Pekný deň prajem 🙂
Chcela by som sa opýtať, že či náhodou niektorá z Vás počas tehu užívala liek Concor Cor? Alebo Vám predpísal lekár iný liek, ktorý sa počas tehu odporúča.
Kardiológ mi povedal, že pri dávke 1.25mg je to v poriadku. Ale tak čítala som,že znižuje prietok krvi a moze spôsobiť, že plod nebude rásť ako by mal.
ja som čítala, že sa dáva len pri záchvatoch, nie pravidelne
Mne cez tehu zmenili na dopegyt ci ako sa to volalo
@17domi5 hm...ja som brala, ale iba Concor 5 mg pocas dojcenia 3.dietata kvoli hypertyreoze, no ked som zistila, zr cakame dieta cislo 4, tak som postupne vysadila. Kardiolog mi povedal, ze v zaciatku nevadi, ale neskor sa tak ci tak musi vysadit (primar SUSCCH v BB mi to povedal). No nepotrebovala som nastastie nic, az neskor, koncom 36tt., to mi dali Dopegyt, ale nestacilo, vobec nezaberal ako mal a rodila som v 38tt., vyvolavane. Ale viem, ze davaju k Dopegytu aj betablokatory, ak to nestaci, ale s veeelkou opatrnostou. Pocas dojcenia som mala Amlopin (priserne ma zavodnoval a neriesil pulz), tak mi dali Betalok, teraz najnovsie k nemu este Lusopress. Ale to pocas dojcenia. V tehotenstve neviem veru.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@17domi5 fú mne povedali že teda môže znižovať tep aj dieťatku a zo nieje v poriadku no keď kardiológ ti to odobril hádam vie čo robí