Magnetická rezonancia na zistenie prirastenej placenty

eva9711
11. feb 2015

Dievcata, chcela by som sa spytat, ci niektora z vas absolvovala v tehotenstve Magneticku rezonanciu ako prehliadku,ktora by odhalila pripadne problemy s prirastenou placentou. V nemocnici mi odporucali toto vysetrenie z dovodu, ze som mala pri prvom porode problem s tym, ze sa placenta neodlucila a museli mi ju vyberat pod narkozou. Chcela som sa spytat, ci vam toto vysetrenie nieco odhalilo a ako prebiehalo.
Lebo som na pochybach, ci to absolvovat,alebo nie. Moj lekar tvrdi, ze je mozne ze na MR nic neuvidia,lebo ak sa bude babenko hybat zabery budu rozmazane. Preto hladam kazdu dobru radu a najma skusenost. Vopred vam dakujem za odpovede.

tova
12. feb 2015

a co tym by teraz vyriesili? ak by bol nejaky problem po porode tak mozu MR potom, ked uz tam dieta nebude. alebo Rovno nech ta vypisu na cisarsky. to by som volila ja namiesto MR.

bubelko
12. feb 2015

@eva9711 mne tiez vyberali placentu,lebo sa neodlucila, pri oboch. mne ale toto nikto neodporucal. ved v papieroch mas, ze si mala pri prvom porode problem a mali by s tym ratat, ze sa to moze opakovat. a ak to nemas, tak by som ich na to upozornila, ze toto bol problem, nech rataju s moznostou, ze sa to bude opakovat. lebo sa to moze aj nemusi zopakovat. tak nech su pripraveni.

eva9711
autor
12. feb 2015

@tova @bubelko
Dakujem vam za odpovede. Prave preto mi to odporucili MR teraz, aby sa predom vedelo, ci ten problem je alebo neni a vedeli sa podla toho dopredu zariadit. Bud teda naplanovat cisarsky a predist tak pripadnym komplikaciam potom. Lekar hovoril, ze ked sa to stane uz pri porode, zena straca vela krvi a niekedy musi pri zlozitejsich pripadoch potom dojst aj k vybratiu celej maternice. Co predpokladam, ze by ziadna zena nechcela, preto to nechcem nechat na nahodu. Len by som rada nasla zienku co to tiez podstupila, aby mi vedela nejake skusenosti zdielat.

kiki68
12. feb 2015

MR nie je skodlive, dokonca bol zaznamenany aj cely porod pod MR. Prave preto je to take nakladne, lebo na rozdiel od CT je MR neskodna metoda zobrazenia. Ja osobne by som na MR isla, dokaze krasne ukazat veci. Lebo MR mozete robit uplne ine skeny ako nejakym USG. Osobne by som do toho isla uz kvoli tomu,aby vedeli na co sa maju pripravit a nenastal nejaky hororovy scenar. Prave bud rada,ze Ta na MR poslali, viem ze kvoli tej nakladnosti s tym velakrat zbytocne vahaju.

tova
13. feb 2015

chod Rovno na cisarsky. Ake ine pripravy? ja som mala dobrovolny cisarsky a inac by som ani nechcela.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre