Kyslo v žalúdku/ústach od 8. - 9. týždňa

23. okt 2023

Zienky, najma z vody ked vypijem, mavam tazko na zaludku akoby bol plny vody a neskor pocas dna mam kyslo v zaludku/ustach... som v 9 tt. Je to v poriadku? Alebo co mozem spravit, aby to preslo? Kedysi som pila min 2-2,5 l vody, posledne dni ledva liter dostanem do seba, ani to nie. Dakujem.

sasenka5
23. okt 2023

Uplne bežné, tiež ma to prekvapilo, presne 8tt a 9tt, bolo to až neznesiteľné, nepomohlo nič, len počkať. Som 11tt a zmizlo to 🙂
Nemáš sklon k relfuxu? Alebo aj nejaké tráviace ťažkosti?

autor
23. okt 2023

@sasenka5 nemam praveze, ale pred rokom mi bybrali zlcnik a drzala som si stravu bez mastneho atd, a teraz ak jem, tak same nezdrave.. lebo z ovocia a zeleniny ma napina. :D cize jem skor sacharidy a mastnejsie jedla, ktore som prestala jest uz vyse roka :/

autor
23. okt 2023

@sasenka5 a okrem tohto mas aj ine priznaky? Celkom pozitivne, ze to o 2 tyzdne moze prejst, to zvladnem 🙂

sasenka5
23. okt 2023

Noo tak určite treba pokračovať v šetrnejšej strave🙂 Zdravšia, ľahšia strava je v tehotenstve základ- veľa zeleniny a ovocia, vynechaj mastné🙏 aj keď viem, chute sú🙈😅
Ja zrejme trpím refluxom, ktorý sa mi v tehotenstve rapidne zhoršil- nič som nemohla ani zjesť, bolo mi zo všetkého zle a ťažko, neustále grganie…brala som Helicid voľnopredajný a prešlo, dnes som si nedala prvýkrát po 2 týždňoch, lebo nechcem to preháňať s užívaním a je mi tak zle že 🤮🙈 a to som mala len polievku dnes a suchý rožok…takže neviem, či to bude kvoli tomu, že som nedala tabletku alebo či to sú obdobia tehotenstva😅 uvidíme zajtra…
Inak som mala v tom 7-8tt strašný hlad vkuse, keď som nejedla bolo mi zle, silná únava- oči sa mi zatvárali same od seba 😅 a to je inak všetko🙂

autor
23. okt 2023

@sasenka5 tak to by som sa chcela stravovat zdravo a lahko - to co predvadzam zatial je nieco nevyvazene, ale neviem si pomoct - ked vidim ovocie nadrapuje ma, ked si ho dam, tak je mi je zle. S tym som problem pred tehu nemala :D ja len dufam, ze vsetko bude OK, aj ked stravu mam zatial teda hroznu, resp. aspom oproti tej, na ktoru som bola zvyknuta pred tehu... to s tym zapavamim v 7 8 tt som mala, teraz to preslo, uz len zle od zaludka.. tak nam drzim palce 😊

sasenka5
23. okt 2023

Ešte sa toho určite postrieda😅😅 ale hej, viem čo to je, mne bolo tak zle, že som ani čistú vodu nechcela vidieť…vďakabohu to prešlo🙂
Ďakujeem a držím palce tiež🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre