Ahojte,chcela by som radu na kutiky :( .. posledny mesiac sa s nimi trápim... A nic nezaberá,fungicid mi dali v lekárni,teraz mi dali zase olej z konope,po nom to bolo este horšie,ale kúpila som si bkomplex,ale ten berem len druhy den.. stretol sa s tym niekto? Vyzerám hrozne,oba kutiky zapálené :( ...
neviem, ake mas navyky, kde a co jes, ale pokojne si to mohla mat v sebe uz dlhsie, len tym ze cakas babatko to vsetko prepuklo lebo sa organizmus meni, ja som sa raz po niekom napila alebo pila z pohara v restike a hygiena sak vieme, neviem sa kutikov zbavit, ale vyklopat pouzivam tak dva tyzdne kazdy den a je to uz povedzme ok...su k tomu aj tabletky ale to by sm urcite v tehotenstve neriskovala 🙂 snad pomoze 🙂
Ahoj,ja som s kutikmi dlhsie nemala problemy a teraz v 3.trimestri stale bojujem... Najskor mi vzdy zabral bkomplex, nasadila som ho, hned ako som videla,ze sa nieco deje a do 2 dni bolo po, ani sa to nestihlo nastasite poriadne rozvinut. A teraz, asi 2 tyzdne dozadu, bkomplex nasadeny stale ziadna reakcia, len sa to zhorsovalo... Nakoniec mi v lekarni dali masticku Lips, tym som si to tak 3x denne potierala a spravilo sa to. Tak dufam, ze uz budem mat pokoj. Drzim palce 🙂
Pokial mavas na kútiku aj biely povlak hlavne ráno tak je to kvasinkoveho pôvodu.vtedy najlepší candibene spray je voľno predajný nastriekaš na vatovu tycinku a potieras počas dna,mne kutiky potom uplne zmyzli za 2-3 dni.a ešte som si to potierala s tycinkou aloe vera s jojobou,aby sa mi nevysusovali lebo potom praskaju.a teraz tiež ked citin ze sa mi robia uz ich aj potieram a stiahnu sa.premna B komplex absolútne nezabral nikdy,
kutiky sú prejav podraždeneho pankreasu... Nasad si repíkový čaj..nejest citrusove plody, tažke mastne jedla, čokoladu... mastičkou sa to neporieši..treba riešit príčinu nie nasledok 🙂 vačšina si myslí, že kutik je ako herpes..čo je sprostost...keby si nebola tehotna, tak by pomohol aj pancreolan.. ale aj repíkový čaj je super 🙂
@jarmillka neviem či je prejav podrazdeneho pankreasu,pretože mi preslo rukami xxxx pacientov s pankreatitídami,aj veľmi tazkym a teda nepamatam si ze by počas hospitálizácie niekedy aj pol ročnej😞 bojovali ešte aj s kútikami.ci na začiatku,priebehu alebo konci ochorenia.Inak som to ani nepočula.
@8291 to je možne..ja ale nehovorím o zapale pankreasu ale o bežnom podraždení v dosledku stravovania... Ja som o tom tiež počula len par rokov dozadu a možem ti povedat,že odvetdy ma ani raz nesklamal pancreolan alebo repíkový čaj 🙂 hned na další den bolo po...taktiež kopec ludí okolo ktorí to vyskušali,takže niečo na tom bude.. 🙂
Dnes som bola v lekárni a abi lips a ani candibene sprej uz neni,je pozastaveny predaj :( ..dali mi,ze oparstop..no uvidime... :/
ja mavam kutiky kazdu chvilu a hlavne ked sa omylom po niekom napijem.. :/
@martina27777 len ja som to pred tym nemala vobec.. tak preto som taka vydesena z toho.. a ze nic na to vobec nezabera.. je mi to take cele divne..
Zoberte si prameň vlasov a pretrite si kútiky hore dole pri otvorených ústach.
@slavka1307 a vy ste to skusali? to naozaj zaberie?
Ja to robím iba tak. Baby majú dlhé vlasy, tak sa to robí ľahko 🙂 Zoberiem prameň do prstov a pošúcham hore-dole 2-3 x a je to. Ak nepomôže, skúšam znova ďalší deň.
@slavka1307 aj ked mas otvorene rany si to suchas vlasmi? Ja som si myslela, ze uz som zahojena, tak som ten Lips kremik vysadila a zase sa mi vcera spravili ranky... :(
ahoj. mne sa tiez v tehotenstve robili castejsie a pomohlo mi, ked mi dr. nasadila zelezo. dovod bol, samozrejme, kvoli krv. obrazu, ale vyriesilo mi to aj toto. sama som bola prekvapena...
@svetielocko áno
dievcata, na kutiky a herpesy jednoznacne a jedine co skutocne pomoze je nabrat na vatovu tycinku vyter z ucha a niekolko krat dennne zopakovat, vacsinou vsak ked uz clovek kutik ma, nema maz v uchu, vtedy si treba vypytat od rodinneho prislusnika zdravej osoby, najlepsie su detske...alebo nepytat, jednoducho zobrat a potriet.
ked sa kutik vyhodi na pusu, vtedy odstranenie takymto sposobom trva cca 2 dni, ked to uz mas taketo zdlhavejsie moze to trvat o den 2 dlhsie.
a chyba vitamin B myslim ze riboflavin.
a samozrejme tou tycinkou potriet kutiky 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@domin9 je mast lips na kutiky, stala ma 2 eura a zatial najlepsie co som mala, kutiky su v tvojom pripade asi oslabenie organizmu ked si tehtona, ale zvykne to byt aj virus raz sa po niekom napijes alebo niekde nieco zjes a je to tam.... nepisu ziadne problemy v tehotenstve...tu je aj ako vyzera 🙂 https://www.adcc.sk/web/kozmeticke-vyrobky/deta...