Mal niekto stres a nervozitu v tehu a odzrkadlilo sa to na bábätku?

27. feb 2023

Mal niekto stres a nervozitu v tehu a odzrkadlilo sa to na babu?Pripadne ma dake zdravotne problemy?

simona20201309
27. feb 2023

Moje dieťa sa narodilo zdravé. Preto popieram teóriu, že stres vplýva na dieťa a hrozia nejaké choroby. Dokonca jedna psychologička ma presviedčala, že minimálne adhd to bude určite (strasna krava!!!)
Ak to co som prežila ja neovplyvnilo zdravie môjho babatka, tak potom naozaj sa báť nemusíš.
Jedine co riešime, je občas suchá pokožka. To skôr pripisujem tomu, že som bola tuha fajčiarka (aj keď som pred tehotenstvom nefajcila už nejaký cas)

nique
27. feb 2023

Skusim naopak. Mam 2 deti. Obe boli vytuzene (1 IVF, druhe zazrakom prirodzene). Pri oboch som bola spokojna, stastna, uplne zdrava. S manzelom uplna pohoda. Skratka ukazkove tehotenstvo. Prvy syn hadam do 1 roka ani nezaplakal, dcera plakala stale. Nebola hladna, nic ju nebolelo, vsetko sme prisposobili jej, aj tak to s nou nebolo lahke. Zdravotne problemy nemali ale ani jeden. (ak nepocitam nezostupene vajicko a URL operacia, okuliare, ploche nohy, logopedia. Pre mna su to vsak bezne veci, ktore patria k zivotu)
Zaver: ani uplna pohoda nie je zarukou uplne pohodoveho dietata.

simsalabim
27. feb 2023

Pri prvej dcere som bola uplne kludna, bez stresov a bola riadny certisko. Pri druhej dcere som mala velmi stresujuce, narocne obdobie (nahla tazka choroba mojej mamy, starostlivost o starych rodicov) a dcera bola neskutocne dobre, kludne, trpezlive babatko, niekedy aj 4 dni po sebe ani nezaplakala. Ci uz bola hladna alebo pokakana, trpezlivo cakala, kym si ju dakto vsimne.

dettilv
27. feb 2023

Moja sestra. Po celých 9mesiacov mala veľké stresy a dcéru ma ukážkovú. Ja som vlastne také dieťa ešte ani nevidela😅

queen_mary
27. feb 2023

Ja som mala pri prvom tehitenstve brutalne psycho stavy. Aj moj maly je vybusny nervak. Otazka ale je, ci to je tym, alebo zdedene, kedze obaja s muzom sme cholerici, a v tehotenstve sa to u mna len vyhypovalo 😀

mariamisko
2. mar 2023

Ja som mala cele tehotenstbo zle vysledky vkuse som plakala stresovala 9 mesiacov nasadene kortikoidy neskutocne som sa bala....moje dieta je teraz nervak riadny ma 3 roky az teraz zacala spavat normalne nervy vkuse ma kope bije ma...

madeline1
2. mar 2023

plod citi, ze mas stres, tak to celkom ok nie je...na jeho povahe sa to vsak neprejavi, tu bud zdedi dobru alebo aj nie....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre