Kurie oko v tehotenstve

mamkacharlotta
13. júl 2022

Ajojky zienky.. Mamky... Prišla som si po radu.. Som v 12.tyzdni a na ruke n prste sa mi spravilo kúrie oko.. Môžem to ísť vypáliť alebo radšej počkať? A riešiť to až po pôrode? Ďakujem krásne za info. Ak niekto mal tiež taky problém alebo skúsenosť.. Budem vďačná za každú radu od vás. Ak tu nahodou nie je nejaká kožná Dr. Alebo sestrička od kožnej.. Ďakujem krásne za každú správu. Pekny dnik 🙂

pribinak
13. júl 2022

@mamkacharlotta normálne to chod dať vypáliť, za chvíľu to budeš mat po celých rukách.

lindusss2016
13. júl 2022

@mamkacharlotta bud si to daj vypalit alebo pouzi oreganovy 100% esencialny olej. Taketo su vysledky u mojej klientky s oreganovym olejom po piatich dnoch

sissy27
13. júl 2022

@mamkacharlotta na ruke sa ti kurie určite nespravilo - kurie oko vzniká len na chodidlách, je to od dlhodobého tlaku na jedno miesto, spravidla z nevhodnej obuvi. Odstraňuje sa mechanicky, ideálne u skúsenej pedikérky.
Na ruke sa ti mohla spraviť akurát tak bradavica, alebo nejaký iný výrastok - bradavica je vírusového pôvodu a nezaberá na ňu mechanické odstránenie. Tam treba posilniť imunitu.
@lindusss2016 toto sú bradavice a nie kurie oká...

mamkacharlotta
autor
13. júl 2022

@lindusss2016 ďakujem krásne za info.

mamkacharlotta
autor
13. júl 2022

@sissy27 ďakujem krásne

paulinkaa2
13. júl 2022

@mamkacharlotta ahoj ja som si v 20tt dala kolodium forte na bradavice na ruke. A ešte raz si ho idem dat

mamkacharlotta
autor
13. júl 2022

@paulinkaa2 a pomáha? Zlepšuje sa to?

paulinkaa2
13. júl 2022

@mamkacharlotta jasne, po 3/4dnoch som vymocila a sa mi to odlupilo. A ešte cítim ze tam nejaké korene sú tak ešte raz zopakujem. A to som mala fakt ze hlboké čierne bradavice a po mi to pekne vypadlo.

lindusss2016
13. júl 2022

@sissy27 ano, toto na fotke su bradavice, avsak liecba z hladiska aromaterapie je rovnaka.

lindusss2016
13. júl 2022

@sissy27 ale suhlasim s tebou, ze na ruke to aj tak nie jr kurie oko, to som v povodnom prispevku aj prehliadla.

sissy27
13. júl 2022

@lindusss2016 ťažko môže byť liečba rovnaká, keď každé má úplne inú príčinu vzniku 😀 aj keď, ako si napísala, " z pohľadu aromaterapie" možno - nechcem spochybňovať alternatívne metódy, ale teda tam je to asi fakt jedno..

lindusss2016
13. júl 2022

@sissy27 tak ja rozumiem, ze nie kazdy tomu doveruje. Ale o ucinkoch bylin snad netreba pochybovat, pouzivaju sa tisice rokov, esencialne oleje su vlastne velmi koncentrovane vytazky rastlin. Pricina kurieho oka a bradavic samozrejme je ina, ale zrovna oregano zabera aj aj. Kedze ma silne protivirusove ucinky, tak znici virus, ktory sposobuje bradavice a zaroven dokaze vyzrat aj kurie oko. Tam je ovsem potrebne doplnit aj nieco na zjemnenie koze, napr levandulove kupele a treba sa pozriet na obuv 😉 Len do buducna mala rada, ak sama nevyskusas, neznevazuj alternativnu medicinu, realne pomaha mnohym ludom.

rsimoneees
14. júl 2022

@mamkacharlotta ahoj aj ja som bola asi v 11tt , mala som na chodidle kurie oko a kozna mi ho vypálila . Že s dusíkom nie je problém v tehu , hovorila že radšej skôr vypáliť ako neskôr ( to mne hovorila lebo mala som to na tom chodidle) kvôli tomu skôr lebo keď priberiem tak aby som to nezaťažovalaaa už vyššou váhou tu nohu .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre