Lieky na alergiu v 7. týždni

tinacho
14. feb 2014

Ahojte kočky. Som v cca 7tt. Mám príšernú alergiu a beriem lieky ako omarit 20mg 1x denne, spreje allergodil a flixonase. Snažila som sa obmedziť, ale veľmi sa to zhoršilo. Myslíte, že môžem tým uškodiť bábu? Ak máte skúsenosti veľmi mi pomôžete. Ďakujem 😉

darina1952
14. feb 2014

@tinacho no v tomto prípade určite nehľadaj odpoveď tu na MK, potrebuješ radu odborníka tak zavolaj a poprípade navštív svoju alergologičku - len ona ti môže povedať čo ďalej s liečbou 😉

majka777
14. feb 2014

Mne alergologicka predpisala loratadin ratiopharm...ten som brala aj pri prvom tehotenstve...pri liekoch na alergiu sa rozchadzaju aj nazory alergologov...jeden ti lieky predpise a druhy nie. ja si neviem predstavit, ze by som ich nebrala. Mavam taku alergiu, ze som z nej dostala zapal prinosovych dutin, kedy som musela brat atb....co je ovela horsie. Teraz som tak nastavena, ze si dam jednu tbl. od alergologicky za tyzden. Tiez som to mala v 7tt. hororove, ale telo si postupne zvyklo a staci mi iba ta jedna tbl. za tyzden. Rano sa vykycham, posmrkam a potom je dobre 🙂 Drzim palce, viem ake je to neprijemne. A urcite zavolaj alergologicke. 😉

matulik5521
14. feb 2014

@tinacho ahoj, ja mavam strasne silnu alergiu, vzdy som uzivala Telfast 180, ale ten je velmi silny, nesmie sa uzivat pocas tehotenstva ani kojenia, tak ked som otehotnela, doktorka mi predpisala Zenaro, dala mi aj slabsie kvapky do oci a do nosa, sprej mi ostal Ventolin. Mne nastastie tehotenstvo alergiu zlepsilo, takze som si dala obcas jednu tabletku, ale zajdi doktorovi, urcite ti poradi 🙂

euka210
14. feb 2014

jednoznacne konzultovat s lekarom. Ja som take dlhodobo uzivane lieky riesila este pred tehu, ze co potom s tym.

tinacho
autor
14. feb 2014

@majka777 ďakujem za radu, budem volať lekárke

tinacho
autor
14. feb 2014

@matulik5521 Ďakujem 😉

tinacho
autor
14. feb 2014

@majka777 jej kiež by si mala pravdu, je to fakt horor, neviem si bez liekov na alergiu a sprejov do nosa život predstaviť. Kto nezažil nepochopí. Dík

zuzun
14. feb 2014

Ja ked som čakala synčeka doktorka mi počas mojho nskhorsieho obdobia -alergia- povolila brať lieky len 7dni po vymyznuti príznakov a potom prestat kedzd trpim 3.tou najtazsou alegiou a veľké problémy s dýchaním pre astmu dovolila mi len inhalator podľa mojej potreby. Keďže aj teraz mám silnú alegiu a astmu lieky užívam aj ked kojim podla mňa sa porád s lekatom on vie o tvojom zdrav stave lepšie a usudi čo mozes a nie držím palceky🙂

tinacho
autor
26. feb 2014

Takže dievčatá kto sa v tomto má vyznať??? Volala som alergologičke tá mi povedala že tabletky hneď vysadiť keď som tehotná, že len spreje môžem. Moja lekárka gynekologička mi zasa povedala že v pohode si môžem dať tabletku na alergiu, že sa nič nestane. No a teraz buď múdry. Zjesť či nie??? 😖 😖 😖 😠 😠 😠

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre