Dobrý večer prajem dievčatá dnes som bola u gynekológa pýtali o do mňa akú má krvnú skupinu priateľ tak som šla ku jeho doktorke spýtala sa vraj má A Rh + a ja som sa na moju nespytala ale pozrela som v tehotenskej knižke B- strašne sa bojím že môžem tím ublížiť bábätku jak povedal doktor ale v tom strese som sa nespytala že prečo že keď budeme mať rovnaké krvné skupiny či odlišné prosím poraďte mi sú dobré ? Zajtra mám zavolať gynekológovi a povedať mu to ale nevydržím do zajtra vopred ďakujem za odpovede a prosím prepáčte mi za tú gramatiku som v strese čakáme prvé bábätko ďakujem
Tiež mám B- a muž AB + pri prvom to vôbec nevadí a po pôrode pichnú injekciu, aby nebol problém ani pri ďalších tehotenstvách.
Ide skôr o to či je negatív alebo pozitív, pokiaľ je to prvé bábätko tak mu nič nehrozí, po pôrode dostaneš injekciu v prípade, že by si chcela ďalšie bábätko aby ho tvoje telo nebralo ako niečo cudzorodé a neublížilo mu. Dnes je už toto dosť podchytené.. neboj sa
Mala som to takisto a po porode mi pichli injekciu, tak ako pisu baby vyssie. To je kvoli dalsim tehotenstvam, na prve to nema vplyv. Neboj nic, vsetko v poriadku 🙂 To sa tak bezne robi uz dlhooo 🙂
Budu ti brat v tehotenstve 3x krv na protilatky. Po porode zistia krvnu skupinu dietata a v pripade ze bude rh pozit, dostanes injekciu.. ja mam tiez rh-, z asebou tri porody a z toho dve deti zdedili po muzovi rh+, tak vtedy mi pichli tu inj.
A kde vám pichli tu injekciu ? Ďakujem vám všetkým za odpovede tak hovoríte že sa nemám báť dúfam že dopadne všetko dobré ale už mi brali krv 2 x už by zistili dačo nie ? Že sa robia protilátky ja som ešte nebola tehotná len teraz prvý krát preto som takáto že robím zo všetkého vedú 😏 dieťatko je v poriadku ale aj tak mám obavy pretože sa bojím či by mu nemohlo dajak ublížiť. 😏
Davaju ju do zadku
je to injekcia do svalu, zvyčajne ju pichajú do zadku.
Upokoj sa, to dieťatku najviac prospeje
A to mi pichnú počas tehotenstva ? Teraz či po pôrode baby ?
Neboj sa 🤗. Aj my s partnerom mame rozdielne RH faktory, ja mám - a dcérka samozrejme zdedila po partnerovi +. Tam ide o to, že ak ma bábo rozdielny RH faktor ako matka, tak sa môžu v krvi mamy tvoriť protilátky a spôsobiť problém hlavne pri ďalšom tehotenstve. V tehotenstve sa v rámci odberov krvi robia testy aj na protilátky, ak by sa ti začali tvoriť, dajú ti injekciu hneď, inak až po pôrode. Plus vraj napríklad pri amniocenteze a podobne tu injekciu preventivne dávajú hneď. Podľa mňa toto majú lekári veľmi dobre podchytené, takže sa vôbec nemusíš stresovať a užívaj si tehotenstvo 🙂
Ide o rozdielny rh faktor + alebo - matky a dietata. Ale neboj sa, to uz dnes vedia v pohode riesit.
Môj už začal pichať aj v 30.týždni a aj po pôrode.
@terry658 do ramena či do zadku do svalu ?
Do zadku
@terry658 boli to ?
Je to obyčajná injekcia, niekoho bolí, niekoho nie.
A chcem sa spýtať to mi pichnú len raz a bude už dobre alebo Kim neporodim až do vtedy ?
Menej ako zubár
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokiaľ si nemala predchádzajúce tehotenstvo končiace potratom, tak bábätku nehrozí nič. Pýtal sa preto, lebo teraz sa injekcie na zastavenie protilátok dávajú už v 30.tom týždni a potom po pôrode. A tiež bude sledovať protilátky v krvi počas tehotenstva.
Väčšinou sa problém dostaví až pri druhom tehotenstve ak sa nepichla injekcia proti tvorbe protilátok po pôrode a dieťa bolo rh pozitívne.