Krvné skupiny

2. máj 2023

Dobrý večer prajem dievčatá dnes som bola u gynekológa pýtali o do mňa akú má krvnú skupinu priateľ tak som šla ku jeho doktorke spýtala sa vraj má A Rh + a ja som sa na moju nespytala ale pozrela som v tehotenskej knižke B- strašne sa bojím že môžem tím ublížiť bábätku jak povedal doktor ale v tom strese som sa nespytala že prečo že keď budeme mať rovnaké krvné skupiny či odlišné prosím poraďte mi sú dobré ? Zajtra mám zavolať gynekológovi a povedať mu to ale nevydržím do zajtra vopred ďakujem za odpovede a prosím prepáčte mi za tú gramatiku som v strese čakáme prvé bábätko ďakujem

terry658
2. máj 2023

Pokiaľ si nemala predchádzajúce tehotenstvo končiace potratom, tak bábätku nehrozí nič. Pýtal sa preto, lebo teraz sa injekcie na zastavenie protilátok dávajú už v 30.tom týždni a potom po pôrode. A tiež bude sledovať protilátky v krvi počas tehotenstva.
Väčšinou sa problém dostaví až pri druhom tehotenstve ak sa nepichla injekcia proti tvorbe protilátok po pôrode a dieťa bolo rh pozitívne.

patka06
2. máj 2023

Tiež mám B- a muž AB + pri prvom to vôbec nevadí a po pôrode pichnú injekciu, aby nebol problém ani pri ďalších tehotenstvách.

athena27
2. máj 2023

Ide skôr o to či je negatív alebo pozitív, pokiaľ je to prvé bábätko tak mu nič nehrozí, po pôrode dostaneš injekciu v prípade, že by si chcela ďalšie bábätko aby ho tvoje telo nebralo ako niečo cudzorodé a neublížilo mu. Dnes je už toto dosť podchytené.. neboj sa

surama
2. máj 2023

Mala som to takisto a po porode mi pichli injekciu, tak ako pisu baby vyssie. To je kvoli dalsim tehotenstvam, na prve to nema vplyv. Neboj nic, vsetko v poriadku 🙂 To sa tak bezne robi uz dlhooo 🙂

xsuzannex
2. máj 2023

Budu ti brat v tehotenstve 3x krv na protilatky. Po porode zistia krvnu skupinu dietata a v pripade ze bude rh pozit, dostanes injekciu.. ja mam tiez rh-, z asebou tri porody a z toho dve deti zdedili po muzovi rh+, tak vtedy mi pichli tu inj.

autor
2. máj 2023

A kde vám pichli tu injekciu ? Ďakujem vám všetkým za odpovede tak hovoríte že sa nemám báť dúfam že dopadne všetko dobré ale už mi brali krv 2 x už by zistili dačo nie ? Že sa robia protilátky ja som ešte nebola tehotná len teraz prvý krát preto som takáto že robím zo všetkého vedú 😏 dieťatko je v poriadku ale aj tak mám obavy pretože sa bojím či by mu nemohlo dajak ublížiť. 😏

xsuzannex
2. máj 2023

Davaju ju do zadku

patka06
2. máj 2023

je to injekcia do svalu, zvyčajne ju pichajú do zadku.
Upokoj sa, to dieťatku najviac prospeje

autor
2. máj 2023

A to mi pichnú počas tehotenstva ? Teraz či po pôrode baby ?

jazula
2. máj 2023

Neboj sa 🤗. Aj my s partnerom mame rozdielne RH faktory, ja mám - a dcérka samozrejme zdedila po partnerovi +. Tam ide o to, že ak ma bábo rozdielny RH faktor ako matka, tak sa môžu v krvi mamy tvoriť protilátky a spôsobiť problém hlavne pri ďalšom tehotenstve. V tehotenstve sa v rámci odberov krvi robia testy aj na protilátky, ak by sa ti začali tvoriť, dajú ti injekciu hneď, inak až po pôrode. Plus vraj napríklad pri amniocenteze a podobne tu injekciu preventivne dávajú hneď. Podľa mňa toto majú lekári veľmi dobre podchytené, takže sa vôbec nemusíš stresovať a užívaj si tehotenstvo 🙂

euka210
2. máj 2023

Ide o rozdielny rh faktor + alebo - matky a dietata. Ale neboj sa, to uz dnes vedia v pohode riesit.

terry658
2. máj 2023

Môj už začal pichať aj v 30.týždni a aj po pôrode.

autor
3. máj 2023

@terry658 do ramena či do zadku do svalu ?

terry658
3. máj 2023

Do zadku

autor
3. máj 2023

@terry658 boli to ?

patka06
3. máj 2023

Je to obyčajná injekcia, niekoho bolí, niekoho nie.

autor
3. máj 2023

A chcem sa spýtať to mi pichnú len raz a bude už dobre alebo Kim neporodim až do vtedy ?

terry658
3. máj 2023

Menej ako zubár

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre