Ahojte baby. Brali ste niektorá počas tehu lieky na srdce? Ovplyvnilo to nejako bábo? Ja mám vysoký pulz a beriem momentálne Egilok 25. Neviem sa rozhodnúť,či ísť do druhého tehotenstva alebo nie kvôli tomu, pri prvom tehu som ešte žiadne lieky nebrala... Viem,že sa tento liek môže aj počas tehotenstva, ale aj tak...Zaujímali by má vaše skúsenosti. Ďakujem.
@lenuska9999 Ďakujem za skúsenosť, no ja si to neviem predstaviť,že by som to vysadila, veď by mi pulz vyletel na vyše 100, to je hrozne nepríjemné, ledva dychcim. Kvôli tomuto veľmi zvažujem, či ísť do toho alebo nie...
@katka8688 ako som písala porad sa s kardiologom. Možno ti da nejaké iné lieky, ktoré môžeš v tehotenstve
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katka8688 mam tiež predpísaný egilok kvôli arytmiam, ale mam ho brať len podľa potreby. Momentálne som tehotná, v 5. Mesiaci. Gynekologicka mi v prvom trimestri vravela, že ho brať nemám. Pýtala som sa kqrdiologa (ale uz v druhom trimestri) , on to schvalil .. ale upozornil ma, že liek prechádza placentou a spomalí srdce aj bábätku. Ja som ho radšej nebrala, ale popravde mi ani veľmi nepomáha, čiže tak.. a môjho kardiologa budem určite meniť z viacerých dôvodov, čiže možno tvoj ti povie neico iné. Inak nepomáha ti magnezium ? Ja beriem teraz len magnosolv 2x do dňa (ráno a večer) a medzi tým magnerot. Zatiaľ lieky brat nechcem , kým je to také, že hneď nemusím. Ten egilok mam doma len keby náhodou. No inak počítaj aj s tým, že tehotenstvo je záťaž pre telo a väčšinou sa tieto problémy ešte prehlbia. Ja mam osobne viac extrasystol, no som aj viac sledovaná. Porad sa určite so svojím kardiologom