Magnerot v 22. týždni

lulka321
31. máj 2022

Ahojte,
Keďže sa mi nedarí dovolať sa k môjmu lekárovi, skúsim tu, či niektorá nemá skúsenosť. Som v 22.tt. a lekár mi pre týždňom predpísal magnerot, lebo som na noc začala mať kŕče v lytku. Predpísal mi 3x1 tab. Ako som začala magnerot užívať, zmakla mi stolica a teraz ma začalo preháňať. Stalo sa to aj niektorej z vás? Ak, áno, koľko dní vás preháňalo? Dávali ste si aj niečo proti hnačke?
Ďakujem za rady.

vitriolka
31. máj 2022

@lulka321 nie, neuzivat nic proti hnacke. uzivat magnerot s jedlom a znizit davku na 2x1 (farm

katarinka95
31. máj 2022

@lulka321 ja som mala opacny problem mala som hroznu zapchu a lekarka nechapala ako je to mozne kedze beriem 3x2 tabletky denne magnerotu ona si praveze myslela ze ked to beriem musim mat lepsiu stolicu takze mi dava zmysel preco vas prehana myslim ze to je asi taky side effect☺️

lulka321
autor
31. máj 2022

@vitriolka ďakujem

lulka321
autor
31. máj 2022

@katarinka95 pri toľkých tabletkách by som už asi zo záchodu nevyšla 😂

nikpa
31. máj 2022

@lulka321 ja som s magnerotom nemala problém ani jedno tehu a to som brala 3x2 takže veľmi vysoké dávky. Ale za to som pri oboch tehu 1. aj 2. trimester problém s hnačkou, brala som na odporúčanie gynekológa živočíšne uhlie, to môžeš.

lulka321
autor
31. máj 2022

@nikpa ďakujem

pinaofina
31. máj 2022

@lulka321 hnacka je uplne normalna z toho 🙂 akurat dnes som pocuvala cast Mamagang s jednou lekarkou, ktora presne toto hovorila, ze magnezko je vela druhov a z niektorych moze prehanat a uzivaju sa aj na zapchu

simonkazga
31. máj 2022

Tiež reagujem takto na magnezko. Treba znížiť dávku a pridať varenú ryžu, banán, horkú čoko radšej ako lieky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre