Ahojte mali ste niektoré problém že vám babo v tehotenstve malo pribralo, picham si clexan a plus aj mám tehotenskú cukrovku som v 33 tt a babo váži 1600 gramov , doktorka dnes povedala že keď sa nespamäta budem odoslaná na rizikové bojím sa že bude predčasne narodené a skončíme v Košiciach až .
Sú aj menšie bábätká, nič zle to neznamená
nic sa neboj, vsetko bude dobre, vahu nema samozrejme idealnu, ale nie je to nic hrozne. hlavne sa zbytocne nestresuj, lebo to tomu vobec nepomoze.
@janka3179 ta hmotnost nieje presna, cize moze vazit 1300 az 1900 g a babatko najviac pribera posledne 4 az 5 tyzdnov priblizne 200 az 250 g tyzdenne. Teda aspon tak bolo povedane mne ked som bola tehotna a tiez som bola na rizikovom.
Lezala som v nemocnici a co doktor to ina predpokladana hmotnost babatka..od svojho doktora som sla s inou, na prijme ina pocas hospitalizacie ina a pri prepustani ina..a to ze tie cisla lietali jak na horskej drahe 🙂
@janka3179
Ahoj,
mne v pondelok okolo obeda povedali 2900g - týždeň pred termínom. Prietok sa im počas kontroly nezdalo, tak ani domov ma nepustili a zrovna odviedli na izbu. Porodila som druhy deň, maly mal 3740 g.... Toľko k presnosti merania. A to ma v pondelok kontrolovali raz o 10:00 a potom o 12:00. Neboj všetko bude dobre, dr vedia čo treba robiť v nutnom prípade. Bábätko je už v dobrom tyzdni, myslí pozitívne, že budeš mať propadne leosi porod s nižšou váhou baletka. Ono ešte priberie.
Spolubývajúceho v nemocnici sa narodili obe deti 2,2 kg. Lekári panikarili, ze mala váha. Obe deti zdravé. A rodicia nizky, chudí 1,60m výška. No co tam čakajú 4 kg babo? Držím palce, nestresuj sa ❤️
Neviem či ťa ukľudní môj komentár, pretože môj mal v 36 tt odhadom 3100g (čo je samozrejme iná váha ako píšeš ty), narodil sa v 38 tt a váha 4070g ... tým chcem povedať, že merania vôbec nie sú presné a môže mať kľudne aj vyše pol kg viac ...
@kristina210 od 31 tt veľmi malo pribrala , a doktorka už nebola kludna .. bola som v nemocnicy 8 dni kontrolovali odozvy srdce všetko bolo Ok , neviem ja že čo mám trombofilny stav plus cukrovku ..
@janka3179 neboj sa 🙂 ja som musela rodiť v 33 týždni lebo málo len 1300 gramov ale ja som mala už zle aj prietoky aj placenta už nedobre pracovala, bábo kľudne môže ešte nabrať, keď sú prietoky a placenta v poriadku,bábo môže len pomalšie naberať, neviem či to ovplyvňuje alebo nie ale skús pravidelne a poctivo jesť ')
Ahoj, aj môj malý mal malú váhu, od 6 mesiaca priberal veľmi málo. Chodila som na rizikové do Martina, posledný mesiac nepriberal už vôbec nič. Pôrod vyvolali v 38tt. Narodil sa s 2490 g, je v poriadku, len troška viac uplakaný.
A tiež prietoky aj placentu som mala ok, nik nevie dôvod prečo nepriberal 🤷🏼♀️
@domcavesel ja mám ešte cukrovku k tomu , no vy aspoň 2500, moja ma 1600 gramov
@janka3179 no ved ale oni v 38 tyzdni.
Ja som mala prve dieta narodene na konci 41.tyzdna a malo 2810g, dalsie v 40+4 3050g a dalsie 2 mi vyvolavali kvoli vyaokemu tlaku v 39 a v 38 tyzdni. Paradoxne, to tretie bolo najvacsie. A stvrte uz malo zle prietoky, ale vahu 2900. Takze dobru. Ja som malinka, ale manzel je vysoky. Mna uz nikto nestrasil v takomto tyzdni s vahou, ja som vobec napriklad netusila, kolko cca vazia, fakt to moj doktor neriesil.
Ahojte Naša poradňa dnes 31+3 a máme 1951 gramov a straší nás doktorka tenkou placentou
@dasena1992 čo ine vedia
Ako sa máte ? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janka3179 moja mala sa narodila 2200g v 38tt a potom schudla na 2000g, bolo všetko v poriadku