Mal stres počas tehotenstva vplyv na vaše dieťa?

25. jan 2024

ahojte, chcem sa spytat maminiek kt. uz maju dietatko a pocas tehotensta sa tiez nevyhli stresom ci v praci alebo z vyšetrení, hadkam , nervozite a pod....ake bolo dietatko? Malo to na neho nejaky vplyv? Myslim ci bolo nejak viac placlive po narodeni, nervozne a tak?
Lebo vsade pocuvam ze mam byt len v klude ale nie vzdy to ide a potom mam taketo vycitky ze skodim dietatu :( :(

alexandraas
25. jan 2024

Ja som sa v prvom tehotenstve viacmenej len hadala okrem par svetlych chvil to bolo na nic obdobie..plus praca na nic,tiez stresova..ale syna som mala tak dobreho,prespal cele noci,vobec nebol placlivy..v podstate doteraz neviem,cim som si zasluzila tak dobre dietatko😀

petamich
25. jan 2024

podla mna som mala miestami viac nez dost stresu v tehotenstve, zle som spavala a nie na malom nepozorujeme ziadny nasledok 🙂 snaz sa byt v pohode ako najviac to ide, obcasnemu stresu sa nevyhne nik

autor
25. jan 2024

@alexandraas
@petamich
joj to som rada, ze to nemalo na vase deti vplyv....no ono som po dvoch MA...teraz tretie tehotenstvo ale teda strach mam od zaciatku ..preto aj tie stresy z vysetreni to proste uz je v hlave..aj ked sa velmi snazim

nin12345
25. jan 2024

Ja som mala velke stresy a dieta mam v poriadku. Praveze bola uplny anjelik prve mesiace v podstate prespinkala

autor
25. jan 2024

@nin12345 to ma tesi ked taketo citam❤

nin12345
25. jan 2024

Neboj sa treba len verit ze bude vsetko v poriadku viem ze je to v tvojej situacii narocne a ten stres tam prirodzene je a neda sa mu uplne vyhnut

diewcatqoo
25. jan 2024

Moja susedka, ktora v 5. mesiaci tehotenstva s velkym kufrom a dalsimi dvoma detmi v zime utekala pesi niekolko hodin z Charkova, by ti povedala, ze na jej dieta to asi vplyv malo, a obrovsky. Pretoze mi stale hovori, ze ked porovna tie starsie dve, tak to su uplne zlaticka a ta najmladsia len place a place 🤷‍♀️
Myslim si, ze urcity druh stresu alebo nervozity preziva pocas tehotenstva kazda zena. 9 mesiacov je dlhe obdobie, neda sa byt cely cas len na ruzovom oblaciku. Zostava len dufat, ze vsetko bude ok.

baskustek
25. jan 2024

To sú také normálne stresy, ktorá zažíva každá, je to úplne v poriadku. Každý sa predsa raz za čas s niekým poháda alebo má strach z niečoho a nevyhneš sa tomu ani v tehotenstve. Skôr je to myslené ako oveľa závažnejšie stresy ako smrť v rodine, veľký emocionálny šok, rozvod a pod. Ja som mala psychicky náročnú prácu v prvom tehu (učiteľstvo) a malá je úplne v poriadku, len občas trochu podráždená, ale to už je tou pubertou. A keď bola malá, často sa dostávala do hysterického amoku, keď nebolo podľa nej, ale to je skôr povahová črta.

basulaak
25. jan 2024

Ja som mala uzasny klidek v tehotenstve a bez hadok. A maly nespaval vobec dobre do 2 rokov. Cize nemyslim, ze ked to mas opacne nieco to musi znamenat. Bude to v pohode

1angelika
25. jan 2024

to je len fáma, samozrejme stres vo všeobecnosti nevplýva dobre na nikoho ale ja som mala hrozné tehotenstvo , nemohla som sa dočkať konca a bábo som mala kľudné...takže neobávaj sa vopred. Veľa šťastia prajem 🙂

simsalabim
25. jan 2024

Prve tehotenstvo pohoda a dieta uplakane nespave. Druhe plne stresov a strachu a dieta tazko pohodove, neplacuce, milucke.

pettom19
25. jan 2024

Ja som bola v strese komplet cele tehotenstvo z viacerych dovodov. Po porode som prvych par mesiacov ani nevedela, ze mam dieta. Potom sa to otocilo, odkedy sa postavil na nohy a objavil vlastnu volu 😁. Ale to uz pripisujem skor vyvoju a povahe ako stresu v tehotenstve 🙂.

3petka
25. jan 2024

Ja som mala stres každý deň a nenormálny. Práca s ľuďmi. Tlak z vrchu a podobne. Dieťa kľudne pekne. Pekne spal

96barbora
25. jan 2024

Ono pocas tehotentva vela veci ale neovplyvnis, cize len preckaj.
Ja som mala tehotenstvo velmi stresujuce a depresivne, ale odkedy sa maly narodil dala som sa do pohody. Nejako automaticky, aj ked sa toho dialo (a stale sa deje) vela. Babatko bude mat 3 mesiace a je to najspokojnejsi a najstastnejsi cloviecik, akeho som videla.

ivangeline
25. jan 2024

Nie. To vplyv nemalo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre