Ahojte začínam 26 týždeň. Minule mi gynekológ hovoril aby som zistila priateľovu krvnú skupinu. Ja mám A negatív a on ma A pozitív. Bábo má zistenu vsacnu rastovú retardaciu. Máme sa obávať? Ďakujem
My s mužom mame takú istú kombináciu krvných skupín a deti v pohode
Moja dcéra mala v brušku dg IUGR (rasová retardacia plodu) a podla mojich informácií táto dg nemá nič spoločné s krvnou skupinou. Si si istá, že sa to pýtal v súvislosti s touto dg. Nakoniec sa mi dcéra narodila po preeklampsií v 37tt, vývojovo a veľkostne zodpovedala podľa lekárov na 33-34tt.
@stellarstar v pondelok idem , dnes sme zistili priateľovu krvnú skupinu
@mima172 neviem či sa to pýtal s tou súvislostou,len ma to napadlo, že doteraz neriesil krvnú skupinu partnera. V deň keď som mu oznámila,že máme včasnú iugr ,tak sa pýtal na krvnú skupinu, ktorú som sa dozvedela až dnes.
Ja mám rovnakú krvnú skupinu ako Vy A- a priateľ A+, pýtal sa Vás to zrejme kvôli tomu, že máte túto krvnú skupinu, v tomto prípade sa Vám po pôrode pichnú protilátky, ak Vaše bábo zdedí krvnú skupinu po Vašom mužovi, takže ak bude mať A+ (Mne pichali po pôrode). Je to preto, aby ste nemali problém s ďalším tehotenstvom, keďže Vaše telo by mohlo bojovať a neprijať ďalší plod a vyslovene ho ,,zabíjať”. Mali by Vám ale aj počas tohto tehotenstva robiť testy z krvi, či Vaše telo nebojuje a prípadne ak by boli výsledky zlé, dať Vám protilátku aj počas tehotenstva.
@denisa9876 veľmi pekne ďakujem za odpoveď, už mám stres troška z iugr a teraz tieto skupiny
@denisa9876 presne tak, toto bol aj náš prípad, ja A- manžel A+ a dcéra je 0+. Tam sa sledujú protilátky a pichne rhega
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A dr si sa nepýtala?