Som v 5 TT a neustále kýcham. Mám alergiu, lieky som vysadila kvôli tehu, tak sa to moc zhoršilo. Nemôže to uškodiť plodu? Lebo veľmi pri tom napnem vždy brušné svaly. Čo myslíte? Stresujem sa zbytočne?
@sunny8 to mi je jasné, že je kýchanie prospešné. A nedá sa to porovnať s "veľkou" ako ste to nazvali, lebo na tú nejdem 50 x za hodinu..... ale ďakujem za reakciu
Naozaj ti nič nebude 🙂 aj ja som alergička síce to nemám každý rok ale v tehu som mala .. veď reálne aj keby to bolo škodlivé ako tomu človek zabráni keď veľa liekov sa nesmie ?
to hádam nemyslíš vážne...😀😀
veď to by ludstvo vymrelo keďže by žiadna alergička nemohla byť tehotná keby kychanie uškodilo jej plodu. Pri kychani nenapinaš maternicu. To by potom muselo škodiť aj vracanie počas rannych nevolnosti. Ja som 5 mesiacov tehotenstva mala hrozny kašel ale až taky že susedia sa pytali či je vsetko ok či žijem😂 a pri kašlani tiež napinaš a všetko je ok. Nestresuj sa hovadinami to skodi urcite viac
@deti95060810
@aylinn ľahko sa Vám povie. Ja som po viacerých potratoch konečne tehu, tak je asi normálne, že sa obavám..... a na toto je táto stránka určená nie? Ak má niekto pochybnosti môže sa tu poradiť.... ale asi som zmysel tejto stránky zle pochopila..... a pri kýchaní napínam aj maternicu, až ma tam pichne vždy.....
Ja som pocas celeho teho brala Zodac /predtym Rupafine/. Ak si alergicka porad sa s imunologom ake mas moznosti.
Chapem, ze mas po potratoch strach, ale keby ti tu niekto napisal, ze je to nebezpecne, prestanes kychat?
@renatka1985 imunológ mi povedal, že liečbu ktorú beriem ja počas tehu nesmiem užívať, iné lieky ktoré sa počas tehu môžu nie sú vhodné na môj typ alergie a nepomohli by.
@hederamonstera nie neprestanem kýchať......
no ono potom vzdy treba zvazit ci prinos liekov prevysuje mozne rizíka pre tehotenstvo. ake to boli lieky, ak sa smiem opytat?
som si ista ze existuje nejaka bezpecnejsia alternativa, popripade aspon nizsie davky.
Tak ako sa aj antidepresiva neprerusene beru aj pocas teho tak predpokladam, ze aj antihistaminika by mali existovat rozne....
drzim palce. A neboj, kychanie nijak neublizi. Babatko je pekne chranene v maternici.
Veď som ti normalne odpovedala na tvoju otazku. Tak nechapem prečo si ma označila v tvojom komente. Neviem čo viac chceš počuť.
Tak ano je to nebezpečne. Snaž sa nekychať. Kukaj do svetla pred kazdym kychnutim.
No ako mne povedal alergolog že je lepšie alergiu liečiť lebo ze ani maličkému nieje príjemné keď maminka 100x za deň kychne čiže radšej uži nejaký liek ja mam predpísaný zodac. Vraj ho niektoré užívali aj počas celého tehotenstva a neuškodí ja som užívala len počas pre mňa veľmi alergického obdobia.
@renatka1985 ide o liečbu vo forme ampuliek s kortikoidmi, ktoré mi namiešali na "mieru" nemajú názov, je to iba ampulka ktorú vypijem 1 x do týždňa. Klasické lieky na alergiu ktoré som pre tým užívala typu Xyzal, Rupafin, Cezera vôbec nezaberali. Preto mi imunológ odporučil túto formu liečby. Tá celkom zabrala, ale nesie sa užívať v tehu a pri dojčení..
@aylinn označila som ťa, lebo si písala, že pri kýchaní sa nenapína maternica, čo nie je až tak úplne pravda. Prepáč ak som ma ťa dotkla.
hmmm, tak tu ozaj tazko ty brdo. tak potom uz len klasika, zdrziavat sa doma, cisticka vzduchu, von chodit len po dazdi a cakat, kym sezona prejde...
ahojko ak ti nezaberaju obyc lieky na alergiu ale mas kortikoidove tak nech ti predpise kortikoidove spreje do nosa tie su lokalne a aspon trosku ti zmiernia priznaky (pevne dufam ze ano) ako sa obavat toho ze uskodis babatku. ja som tiez alergik a astmatik a pocas tehu som brala lieky lekar mi vysvetlil ze je lepsie brat lieky (napr. na astmu) a mat dobru saturaciu a nedusit sa ako pridusit aj dieta... a takto by si to mohla vnimat aj pri alergii, lepsie je dat si liek na alergiu ako uskodit babatku ak mas pocit ze to kychanie je neprimerane (kedze mas takuto liecbu verim ze moze byt) drzim palceky nech je cim skor jesen a po "tvojej" alergickej sezone tento rok je nejaky divny ja som tiez extremne spuchnuta v ociach ☹
Ja ked som bola v 5 tyzdni som tak ochorela, ze som nielen kychala, ale aj kaslala. Bolo to strasne, dostala som silny zapal priedusiek. Tiez som sa velmi bala o malinke, ale chvalabohu vsetko bolo v poriadku a uz mam skoro 2rocneho synceka ❤, takze neboj vsetko bude v poriadku. Drzim palce, aby ste to s babatkom dotiahli do uspesneho konca. 😍
@renatka1985 ide o celoročnú alergiu, takže v mojom prípade nereálne byť doma...... nejak hold budem musieť vydržať. Čistička nepomáha, ani preplach nosa slanou vodou...
@kacena4 sprej do nosa mám s kortikoidom, no moc nepomáha a alergia je celoročná. Hold budem musieť vydržať :(
zatlacila by som opat na lekara, musi najst riesenie, nemoze ta nechat len tak, nakolko to co popisujes zda sa zavazna alergia.
len oni maju tendenciu davat od tehotnych ruky prec...
ak to neustupi, odporucam konzultovat s inym imunologom.
to by si nemohla ani prdnúť...čo keď bábo ujde vzduchom...😉
ale však daj túto otázku lekárovi - možno odpovie fundovane...
Tie lieky si vysadila po porade s lekárkou? Ja by som zašla na alergo. Kychanie by nemalo uškodiť, ale zasa ak to je 50x za hodinu, zdravé to nie je.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Veď je to prirodzené dokonca je to prospešné keď človek kycha .. keď nekychnes môžeš aj zomrieť. To je asi také ako keby si sa pýtala či môžeš ísť na veľkú lebo tiež napinas brušné svaly