Krvný tlak v tehotenstve - interné vyšetrenie

magaret7
16. apr 2021

Ahojte, poslala Vas niektoré dr. na interné vyšetrenie po namerani vyssieho tlaku v krvi? Doma si meriam tlak kazdy den mam idealny cca 122/82, vzdy v ordinacii sa mi zvýši. Zaujíma ma ako sa toho stresu z tlaku zbaviť? Na co sa sústreďujete vy pri meraní? Je to len v hlave, všetky ostatné vyšetrenia mám dobré.

jane1987
16. apr 2021

@magaret7 kolko namerali na ambulancii? Ono ja mam to iste, sama som sice zdravotnicka, bezne mam sklon k nizsiemu tlaku, no akonahle pridem do ambulancie, tak tlak mam jednoducho vyssi. Hlavne, ked som v strese (na zaciatku tehotenstva to bolo u mna bezne, lebo som mala problemy s krvacanim, tak kazda poradna bola pre mna bud-alebo).... Ale ja som sa povedala hned sestricke, ze budem mat vyssi tlak a cim to je. Ona to pochopila, bezne som si doma merala a zapisovala a priniesla vzdy na poradnu a nejako sa to spriemerovalo a to iste aj u obvodaka.... Ak mozem teda este poradit, nemerat tlak hned po prichode, treba, aby telo bolo chvilu v klude, kludne dychat- sustred sa na nadych a vydych- tym zabezpecis aj to, ze nebudes pri tom rozmyslat nad zbytocnostami, nerozpravat pri tom.

bona1393
16. apr 2021

Mne sa to stáva tiež, vždy u lekára, spravili mi aj EKG, to je v poriadku, ale mala som veľmi zvýšený pulz, tak mi napísali že nezávažná tachykardia. Teraz si mám každý deň merať a zaznamenávať krvný tlak. Ale doma ho mám normálny.

stanulienkat
16. apr 2021

Este je otazme,ci tvoj tlakomer dobre meria. Zober si ho so sebou k tvojej lekarke a odskusajte s jej tlakomerom.

barus26
16. apr 2021

@magaret7 ja som ho mala vysoký celé tehu, ale naozaj vysoký aj doma... Pokial máš doma takýto ukážkový tak nerieš. Všetko je ok😊 pripadne si meraj doma zapisuj a potom to úkaz dr

kisskiss
16. apr 2021

@magaret7 ja im vždy poviem, že som v strese a oni na to, že či mám syndróm bieleho plášťa a ja že neviem, možno 😅 tak chvíľu počkajú a odmerajú mi znovu, dokonca minule mi to premerali nejakým trojitým meraním.. doteraz som sa vždy upokojila a premeranie už vyšlo v poriadku.. aj tlak aj pulz sa znížil.. a inak hovorím dokonca o rôznych ambulanciách, všade to brali v pohode a sami navrhli, že upokojme sa a premerajme znovu 🙂

kisskiss
16. apr 2021

@magaret7 jaj a ešte pokiaľ viem, plný močový mechúr má tiež vplyv na tlak. Mám to nejak uložené v hlave, že pred meraním tlaku treba byť vycikaný a počas neho byť ticho, nerozprávať, ruka podopretá, normálne dýchanie a celkovo nemyslieť na to že mi merajú tlak. Ale teda to posledné sa mi vždy ako tak podarí až pri tom druhom premeraní :D

aknamorka22
16. apr 2021

@magaret7 ahoj, ja to mám tak. Na ambulancii 150/100 a doma 110/70. Poslali ma na interné, kde mi kazala.doktorka merať si doma tlak a ak by bol viac ako 130/90 tak až potom lieky. Inak som mala brať magnézium. Do knižky mi potom zapísali normálne diagnózu syndróm bieleho plášťa. Samozrejme si každý doktor z toho robil srandu a celé tehotenstvo som si misa ráno a večer merať tlak, zapisovať to a nosiť na poradne 🙂

lusyc
16. apr 2021

Už keď treba ísť na interné, tak nech dajú tlakový holter, najobjektívnejšie.

janka_266
16. apr 2021

@magaret7 áno, poslali, prvýkrát 3 týždne pred pôrodom, 3x mi namerali vysoký tlak, druhýkrát 5 dni pred pôrodom, odtiaľ má rovno poslali do pôrodnici, a tam si má nechali až do pôrodu, aj keď mi oni merali cely týždeň tlak, tak bol Ok. Pri prvej návšteve interného mi dali holter, tiež nameral tlak Ok. Nakoniec mi pôrod vyvolali aj kvôli tlaku aj kvôli veľkosti bábätka. Do minulého týždňa som brala lieky, teraz skúšame bez, že či nebude treba. A to som 10 týždňov po pôrode. Radšej ísť a zistiť, že je všetko Ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre