Mala ju niektora z Vás v tehotenstve? Som v 13 tt a dnes som bola na 2 odber krvy,pretoze si niesu isty,ci ju mam,alebo nie.Ale uz mam aj strach,ci to neuskodi babetku.Prosim,napiste ☹
Listerioza moze byt niekedy aj bez priznakov, tehotne su na na nachylnejsie. V podstate priznaky sa vacsinou podobaju chripke....V kazdom pripade ti drzim palce, nech to dobre dopadne
No casto som zvracala,ale to som pripisovala tehotenstu
@holubicka28 uz mi aj zacalo rast brusko....a mam strach
@damaroka a jedla si nieco nepasterizovane alebo surove maso, aj v zelenine hlavne na neumytom salate moze byt..ale ked si nemala teploty, tak vracanie je aj priznak tehotenstva..ja som zjedla nepasterizovanu bryndzu omylom a mala som hnacky, ale nastastie mi vysli vysledky negativne..aj ked zevraj inkubacna doba moze byt aj 2 mesiace.. Cez placentu listerioza prechadza az v druhej polovici tehotenstva, takze ak by si ju aj mala, dovtedy by ju vyliecili s atb..ale nebudes ju mat, je naozaj velmi zriedkava..na mna pozerala sestricka ako na cvoka, ked som si prisla vyziadat testy..tie vyssie hodnoty ak vysli mozno si ju mala v minulosti..
@holubicka28 oni mi volali,ze mam prist este raz na odber krvy,lebo v labaku si niesu isty.A doktorka mi tiez nevedela povedat viac...prave,ze ja som jedla vsetko,aj salaty aj ovocie,aj majonezi...ja az teraz citam,ze sa to v tehotenstve nesmie.Sakra.Bola som jedine prechladena asi pred 2 tyzdnami,ale horucky som nemala.
@damaroka majonezu mozes z obchodu, nie domacu, kde su surove vajcia, ale z toho by bola tak salmonela..presne sa jej spytaj na hodnoty ake vysli, ked tam pojdes na odber..ako dr by mala vediet nieco k tomu povedat.
@damaroka a inak ja som prve 4m jedla aj prosciutto-vobec ma nenapadlo, ze je to surove maso aj encian tepelne neupraveny a ovocie zeleninu mozes vsetku, len poriadne umyvat a ked som na salatovych listoch videla, ze nie je cerstvy, tak ten vobec, ale to bolo tak jedine. Kamoska jedla aj tatarak a vsetko ok.
@holubicka28 dakujem za tvoje odpovede,som zvedava,co mi zistia.
@damaroka hlavne sa popredu nestresuj 🙂 aj ked lahko sa to napise, mne tiez nebolo vsetko jedno.. Drzim palce, nech je to v poriadku 🙂
@damaroka Ahoj. Chcem ta trochu upokojit. Stalo sa mi niečo podobné pri druhom tehotenstve. Gynekolog mi povedal, ze taký pozitívny výsledok krvi ma 80% ľudí, ze to nie je pre neho smerodajne. Jedine ako sa to da definitívne zistiť je zo steru krcka maternice, co mi aj spravil a výsledky boli v poriadku. Chod ku gynekologovi
Drzim palce
Ešte ma napadlo, možno závisí aj od tej hodnoty v krvi, ja som to mala len slabo pozitivne. Ale ten gyn. ti o vie zistit
@damaroka ahoj, prosím ťa, ako si nakoniec dopadla?? Viem, že je to už starý príspevok, ale dosť ma to zaujíma. Ďakujem.
@dobroska33 vsetko dopadlo dobre,ja som to mala este pred tehu,takze to nebolo nebezpecne,horsie by bolo,keby som to dostala pocas tehotenstva...malemu odobrali vzorku s pupocnej snuri,skontrolovali,vsetko bolo ok. Zdravy sme,chvala Bohu.
@damaroka tak super teda 🙂 ja idem zajtra na odbery a kedze na internete citam same somariny, co vsetko moze byt zle, tak uz mam z toho stres.
@dobroska33 neboj,pokial doma nemas macku,pri ktorej si to mohla chytit,urcite to mas uz roky,ako ja,kedze som naposledy hladkala macky pred 10 rokmi. hehe...urcite bude vsetko ok,hlavne mysliet pozitivne,netreba sa v takom stave stresovat,aby to nevplyvalo na babätko. Aepravdu povediac,tiez mi to vtedy nebolo jedno,nic,len som googlila...hehe
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mas aj nejake priznaky? To, ze nieco vyslo v ktvi moze aj znamenat, ze si ju prekonala..co viem moze sposobit v 1. trimestri potrat a neskor rozne komplikacie..ale myslim, ze by ti nieco bolo, nebyva uplne bez priznakov.