Lieky v 8. týždni tehotenstva

dominika9291
27. dec 2020

Ahojte, stala sa mi taká vec, že som ochorela, je to asi chrípka (dufam, že nie corona😭) nebola som chora od zakladnej školy (teraz mam 30r.) Dala som si pastilky proti bolesti hrdla, ktoré nie su vhodne pre tehotne (cca 8ks), plus sprej do nosa(cca 4 streky) tiez nevhodny pre tehotne. Teplota mi pomal stúpa a mam dilemu či si ešte potom všetkom dať paralen. Som v 8tt a je to moje prve tehotenstvo. Nechcem znieť ako hysterka, len sa nemam s kym poradiť. Ďakujem za rady

mayka730
27. dec 2020

Paralen môžeš kľudne 😊

erika2789
27. dec 2020

@dominika9291 veľa ovocia, zeleniny, čaje s medom, paralen a vyležat a prejde to....

nikpa
27. dec 2020

@dominika9291 treba najprv pozerať co teraz môžeš a co nie skôr ako si to dáš. Kľudne môžeš paralen a aj na cmulanie a sprej do nosa su pre tehotné, v lekárni ti poradia. Ak si aj nebola dlho chorá, môže byť ze tehotenstvom mas slabšiu imunitu. Ja som tak obe tehu prve 2 mesiace bola v kuse chorá, hrdlo zapalene, sople, mykoza a tiež predtým roky nič. Takže sa opatruj viac ako inokedy, popripade nasad vitamín C a D.

malicka_mysicka
27. dec 2020

@dominika9291 ja by som si davala paralen len po polkach, cesnak, caj s medom a citronom a vykloktaj si solou

fiafia
27. dec 2020

No radšej liečiť ako to nechať zájsť ďalej. Spreje sú aj pre tehotné, dokonca som brala aj ATB, pastilky tiež, prírodných produktov je habadej. Paralen som si dala. Dá sa aj volať na pohotovosť,kde poradia. Držím palce

dominika9291
autor
28. dec 2020

Ďakujem za rady 🙂 k tomuto celemu mi teraz pribudli bolesti v podbrusku. Trva to uz niekolko hodín a prestali ma bolieť prsia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre