Liek Concor Cor počas tehotenstva

17domi5
13. okt 2023

Pekný deň prajem 🙂
Chcela by som sa opýtať, že či náhodou niektorá z Vás počas tehu užívala liek Concor Cor? Alebo Vám predpísal lekár iný liek, ktorý sa počas tehu odporúča.
Kardiológ mi povedal, že pri dávke 1.25mg je to v poriadku. Ale tak čítala som,že znižuje prietok krvi a moze spôsobiť, že plod nebude rásť ako by mal.

sofia1979
13. okt 2023

@17domi5 fú mne povedali že teda môže znižovať tep aj dieťatku a zo nieje v poriadku no keď kardiológ ti to odobril hádam vie čo robí

lucka_ke
13. okt 2023

ja som čítala, že sa dáva len pri záchvatoch, nie pravidelne

17domi5
autor
13. okt 2023

@sofia1979 ano ja viem. Sak to ,ze hádam vie,čo povedal. Aj keď človek má strach. Pýtam sa do budúcna,lebo plánujeme ešte druhe a teda ak to bude aktuálne,určite to ešte budem riešiť s lekármi.

1fifinka1
13. okt 2023

Mne cez tehu zmenili na dopegyt ci ako sa to volalo

nevenka
13. okt 2023

@17domi5 hm...ja som brala, ale iba Concor 5 mg pocas dojcenia 3.dietata kvoli hypertyreoze, no ked som zistila, zr cakame dieta cislo 4, tak som postupne vysadila. Kardiolog mi povedal, ze v zaciatku nevadi, ale neskor sa tak ci tak musi vysadit (primar SUSCCH v BB mi to povedal). No nepotrebovala som nastastie nic, az neskor, koncom 36tt., to mi dali Dopegyt, ale nestacilo, vobec nezaberal ako mal a rodila som v 38tt., vyvolavane. Ale viem, ze davaju k Dopegytu aj betablokatory, ak to nestaci, ale s veeelkou opatrnostou. Pocas dojcenia som mala Amlopin (priserne ma zavodnoval a neriesil pulz), tak mi dali Betalok, teraz najnovsie k nemu este Lusopress. Ale to pocas dojcenia. V tehotenstve neviem veru.

17domi5
autor
14. okt 2023

@nevenka ďakujem pekne. Áno viem,ze by sa malo prejsť na dopegyt a ako si tie lieky postupne vysadila ? Lebo sak mne aj dr hovorila,ze ak by bolo všetko v poriadku tak ich brat uz nemusím.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre