Lieky a vitamíny

9. aug 2023

Ahojte. Mam takú otázku. Som v 13+5tt a môj doktor mi stále predpisuje progestenalle mam to predpísané až do 20tt ale nemám žiadne problémy. Pred polrokom som mala anembryolu. Ale zaujíma ma, ma on z toho nejaku províziu? Lebo som čítala ze tieto lieky niesu už potrebné po 12tt. A ďalej ma zaujíma. Dáva mi v ambulancii vitamíny Babyvit platím za ne 35 eur a za magnézium tej istej značky 37 eur. Ja neviem zdá sa mi to strašne veľa keď v lekárni si viem tiež kúpiť také vitamíny ale lacnejšie. Mam pocit ze z toho dosť profituje keď mi povedal ze femibion nemám brat ale to od neho. Prosím poraďte. Každý mesiac na kontrole nechám takto 100eur. Co je dosť podľa mňa. Ďakujem.

lavender94
9. aug 2023

K progestanelle ti neporadím. Môže mať províziu, ale nemyslim si, že by ti to predpisoval keby to nepotrebuješ. Čo sa tých vitamínov týka. To určite u neho kupovať nemusíš. Je to riadne veľa a aj keď kvalita môže a nemusí byť lepšia, ako u tých z lekárni, nestojí to podľa mňa za to. Dobrý horčík kúpiš úplne v kľude do 20€. To isté aj iné vitamíny. Z toho provízie určite mať bude

autor
9. aug 2023

@lavender94 ved to ze ja toľko tých tabletiek beriem ze už je to veľa. A tie Babyvit sú strašne drahé, ja som myslela ze femibion je najdrahší ale takto platím u neho 70 eur len vitamíny plus platím vyšetrenie a ešte 22 eur progestenalle. Ako babatkonje prvoradé ale zas nezarabam toľko a treba peniažky aj na iné veci. Akurát syn pôjde do školy. A tam mi tiež toho treba dosť.

lavender94
9. aug 2023

Ale veď tie vitamíny si od neho nemusíš kupovať. Tak si ich proste kupovať prestaň a nájdi si lacnejšiu alternatívu.

autor
9. aug 2023

@lavender94 len neviem co mu povedať

autor
9. aug 2023

Dúfam ze sa niekto ozve aj na ten progesteron s nejakou skúsenosťou.

lavender94
9. aug 2023

Ja by som ti ideálne poradila zmeniť doktora alebo aspoň si zajednat nejakú konzultáciu u iného, aby si vedela čo s tými progestanelle. Ale určite ich nevysadzaj len tak. Tie vitamíny si proste od neho nevezmeš. Normálne slušne povieš, že nie, ďakujem nebudem ich už užívať. Mám teraz iné.

autor
9. aug 2023

@lavender94 ďakujem
Určite sama nevysadim

bianka33
9. aug 2023

môžeš ešte povedať, že máš pocit, že ti je zle z tých Babyvit. Že skúsiš iné. Ja mám tiež takú doktorku, ktorá rada predpisuje a zarába. Ale ja od nej neberiem nič.

sense
9. aug 2023

Vitamíny nie si povinná od neho brat a ako mu to povedať? Jednoducho. Ďakujem kúpila som si iné. Co sa týka Progesteronu, ak nie si si istá, zaplať si konzultáciu u iného lekára. A následné sa rozhodni

ninka99865
9. aug 2023

Preboha daj si predpísať u obvodnej lekárky magnosolv je to magnezium silnejšie a dopláca sa 4-5 eur… vitamíny ja beriem lejdy vita2 majú lepšie zloženie ako femibion. Určite nekupuj tie predražene vitamíny u neho.
Čo sa týka progesteronu ja som brala do 16+6 (preventívne), možno ti ho chce tak ponechať kvôli anembryole 🤷‍♀️
každopádne keď sa mi niečo nezda u jedneho, idem na konzultáciu k druhému.

autor
9. aug 2023

@bianka33 čiže asi mam dobre tušenie ze aj ten môj.
@sense spýtam sa aj tohto môjho ze dokedy to budem brat lebo naozaj beriem 7 liekov denne a už keď na ne pomyslím je mi zle.
@ninka99865 no ja som nad tým aj uvažovala ale on hneď mi to strčí do ruky a nič ani bu ani mu. A progestwron mam ešte dve balenia čiže jedno by som ešte vybrala a druhe vrátila v lekárni ak mi povie ze dobre už nemusím. Len sa obávam ze mi to až do pôrodu bude predpisovať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre