Magnerot a hnačka

24. feb 2024

Baby som 29tt a dr. mi kázal zvýšiť dávku magnezia kvoli nočným bolestiam noh. Brala som 2x2 a pozorovala som posledné dni riedku stolicu…dávku som si znížila na 2x1 naspäť a bolo to ok, akurát, že kŕče v nohách boli hrozné, tak som si dala 2 dni pred spaním len 2 tablety naraz…ráno som vstala na kŕče v bruchu a hnačkovala som 2-3x, úplne že vodu. Môže to byť z toho magneroru? Že som užila naraz 2 tablety? Dosť sa bojim, aby som nehnačkovala už aby som tým nemohla ublížiť bábu- tými kŕčami. Nemáte podobnú skúsenosť? Vďaka 🙂

pribinak
24. feb 2024

Kŕče v nohách bábätku neublizia, magnezium naozaj môže spôsobovať hnačky

autor
24. feb 2024

@pribinak nemyslela som kŕče v nohách, ale tie v bruchu ktoré teraz mám pri hnačke 😅🙈 zle som to trošku sformulovala

alickapusinka
24. feb 2024

Hej ja s toho mám hnačku potom som brala magnosolv som mala takú hnačku že strašne aj krče. Ja som brala na tetániu. U tehotnej ženy je skoro všetko nebezpečne chod ak budeš hnačkovať alebo aspoň zavolaj a povedz čo a ako.

kleopatra114
24. feb 2024

Áno , pri magnosolve aj pri magnerote.

sofia1979
24. feb 2024

Skus sa spýtať na detralex té je tiež povolený v tehu

marca12
24. feb 2024

Ano magnezium sposobuje hnacky. Dobre je rozlozit davku a nie naraz taku velku davku. Ja uzivam magnosolv a jeden sacok si davam na 2-3 krat s odstupom aspon hodinu

pribinak
24. feb 2024

Skús vymeniť magnezko, kúp si napr chelat a uvidis či to nebude lepšie

autor
24. feb 2024

@kleopatra114
@sofia1979
Ďakujem ženy, skusim to tiešiť s dr. potom na poradni. Akurat dufam, že sa to nezopakuje nech nemam tie hnačky.

autor
24. feb 2024

@marca12
@pribinak
Ďakujeem! Vyskušam to. Nemôže ale taka jednorazova hnačka s kŕčami a tlačenim ublížiť alebo nedajbože vyvolat porod? 🙈

pribinak
24. feb 2024

Nie, kým porodis tak sa ešte veľakrát pose……
Pekný zvyšok dňa 😁😁😁

autor
24. feb 2024

@pribinak 🤣🤣🤣 ďakujem 🤣 lepšie toto ako zápcha🙈🤣

lulu8491
24. feb 2024

Ahoj, skús si kúpiť magnézium od inej značky. Jednotlivé výživové doplnky rôznych značiek sa líšia v zložení prídavných látok, resp. aj keď majú rovnaké zloženie, množstvo látok je iné. Snáď nájdeš také, ktoré ti nebude robiť problém. Prípadne skús pozrieť potraviny, v ktorých je viac horčíka, aby si si postupne zvyšovala hladinu horčíka aj prirodzene. Keď nájdem zošit s informáciami od PA, pozriem ti, čo mi vravela ohľadom nedostatku horčíka a tých nôh

autor
24. feb 2024

@lulu8491 jeej super, ďakujem veľmi pekne!🙂 Určite ak nájdeš, daj vedieť poteším sa 🙂

alineawalo
24. feb 2024

Ahoj, ja mám Magnosolv tiež. Dôrazne mi lekárka aj pani v lekárni odporučili dávať zásadne po jedle, aby práve nedochádzalo k hnačke. Čiže, ak máš kŕče v noci, najlepšie niečo zjesť a až tak Magnosolv užiť. Naviaže sa na jedlo a nespôsobí kŕče. Ja som "klop-klop" nemala vďaka tomu hnačku z magnézia ani raz.

autor
24. feb 2024

@alineawalo ďakujem veľmi pekne! Vyskúšam to dnes určite 🙂

missviolet
24. feb 2024

natri si tie nohy magneziom v podobe kremu, kedze to bude lokalne a nie ustne, nebudu ani hnacky. a tabletiek magnezia ustne neber naraz, ale s odstupom niekolkych hodin v priebehu dna

autor
24. feb 2024

@missviolet ďakujeem, vyskušam, mam aj magnezium sprej 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre