Magnerot v tehotenstve kvôli kŕčom a migrénam

silviazlat
17. júl 2020

Ahojte. Asi od 3. mesiaca beriem Magnerot. Mávala som silné kŕče v nohách a silné migrény, to našťastie prestalo. V príbalovom letáku je napísané, že užívanie vo vyššom štádiu tehotenstva môže nepriaznivo ovplyvniť plod. Som 29.tt. Ku doktorovi idem budúce týždeň, čiže sa ho určite spýtam, ale zaujíma ma aj Váš názor. Užívali ste ho niektorá až do pôrodu? Bojím sa, že po vysadení sa mi vrátia aj migrény (tie ma trápili aj pred tehotenstvom) a silné kŕče do nôh, ktoré mám síce stále, ale omnoho slabšie. Užívam jednu tabletku ráno a jednu večer.
Ďakujem za rady 🙂

katusqa9
17. júl 2020

@silviazlat ja som užívala magnerot až do pôrodu, a nie len 2 tabletky denne niekedy aj 4, nakoľko som trpela každý jeden večer syndrómom nepokojných nôh, samozrejme som sa poradila s gynekológom, či môžem užívať aj také vysoké dávky. Našťastie žiaden vplyv na synčeka to nemalo 🙂

ckatka
17. júl 2020

Ja beriem 3x denne hlavne kvôli vyššiemu tlaku. Som 16tt a nepovedali mi dokedy...tlak mi určite neklesne len tak...takže určite pred porodom nevysadim...

bibg
17. júl 2020

@silviazlat ja som užívala magnerot do 35tt. Potom mi dr kázal ho vynechať aby sa maternica začala pripravovať na porod.

uriva
17. júl 2020

Ja som brala až do pôrodu, vplyv na dieťa nie, ale prenášala som a pôrod bol akútnou sekciou - či to bolo tým, neviem. Ale stretla som známu, ktorá je doktorka a tá mi povedala, že dosť pravdepodobné, že ona sama(má tri pôrody za sebou a čaká štvrté) prestala brať magnerot vždy mesiac-dva pred pôrodom, lebo že máš potom lepší pôrod. Vraj magnézium "udržiava dieťa v tebe" a ty ho chceš vlastne "vypudiť", tak preto. Ona bez problémov rodila. Ale každá sme iná, no po tomto mojom "zážitku" jej verím. No keď sa ti má vrátiť taký stav, aký si mala bez magnézia, tak to potom je na zváženie, lebo keď nebudeš v pohode ty, tak dieťa a pôrod to tiež ovplyvní. Tvoj doktor ti povie najlepšie, ten ťa pozná. Drž sa!

nikpa
17. júl 2020

@silviazlat ja som tiež uzivala az do pôrodu ale rodila som v 34tt, v nemocnici na rizikovom ho dávali v infuzke ženám ktore sa predčasne otvárali, čiže to co tu aj píšu vyššie... pár týždňov pred pôrodom vysadiť

silviazlat
autor
17. júl 2020

Ďakujem za názory. V utorok idem k Dr, tak sa spýtam. Dovtedy si ho ešte "užijem" :D

modrymotyl8
17. júl 2020

@silviazlat Ono sa to myslí tak, že ak by si brala do konca tehu magnezium, napríklad ešte aj v 40 tt tak dieťa by mohlo byť závisle na magnéziu, a po narodení by malo abstinenčné príznaky. Vačšina žien ho berie do toho 37 tt potom by sa mal prestať brať, ale nie stále sa to dá.

vikybotka
17. júl 2020

Ja som ho brala cele tehu, vysadil som v 34 koli krčku a v 35 som porodila 🤷‍♀️

smejko25
17. júl 2020

@silviazlat ano moze mat to vplyv a to taky ze dieta ma “abstinencne priznaky” po porode 🙂
Kamaratkyn syn aj jej sestry dcera mali priznaky ze sa normalne triasli ako pri abstaku

bajuss21
18. júl 2020

Som v 36tt a užívam stále aj 5 tabletiek denne na odporúčanie lekára. Uvidíme čo povie v pondelok na poradni, viem, že nejaké obdobie pred ho zakážu. Ja ho mám kvôli kŕčom v nohách, ktoré sa opakovali aj 5x za noc a kŕčom maternice, ktoré sú veľmi nepríjemné a nedovolili mi spávať....tak hádam tie posledné týždne už nejako zvládneme 🙂

silviazlat
autor
22. júl 2020

Tak Dr. mi povedal, že by som ho mala užívať len občas, ale keď som mu povedala, že mávam kŕče a migrény, povedal, že do 34.tt je to ok užívať.... Tak myslím, že ešte chvíľku bude klud. Ďakujem za názory

silviazlat
autor
22. júl 2020

@bajuss21 Myslíš, že je to bezpečné?? Ako Smejko25 píše, môže to mať vplyv na dieťa....

bajuss21
22. júl 2020

@silviazlat preto ho od poslednej poradne postupne vysádzam. Kázala mi to lekárka, každý druhý deň o tabletku menej a vysadiť úplne. Je to že vraj úplne bežné a aj moje kamarátky to tak mali nastavené a postupne vysádzali. Nesmie sa naraz 🙂 takže od 37tt budem úplne bez magnézia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre