolu na rizikové pre nízku váhu bábätka (nepamätám už tie čísla), ale váhou to vychádzalo o mesiac menej než som bola tehu. Lekár ma vyšetril, všetko ostatné som mala ok a sledovali ma. Chodila som na kontroly už len do nemocnice, nelezala som tam. Každú kontrolu malinká niečo pribrala, ale stále sa to držalo na tej spodnej hranici. Každý doktor mi hovoril inak, jedna chcela už v cca 36-37tt ukončovať tehotenstvo, vraj babo uz veľa nepribera a je zbytočne to predlžovať. Nakoniec som rodila 40+2, síce s vyvolávačkou ale všetko bolo ok, mala mala 2910g (na sone deň predtým hovorili 2800)…

mediana
12. aug 2024

Od 30.tt moja mala tiež zaostavala v raste, nakoniec sa aj predčasne narodila v 34.tt, 1600g. Pichli ti kortikoidy pre prípad predčasného porodu? Mala som tak isto, tiež všetko v poriadku, diagnóza IUGR... našťastie mala dobrý štart, apgar 10, dýchala sama, teraz je z nej veľká školkarka 🙂

tim23
12. aug 2024

@domcavesel ja som rodila v 32tt, synček mal 1430 g. Má 1,5r a 11 kg. Neviem čo ťa zaujíma 🙂

domcavesel
autor
12. aug 2024

Ďakujem za pozitívne skúsenosti 🙂 dnes som mala sono, malý zaostáva o cca 2 týždne ale rastie, prietoky aj plodová voda je perfektná. Ma 1470 g a sme 32 týždeň. Bude to asi chudšie a menšie dieťatko. Na predčasný pôrod to však nevyzerá, ale treba to sledovať. Kortikoidy nepicjli, teda zatiaľ to nespomenuli. Uvidíme v stredu ako na Tom budem a krckom, toho sa celkom obávam. Kazdy večer len prosím aby bolo všetko v poriadku 🍀

parvinka0001
12. aug 2024

Ja som mam dvojky do pôrodu nikto nato neprišiel že aký bude veľký vahovy rozdiel .vždy bolo že majú rozdiel do pol kila ....nakoniec sa narodili 37tt jeden mal len 1590 a druhý 2950. Čo je skoro raz toľko ale menší sa mal lepšie po pôrode ako ten väčší . Držím prsty .

kristina210
13. aug 2024

Mne povedali cca 3200g a narodil sa 4070g

terkaatomas
13. aug 2024

Mne povedali v deň pôrodu pri prijímaní , že Max 3kg a syn sa narodil ako 4kilovy 🙈

nikaromankova2017
30. aug 2024

@tim23 aj ja som rodila tretie dieťa cisárskym 32 ty váhu mal 1770g.

domcavesel
autor
30. aug 2024

@nikaromankova2017 a dopadlo všetko v poriadku ? Malý dýchal sám ?
A kvôli čomu bol predčasne narodeny ?

nikaromankova2017
30. aug 2024

@domcavesel áno bol poriadku dýchal sám kvôli tomu ma bolela placenta a krvácanie za sebou 3x

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre