Ahojte. Mam takú otázku. Som v 13+5tt a môj doktor mi stále predpisuje progestenalle mam to predpísané až do 20tt ale nemám žiadne problémy. Pred polrokom som mala anembryolu. Ale zaujíma ma, ma on z toho nejaku províziu? Lebo som čítala ze tieto lieky niesu už potrebné po 12tt. A ďalej ma zaujíma. Dáva mi v ambulancii vitamíny Babyvit platím za ne 35 eur a za magnézium tej istej značky 37 eur. Ja neviem zdá sa mi to strašne veľa keď v lekárni si viem tiež kúpiť také vitamíny ale lacnejšie. Mam pocit ze z toho dosť profituje keď mi povedal ze femibion nemám brat ale to od neho. Prosím poraďte. Každý mesiac na kontrole nechám takto 100eur. Co je dosť podľa mňa. Ďakujem.
@lavender94 ved to ze ja toľko tých tabletiek beriem ze už je to veľa. A tie Babyvit sú strašne drahé, ja som myslela ze femibion je najdrahší ale takto platím u neho 70 eur len vitamíny plus platím vyšetrenie a ešte 22 eur progestenalle. Ako babatkonje prvoradé ale zas nezarabam toľko a treba peniažky aj na iné veci. Akurát syn pôjde do školy. A tam mi tiež toho treba dosť.
Ale veď tie vitamíny si od neho nemusíš kupovať. Tak si ich proste kupovať prestaň a nájdi si lacnejšiu alternatívu.
@lavender94 len neviem co mu povedať
Dúfam ze sa niekto ozve aj na ten progesteron s nejakou skúsenosťou.
Ja by som ti ideálne poradila zmeniť doktora alebo aspoň si zajednat nejakú konzultáciu u iného, aby si vedela čo s tými progestanelle. Ale určite ich nevysadzaj len tak. Tie vitamíny si proste od neho nevezmeš. Normálne slušne povieš, že nie, ďakujem nebudem ich už užívať. Mám teraz iné.
@lavender94 ďakujem
Určite sama nevysadim
môžeš ešte povedať, že máš pocit, že ti je zle z tých Babyvit. Že skúsiš iné. Ja mám tiež takú doktorku, ktorá rada predpisuje a zarába. Ale ja od nej neberiem nič.
Vitamíny nie si povinná od neho brat a ako mu to povedať? Jednoducho. Ďakujem kúpila som si iné. Co sa týka Progesteronu, ak nie si si istá, zaplať si konzultáciu u iného lekára. A následné sa rozhodni
Preboha daj si predpísať u obvodnej lekárky magnosolv je to magnezium silnejšie a dopláca sa 4-5 eur… vitamíny ja beriem lejdy vita2 majú lepšie zloženie ako femibion. Určite nekupuj tie predražene vitamíny u neho.
Čo sa týka progesteronu ja som brala do 16+6 (preventívne), možno ti ho chce tak ponechať kvôli anembryole 🤷♀️
každopádne keď sa mi niečo nezda u jedneho, idem na konzultáciu k druhému.
@bianka33 čiže asi mam dobre tušenie ze aj ten môj.
@sense spýtam sa aj tohto môjho ze dokedy to budem brat lebo naozaj beriem 7 liekov denne a už keď na ne pomyslím je mi zle.
@ninka99865 no ja som nad tým aj uvažovala ale on hneď mi to strčí do ruky a nič ani bu ani mu. A progestwron mam ešte dve balenia čiže jedno by som ešte vybrala a druhe vrátila v lekárni ak mi povie ze dobre už nemusím. Len sa obávam ze mi to až do pôrodu bude predpisovať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
K progestanelle ti neporadím. Môže mať províziu, ale nemyslim si, že by ti to predpisoval keby to nepotrebuješ. Čo sa tých vitamínov týka. To určite u neho kupovať nemusíš. Je to riadne veľa a aj keď kvalita môže a nemusí byť lepšia, ako u tých z lekárni, nestojí to podľa mňa za to. Dobrý horčík kúpiš úplne v kľude do 20€. To isté aj iné vitamíny. Z toho provízie určite mať bude