Prosím vás čo si môžem dať na bolesť hrdla v 1 trimestri?ďakujem
Mne moja lekarka paralen a panadol zakazala... Vraj je plod poskodzujuci...
@zlatanka Jediné čo ti môže dať, je bioparox. mala som ho pri prvom tehu a aj pri druhom. ale aj to len v nutnom prípade
@sweetangel20 bioparox jedine ak by išlo o bakteriálnu infekciu, nie na vírusové. Bioparox je antibiotikum, nemôže sa dávať len tak... aj keď je bez lekárskeho predpisu
@melleanor no veď áno, ja to chápem, kedy sa dáva 😉 radšej by som zbehla k dr, tá by jej poradila najlepšie
kloktat a Septofort moze, da sa kloktat i ustnou vodou Corsodyl, dezinfikuje a mozu (tu slabsiu) i tehotne. Homeopatika su vyhodene peniaze....preto sa mozu v tehu, lebo liecivej latky obsahuju minimum
V prvom trimestri lieky s obshom paracetamolu nie su njvhodnejsie ( paralen, panadol), lepsie je napr ibalgin 200 (ak mamicke nehrozi krvacanie a nie je KI) i ked 1 tabletka pravdepodobne neuskodi...v 2. a 3. Trimetri je najlpsie uzivat paracetmol, ibuprofen aj acylpyryn su vtedy kontrandikovane...pocas celeho tehu su KI vsetky kmbinovane pripravky a horuce napoje (therflu, coldrex, paralen grip, nurofen stopgrip a pod) pre obsah fenylegrinu a pod. uc. latok. ..... Pokial ide len o bolesti hrdla- septisan tbl na cmulanie, cukriky halls, anticol; pripadne bioparox, homeopatika homeogne; v pripade teploty paralen al. Ibuprofen (ako som vyssie pisala); s bylinkami tiez opatrne, niektorym sa radsej treba vyhybat, treba si ich overit....ak sa stav do par dni zhorsi, pribudne horucka, urcite k lekarovi🙂 niektore antibiotika su stale bezpecnejsie ako nevyliecena infekcia🙂
@zlatanka Ahoj, aj ja som to riesila pocas tehu 🙂) Mozes FLORSALMIN kvapky na kloktanie alebo tiez spray. Je to salviova tinktura, obsahuje nieco etanolu (20 %), je to este pripustne. Florsalmin je fakt vynikajuci, ja si ho vzdy davam pri skrabani v krku, hlavne na noc, do druheho dna to prejde. A este mozes pit salviovy caj 2 krat denne.
No ja som dnes tiež vstala s boľavým hrdlom, na nervy, natlačila som si 2 strúčky cesnaku na chlieb s maslom, to robím vždy, keď som chorá, a asi si zbehnem ešte pre ten Bioparox, to je fakt bez predpisu? Čo sa pamatám, tak posledne, keď som ho brala, tak bol ešte na predpis, ale to je už veľmi dávno. 😒
@zlatanka poskusaj najskor prirodne metody...kloktanie salviou, slanou vodou, naparovanie nad kamilkami, cesnak, vsetko co bolo spominane plus ovocie, kde je vela vitaminu C....a velmi pomaha aj horuca voda do lavora, sol a vymocit poriadne nohy a dat potom ponozky a sup do postele 🙂 vacsinou choroby zacinaju od noh...
propolki, alebo kloktat slanu vodu
@zlatanka kloktat slanou vodou - to vam urcite neuskodi a zarucene pomoze.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zlatanka skus kloktat so solou,alebo homeovox su take pastilky na cmulanie,ktore sa mozu