Ahojte, chcem sa spytat ci mate niektora skusenost, pri kontrole v 8.tyzdni mi z vysledkov vysiel streptokok B (agalactiae) stym, ze vcera na kontrole v 12.tyzdni mi na to Dr.predpisal amoxicilinove čipky (penicilinove) 10ks jeden pred spanim, vcera som si dala prvy a rano ked som sla na malu na wc tak na papieri som mala taky hnedo-ruzovy vytok, zlakla som sa ci sa nemam zacat obavat toho najhorsieho, teraz po 2hod mam uz len taky tmavo zlty vytok, mate stym niektora skusenost? tie cipky su take ako vosk jemnunko nažltle, mozno je to z nich no co ked nie, je to moje prve vytuzene tehotenstvo, dakujem
@nevenka problemy som nemala ziadne a predsa mi predpisal tieto cipky lebo vraj ten streptokok moze nahlodat plodovy obal, vyrobili mi ich priamo v lekarni, este aj teraz vecer mam taky tmavozltx vytok tak neviem ci je to v poriadku, nasla som tu skusenosti co pisali baby ze hned bezat na pohotovost ze islo o zacinajuci potrat, len aby ma ztade hned neposlali ze co robim paniku, neviem co robit ci tie cipky mi to mohli ovplyvnit dako, aj sa bojim dat druhy dnes vecer 😔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@betyss a mas aj problemy nejake, lebo ja som tohto streptokoka mala vzdy, aj mam a obcas sa mi premnozi. V podstate, kym nemas problemy, ako palenie, stipanie, vytok, tak sa nelieci. Dava sa len infuzia idelane v 2 davkach pred porodom, najneskor 4 hodiny pred samotnym porodom, lebo pre babo je to nebezpecne.
Pri prvom mi nestihli dat, porodila som za 3,5 hodiny od prvej kontrakcie, maly musel potom brat antibiotika, tak sme sli domov az na 11-ty den.
Tieto cipky som nemala, hoci som ich chcela zohnat, lebo ja som mala priserne palenie, hrozne volaco.
No a pri druhom ma preliecoval Macmirorom a Polygynaxom par dni pred porodom. Antibiotika mi nedavali v infuzii, mala bola ok. A pri tretom mi stihli dat jednu infuziu, tiez som porodila rychlo. Ale 7 mesiacov som mala od palenia pokoj a potom znova. Mavam to casto premnozene.
Ale pamatam si, ze som raz mala takyto vytok ako Ty, taky do hneda nie cerstva krv. Sla som na pohotovost, a doktorka zhodnotila, ze je vsetko ok, ale cipky mi podrazdili sliznicu, ze uz nic si tam nemam davat, chvilu vydrzat, lebo ju uz mam doslova vyzratu, co mi furt daco predpisovali. No bolo to peklo, ale to som bola v dakom 5. mesiaci s dcerkou, tak som to na jej radu vydrzala a zahojilo sa to.