Krvný tlak 150/68

martimatejka
30. okt 2017

Ahojte, považuje sa za "normálne" ak raz mám tlak 150/68 - ráno, na druhý deň ráno mám 148/59 a večer to je 121/62, nasledujúce dni mám okolo 130/63 a od včera mám 125/66 a 127/60. Mám pre istotu navštíviť lekára a poradiť sa s ním?

deti95060810
30. okt 2017

ten 150 je aj dosť.... ak sa cítiš zle, tak treba navštíviť lekára....možno že on nameria Ok, ale mu spomeň čo ty ráno nameriaš....

simca06022011
30. okt 2017

a dodorzujes pravidla v klude pred meranim, sediet, nerozprava sa pri merani, meria ti to niekto iny? Lebo toto su vykyvy ktore lahko vznikaju... mala som aj ja 150 raz, nechala ma sestricka sediet 15 minut a potom bol ok... Ak ti je zle, chod k lekarovi, na kontrole mu to spomen, ale na tlak vplyva kadeco a vsetko 🙂

montemotherone
30. okt 2017

@martimatejka kolko mas rokov? preco si merias tlak takto pravidelne?

zibi
30. okt 2017

@martimatejka skus si merat dlhsie a zapusuj a uvidis kolko x ti vyjde vysoky
Je normalne ze po cinnosti mas vysoky tlaj.ced keby si mala izky tak by si odpadavala a nemohla fungovat.dkus si odmerat po 10 min.v klude.a 3x do dna aspon tyzden.a uvidis

martimatejka
autor
30. okt 2017

@montemotherone mám 24 rokov, kázali mi merať po poslednej poradni, lebo mi vyskočil tak na 150/68

stankadu
30. okt 2017

no normálne to nie je. Meraj si tlak pravidelne 3x denne a ak môžeš za rovnakých okolností. Napr. 10-15 min. pred meraním si sadneš, budeš v klude. Zapisuj si to. To je paradox, že vysoký tlak nebolí ale je škodlivý a zase pri nízkom tlaku sa ti môže točiť hlava alebo odpadávať ale tento inak neškodí.

martimatejka
autor
30. okt 2017

@stankadu meriam si ho pravidelne tak ako kážu, predtým posedieť, nerozprávať ale i tak skáče, či sa mi zbláznili hormóny, alebo bábätku v brušku sa niečo nepáči, neviem, ale idem dnes pre istotu za ženským, že čo on na to povie.

deti95060810
30. okt 2017

známy máva tiež prvý tlak vyšší...lekár povedal, že to je zo stresov....Ale samozrejme treba to vyšetriť, možno že u teba bude niečo iné....

nikol207
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
libawet
30. okt 2017

@martimatejka o hypertenzii 1.stupňa sa dá hovoriť, ak je TK dlhodobo nad 150/90, Ty máš tlak v priemere normálny, skôr tú druhú hodnotu nízku, čo nespôsobuje až taký problém, no môže byť nepríjemný, ak by teda šlo až o závrate alebo mdloby. To zvýšenie prvej hodnoty mohlo byť počasím, Tvojim zdravotným stavom, stresom a podobne. Normálne hodnoty tlaku sa však menia aj vekom, teda napr. 40- 45 ročný človek by mal mať norm. hodnotu tlaku 125/83, maximálny 139/88, apod.

sabca99
30. okt 2017

Ten spodný tlak máš dosť nízky a ten horný sem tam vysoký a máš tam dosť veľký rozdiel. si si istá, že si ten tlak meriaš správne?

zibi
30. okt 2017

@martimatejka si tehotna?tak to je i e potom..treba fakt merat,aby si nedostala preklamsiu.magnezko neberies?povedz dr alebo zavvolaj do istoty..

nikol207
30. okt 2017

Ešte by som dodala, že doktori mi vraveli, že dôležitejší je v tehu ten spodny tlak. Nesmie byť dlhodobejšie nad 90, takže myslím, že báť sa nemusíš, ale pre istotu to spomen doktorovi

kratucka
30. okt 2017

nebolo by na škodu keby ťa normálne sledujú v kardiologickej ambulancii, aby si mala pravidelné kontroly a priebežne si zapisuj tlak

martimatejka
autor
31. okt 2017

bola som pri ženskom, a ma poslal pre istotu na interné, aby zistili, že prečo ten horný tlak mam vyšší, v tehotnestve je podstatne aby som spodny tlak mala v norme čo aj mám, už len vybaviť internistu a zistiť 🙂 ale tlak si mám denno denne zapisovať

rusalinka
31. okt 2017

Ja by som na tvojom mieste k lekárovi zašla, budeš spokojnejšia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre