Ahojte baby
No total nešťastná vás rada vypočujem, dnes ráno som si našla bocnu5tku prednú ako sa mi krásne hýbe( bez bolesti) bola som predtým chorá prinosove dutiny a spol keďže syn to doniesol a mňa to neobišlo. Zajtra idem na konzultáciu so stomatológom ale chcem sa spýtať či nemáte skúsenosť prípadne ako sa to riešilo u vás...vytrhnúť zub nechcem
@effy777 uvidis čo ti povie zubár. Ja som po druhom pôrode pár dni skoro odpadla. Mala som pekne ďasná vždy cely život a jedno ráno po pôrode som zistila že mi tak zaliezli ďasná na dvoch zuboch no hrozné. Ale nejak som to zmakla. Po každom jedle som si umyla zuby plus som si kefkou ako keby vycesavala to ďasno naspäť. Plus ústna voda. Napravilo sa. Jasne ty to máš ťažšie lebo zub sa už kýve. Uvidis.
@effy777 áno zažila,žiaľ,....po pôrode som takto jedného krásneho dňa zistila že sa mi kývu zuby,žiaľ takmer všetky....😑verdikt:aj napriek tomu že som chodila na pravidelne dentalne hygieny....a zuby si čistila....nebol mi dôkladne odstraňovaní zubný kameň a po 3 rokoch mi ostali 2 zuby...☹a s toho jeden tiež pôjde vonku....čoskoro....je to ťažké obdobie v mojom živote...a tebe prajem aby si to mala všetko nakoniec v pohode....po pôrode musíš absolvovať rtg...zrejme si prišla o alveoralnu kosť a zub sa uvoľnil....nezúfaj...len dodrziavaj ústnu hygienu a pokial ostatné zubky sa nekyvu...tak je to ok...ten jeden ti zdlahuju...drzim palce
Veľmi záleží od toho koľko je tam kosti. Ona za deň nezmizne, je to proces mnohých rokov. Rovnako za to nemôže tehu a genetika. Ani dieťa neberie zo zubov vápnik. Sú rôzne možnosti, podľa toho ako to bude na rtg. Malý sa môže spraviť aj v tehotenstve to je akoby ste banán zjedla, teraz sú už takmer neškodné rtg aj keď je pravda ze u malých detí a tehotných sa im vyhýba kým nie je nutné ale dá sa krásne v zubarine vykryť bruško. Ak je to mŕtvy zub a uvoľnila sa korunka, záleží ako hlboko, ak je to tak 2-3mm pod dasnom dá sa zub zachrániť, robí sa dostavba a keramická korunka, ak je hlbšie, je ten zub oslabený a je ideálne ho vytiahnuť, nakoľko sa tam nedá nič dorobiť, pretože sa nevie zabezpečiť sucho a tým pádom by tam nič nedezalo. Potom skôr ako mostík implantát, cenovo je rozdiel asi 200 eur ale nemusia ss zbytočne brúsit susedné zuby. Ak ozaj ustúpila kosť je niekoľko riešení. V každom prípade je nutná dôkladná denfalna hygiena ale ta sa môže až po pôrode peipadne len v druhom trimestri. Ale ten zub sa eucne očistí, dajú sa na to špeciálne pasty a maste a môže sa dôkladnom hygienou stabilizovať. Ak by bolo väčšie kyvanie, je možné zub zdlahovat. Ale je tam horšia hygiena a treba si na to dávať pozor. V najhoršom prípade sa zub musí dať von, tam potom ale záleží od množstva kosti ktorá ostane a ako sa vyjadrí implantolog ci je možné doplniť kosť alebo nie a podla toho bude alebo nebude možné doplniť chýbajúci zub implantátov. Ak by nebolo jr možnosť mostíka. Každopádne ak zub bude musieť ísť von skôr ako o 3 mesiace nie je možné zhotoviť ani mostík ani implantát. Je potrebné aby sa zahojila kosť a aj dasno a potom sa mize robiť. Niektorý pacienti si na toto medzi obdobie nechávajú zhotoviť medzerník. Je to taka mala náhrada s umelým zubom ktorá sa vyberá. Žiaľ ale žiadna zázračná ústna voda ani pasta neexistuje a tie ktoré sú liečivé sa môžu maximálne 2 týždne. To je rovnako ako s liekmi. Tiež ich neuzivate stále. Ale zubár keď to uvidí reálne povie vám ze co sa tam stalo ale toto sú najčastejšie príčiny kyvajuceho sa zuba.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, urcite daj na doktora = zubara, tu su rady z fora zbytocne. Vsetko zavisi od toho co konkretne mas so zubom Ty. A to Ti povie len zubar, ked to riadne vysetri. Od toho potom bude zavisiet aj co s tym. A kedy 🙂
Drzim palce, zvladne sa 👌