Lieky v tehotenstve

16. júl 2022

Zdravím, mam teraz v sebe obrovský strach som tehotná a v lete ma trápi upchatý nos z alergii. No teraz v tehotenstve to mam ako keby 3x silnejšie proste nedýcham vobec. Pýtala som si v lekárni sprej do nosa dajaky silnejší ktorý v mojim stave možem a lekárnik mi dal Otrivin Menthol. Užívala som cca 2 týždne pokial sa mi neminul a teraz som bola v lekárni a pýtala som si ten istý sprej a dnes už iná lekárnička sa pýtala či je to pre mňa tak som povedala že ano a na to mi ona povedala že vidi že som tehotná a používať otrivin nesmiem z čoho som sa uplne rozklepala zlakla ani som sa nestihla nič spýtať. Mne ani hlupani nenapadlo si prečitať pribalový leták kedže som sa spoliehala že pan lekárnik vie čo sa predať smie a čo nie. Prosim vás može sa teraz niečo stať alebo ake je tu roziko ak som 2 tyzdne užívala dany sprej?

sapetka
16. júl 2022

Stat sa nestane nic. Ale uzivat sa moze max 7dni… skus radsej antihistaminika ked mas alergiu

petamich
16. júl 2022

kazdy lekarnik je inak konzervativny, my mame lekarnicku A ktora mi nechcela predat nejaky vyrobok, ktory mi odporucila laktacna poradkyna, aby som vyriesila nejaky problem 🤷‍♀️ a druha lekarnicka je uplne "v pohode" - neboj sa nic sa ti nestalo ani dietatu, kazdopadne ak je to alergia, tak skus naozaj nieco ine ako dlhodobo sprej do nosa

lucia851
16. júl 2022

Kúp si morskú sol v kvapkach

zaza_123
16. júl 2022

Žiadne veľké riziko nie je, akurát možno sa môže zvýšiť tlak ... Ale keď nie je problém s tlakom, nemal by byť problém .. len pozor na závislosť, podávať maximálne sedem dní, alebo keď tak kúpiť detský slabší sprej, prípadne morskú vodu, tá sa môže neobmedzene

thereisabear
16. júl 2022

Ja som asi 4-5 mesiacov takmer denne používala bežné spreje do nosa, ktoré by mi táto lekárnička nepredala a všetko je v poriadku. Tiež som vôbec nevedela dýchať väčšinu tehotenstva.

basska_b
16. júl 2022

Ono tie kvapky... to je take... niekde som citala, ze je to aj navykove... ja som tiez v 11tt a sem tam ma potrapi taka tehotenska nadcha, ale cim viac do nosa rypem,tym horsie to je...

paulinkaa2
16. júl 2022

Ja som mala tiež problém teraz s alergiou. Mam 3 spreje na alergiu ale ani jeden mi nedokázal pomôcť. Kupila som si muconasal plus aj keď by som ho nemala. Ale pomohol mi, neznášam dýchať cez ústa a toto bolo vykúpenie.
Užívam aj Zodac ( v tehu mozes) ale ten len zmierňovať príznaky

snehulak77
16. júl 2022

Tak ti poviem, čo mi povedal genetik na to: väčší vplyv na tlak a cievy ma vypitie kávy ako kvapky do nosa. To pôsobí lokálne, problém by bol, keby si tú účinnú látku užívala v tabletkách od kardio, tam sa bavíme o probléme. Ale takto nie. Pokiaľ si nezvysovala extrémne dávky (ako ja, každú hodinu), tak sa nemusíš báť. Ale už ich neber. Inak, ak videli, že si tehotná, tak predpokladám si nebola v 1vom trimestri, takže by som sa nebála vôbec. Pekný deň 😊

autor
16. júl 2022

No ja prave tiež nie že neviem ale ani nemožem dýchať cez ústa pretože ustavične potom ochoriem boli ma hrdlo neviem jest ani rozprávať. A počas spánku zase mi vyschne v hrdle a neustale sa drhnem jak starý tuberák. Nenávidim toto obdobie a teraz počas tehotenstva je to o to horšie kedže nemožem do seba nič dať. No ale aspoň som trochu kludnejšia keď viem že nič važne sa nemusí stať, v buducnosti už budem vedieť a budem radšej vždy čútať aj pribalove letáky.

snehulak77
16. júl 2022

Vieš čo, ja som si kúpila difuzer a dávala som tam len vodu, išlo mi to celú noc a zvlhcovalo to vzduch, tak skus. Aspoň mokrý uterák ku posteli, proste niečo, čo zvlhci vzduch.

autor
16. júl 2022

@snehulak77 no práveže presne koli tej zavislosti si ich dám tak 3 krat do dňa iba keď fakt neviem dýchať a v noci keď potrebujem aby sa mi rýchlo uvolnil nos, medzi tým si preplachujem nos slanou vodou cez konvičku alebo si dam morsku sol. A hej som už v treťom trimestri.

autor
16. júl 2022

@snehulak77 sestra mi vravela tiež že difuzer by som mohla skúsiť a vraj aj s eukalyptovým olejom tak určite skusim🙏🏽

marianarem
16. júl 2022

Ja som bola posledne dva mesiace tehotenstva chora, nevedela som sa striast choroby a bola som denne na Nasivine. Nic sa nestalo. Co sa tyka alergie, mne sa v tehotenstve zlepsila, no na zaciatku som preventivne navstivila alergologicku, lebo som vedela, ze sa moze aj zhorsit. Ta ma vybavila celym arzenalom veci, co sa mozu, takze skusila by som mozno aj nieco priamo proti alergii.

lucusik5
14. aug 2022

Napíšte mi prosím správu. Viem vám poradiť ohľadom alergickej, aj vírusovej nádchy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre