Ahojte ,prosím vás som v 13 týždni a zjedla som jeden olomoucký syreček a dočítala som sa že nie su vhodne v tehotenstve kvoli listerii ,mate nejake skusenosti jedli ste ich ?
Nejedla a ani hermelín ani nivu, bryndzu a tak.. ale väčšia šanca je že sa človek nakazí zo zle umyté zeleniny a to sa teda nestáva takze..
Ak to bol syrecek z obchodu, nemas sa coho bat. Je veeeelmi nizka sanca, ze by si sa nakazila. Ja som sa pchala udenym lososom cely prvy trimester a mam zdraveho chlapceka. Neboj sa, stres ublizi viac babatku ako syr 🙏🏼
Listerie,salmonely,a mnoho inych patogenov,ved to moze byt v mnohych potravinach,to by sme nic nemohli jest keby sme sa stale bali....🤔
@77daniela77 to je sice pravda ale tiez je pravda, ze sa explicitne neodporucaju niektore vyrobky a precitas si to vo viacerych odbornych clankoch ako napr. surove vajcia, surove maso, morske ryby, nepasterizovane syry a mliecne vyrobky a plesnive syry, prave preto, ze tam ta sanca skutocne vysoka je cize napr. bryndza z obchodu v pohode, bryndza vcera spravena na salasi uz uplne v poriadku byt nemusi 🙂 ale samozrejme kazdy snad ma zdravy rozum a v duchu vsetkeho z mierou...ale teda tatarak so surovym vajickom si ja napr. odpustim :D ale to je moje rozhodnutie
a teda este autorka, podla mna sa skutocne nemusis bat, treba sa asi riadit vsetkeho z mierou 🙂 a pre pokoj v dusi ak chces si niektore veci odpusti ;) alebo si ich daj raz za cas
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
veru si nepamatam.tusim listeria moze byt v mnohych mliecnych produktoch,a el teda nevylucovala som ich, a teda to neznamena, ze tam anisto bude.