Lieky v tehotenstve

5. aug 2024

Dobré ráno, chcela by som sa opýtať som skoro v 39tt a mám predpísané od gyn amoxiclav kazdy8 hodín beriem teraz som mala brat o pol 7 ale strašne ma aj zub bolelo nedalo sa vydržať musela som brat paralen bolo 4:50 ráno tak neviem či mám brať aj ANT ďakujem pekne

really8
5. aug 2024

Naozaj sa pytas na internete? V tehotenstve? Co tsk zavolat gynekologovi alebo do lekarne. Boze rozum mi stoji ked tu citam otazky niektore.

autor
5. aug 2024

@really8 ak tá nezaujíma nemusíš hneď opísať ďakujem 😀

really8
5. aug 2024

Sak pojedz bars jak lieky v tehotenstve podla toho co ti napise nejaky anonym na internet. Sak co. Naco sa pytat odbornika. Lebo zuzanka4 sa predstavi ako lekar a ty tomu uveris. A ked sa nieco stane tak co?

fiafia
5. aug 2024

Dala by som si určite. Atb je zrejme potrebné, inak by ho nepredpisali a paralen bežne užívajú aj v tehotenstve keď je to nutné.

di1234
5. aug 2024

@autorka my sa podľa mňa “poznáme” z inej skupiny (usudzujem zo štýlu písania a problému, ktorý riešiš). Už pred 2 dňami som ti písala aby si so zubom zašla k lekárovi, keďže si uvádzala, že ťa bolí 3 dni. Namiesto dobre mienených rád proste nepočúvaš a radšej napíšeš niekoľko príspevkov na modrého koňa. Čo sa týka ATB tam by nemal byť problém s jeho užitím. Pozri si najprv príbalový leták aspoň a tam ako je to s užívaním iných liekov (mala si ich brať 6:30, píšeš o 7 a neviem na čo čakáš) a pre istotu zavolaj svojej lekárke a s tým zubom choď konečne k zubárovi. Do kedy chceš čakať?

yoxinka
5. aug 2024

Keď ťa bolí zub, choď k zubárovi. Či radšej budeš zub riešiť s pármesačným bábom??? Pokiaľ ti lekár predpísal lieky, tak ich ber, nerozumiem, čo riešiš, veď tvoja gynekologička vie, že si tehotná, nie? 🤦‍♀️ Ja som brala v tehotenstve aj atb, aj paralen aj kadečo iné po predpísaní/odporúčani lekárom a mám tri zdravé deti 🤷‍♀️.

kiki68
5. aug 2024

Podla mna by mal rozhodnut zubar o dalsom postupe, riesit ten zub, anesteza neni problem v tehu. Takze lepsie zubara a potom dalej zase lekara, co to predpisal.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
5. aug 2024

Tak chod k inemu zubarovi, nejaka vacsia klinika vezme, musi mat tiez nejake zastupovanie poriesene. Ja som tiez tyzden trpela s atb a zub musel vtedy von.

autor
5. aug 2024

@di1234 ja si myslím veľmi ta zaujima čo tu píšem na koňovi predsa je to moja vec a ja si myslím že nie som hlúpa aby som nemala ísť u zubára nás mál dovolenku predsa dneska idem na poradňu a myslím si radšej nech ma pošli moj gyn či môžem alebo nie a leták pribalovy každý vie čítať tak ďakujem už mám vybavené volala som svojej gyn čo chodím na rizikovu

autor
5. aug 2024

@yoxinka každá žena je iná tak veľmi pekne ďakujem

autor
5. aug 2024

@kiki68 dneska pôjdem či už urobí som objednána do nemocnice musím ísť tam na poradňu a potom zubár ďakujem

di1234
5. aug 2024

Pri každom jednom tvojom príspevku som sa ti snažila úprimne poradiť a pomôcť, pretože si vždy vyľakaná a neskutočne vystresovaná a sama hovoríš, že pri každej bolesti plačeš. Sama som tehotná a viem ako takéto stavy prispievajú psychickej pohode. Je to však strata času. Rob ako uznáš za vhodné. Držím ti palce.

really8
5. aug 2024

Ty si na rizikovom a radis na internete ako uzivat a kombinovat lieky? Toto je nonsens fakt. Vazne nie si hlupa?

evcagabi
5. aug 2024

@really8 mam pocit, ze je z mojej terminovky a tam to je jeden uzlik nervov

di1234
5. aug 2024

@evcagabi áno je. Tiež tam som. Tu akékoľvek upokojovanie, racionalita a rady nemajú žiadny zmysel.

really8
5. aug 2024

@evcagabi
@di1234
Ako ja chapem ze ma strach, zvlast ak je na rizikovom ale pytat sa na KOMBINACIU LIEKOV V TEHOTENSTVE na INTERNETE????? To mi proste zdravy rozum neberie. O 7 kedy pisala uz su urcite otvorene lekarne, mohla tam zavolat, mozno aj do ordinacie by sa dovolala ale ona sa spyta na net. Jak keby islo o to ake korenie dat do gulasu. Niekto napise ze ano a ona pozere lieky lebo na nete povedali. Ked jej napise niekto ze kludne moze aj zapit vodkou tak si asi da.

di1234
5. aug 2024

@really8 lenže pani si absolútne nedá poradiť. Okrem toho, že od začiatku tehotenstva rieši každé jedno pichnutie, každú bolesť, výtok proste všetko fakt, tak si nedá poradiť a stále ide svoje. Pozerala som si teraz všetky príspevky v tej termínovke a ja by som sa zbláznila ozaj keby som toto všetko mala riešiť to nie je zdravé. Všetky sme iné, všetky máme iný prah bolesti, skúsenosti a pod., ale toto je extrém. V prvom rade sa treba samozrejme upokojiť a radiť sa s odborníkmi o to viac keď je pani sledovaná na rizikovej poradni. Preto hovorím, že to je absolútna strata času.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre