Ahojte dievčatá som v 9 týždni tehotenstva a dnes mi gynekologička povedala že už prišli výsledky z krvi a vyšla mi krvná skupina B- negatív priateľovu skupinu zatiaľ ešte neviem ale zavolá doktorke svojej a spýta sa. Je to moje prvé tehotenstvo môže to niečo ovplyvniť keď mám B- skupinu ? Alebo ako to je poraďte. Ďakujem
Ak bude mať môj muž tiež negatívne tak je to v poriadku ? A ak bude mať pozitív tak čo ?
@andrejka1974 no lepšie je mat ako žena pozitív. Lebo potom je jedno aký Rh faktor ma muž. V tomto prípade u autorky je ideálne keby mal muž tiež negativ.
Ak je muž plus a dieťatko, keď sa narodí, bude tiež plus, tak ti po pôrode pichnú injekciu. To je všetko.
Ja som b- , muž je a+ a obe deti máme - 🙂
Ale nemôže sa nič stať dieťatku keď som ja - a muž by bol + či ?
Krvna skupina nie je problem. Problem moze sposobit RH faktor, ak je zena negativna. Pri prvom tehu je problem az pri porode. Pri dalsich treba riesit skor.
Uvidis ako bude reagovať dieťa niekedy vie šarapatu narobiť aj rozlične krvná skupina aké nemusíš sa ničoho báť všetko sa dá zvládnuť a lekári tá budú sivej sledovať
@cookie29 a aký problém môže byť pri pôrode ?
problem nie je krvna skupina, problem je negativny rh faktor, v dnesnej dobe to uz ale nie je nejaky velky problem, pred porodom ti pichnu nejaku injekciu, ide tam o nejake protilatky, ale presne si to nepamatam.
@andrejka1974 @gejb @monsterablue @shee11 @cookie29 @heln takto to tam je napísané
Problem moze nastat v ďalšom tehotenstve,telo by mohlo bojovať proti bábätku a preto sa pichaju hneď po porode protilátky matke
Záleží akú krvnú skupinu ma manžel hlavne rh faktor
Ahoj ja som 0- a manzel 0+. A máme 4 detičky a pri iba pri dvoch mi po pôrode dávali injekciu.
Vobec to nerieš teraz, po porode sa zisti krvna skupina dieťaťa a ked bude +, tak ti pichnu injekciu do zadočka, to je všetko. A pri ďalšom tehu ti to musia napisať do knižky.
B skupina vobec nie je problem, problem moze (a väcsinou je) negativny RH faktor. Akurat ze v prvom tehotenstve problemy nebyvaju. Po porode ti pichnu injekciu a mas vybavene. Je dobre, ze vies uz teraz presne, aku mas skupinu a RH faktor. Samozrejme je pre zenu lepsie positivny RH faktor ale treba zistit aj krvnu skupinu s presny faktorom u otca dietata.
V tehotenstve sa ti budú kontrolovat protilátky, po pôrode sa skontroluje krvná skupina babatku a ak bude pozitívna pichne sa tebe injekcia do svalu,( niekde to dávajú automaticky niekde počkajú na výsledok krvnej skupiny bábätka.)pretože tvoje telo bude mať v sebe protilátky z prvého tehotenstva a mohlo by začať “bojovat” pri druhom tehotenstve (tá injekcia ma tomu predísť)….pokiaľ je placenta v poriadku neni poškodená, nejdes podstupovať amniocentézu v minulosti si nepodstúpila umele prerušenie tehotenstva tak sa v žiadnom prípade prosím ťanestresuj…🙏🏼
Ja som B-, muž A+. Trikreat som rodila, deti A+ a B+. Akurat počas tehotenstva kontrolovali, ci nemám protilátky, to by bol problém (rieši sa pichnúť injekcie aby bolo babo OK) ale u mňa všetky tri tehotenstva OK, žiadne protilátky som nemala akurat po porode mi pichli injekciu 🙂
Ďakujem za radi dievčatá ste zlaté ❤️ muž tiež pôjde na krv tak uvidíme aké bude mať výsledky on ... 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Záleží akú ma tvoj muž krvnú skupinu a dobre je že si negatívna