Krvavá hnačka v tehotenstve

225lenka25
5. júl 2016

Ahojte, som momentálne som v 8tt. Minulý týždeň som začala hnačkovať, no brala som to iba ako príznak, až do večera kedy som šla na WC a z hnačky bola len krv. Tak sme šli s priateľom na pohotovosť kedže som sa zľakla. Tam mi povedala doktorka že mám držať len dietu a že aj keby som šla k obvodnému tak žiadne vyšetrenia mi robiť nemôžu kvôli tomu že som tehotná Po dvoch dnoch to prešlo no teraz, po týždni, som hnačku dostala zase a znova KRV ! Chcem sa opýtať stretla ste sa s tým niektorá ? Dakujem za odpovede.

sibalka21
5. júl 2016

treba zajtra k lekarovi znovu

janickadr
5. júl 2016

Treba ist k obvodakovi a pytat sa na Gastroenterologiu. V kazdej faze tehotenstva sa urcite vysetrenia aj v gastroenterologii daju robit..

225lenka25
autor
5. júl 2016

Zajtra k nemu zájdem Ďakujem

silhinka
5. júl 2016

@225lenka25 ja som sa s tym stretla a veru obvodak mi hned dal papier na gastro,tiez som bola tehu a diagnoza: ulcerozna kolitida,bola som na tom dost zle,lebo som navstevu dost dlho odkladala, som mala aj strasne krce a tiez krvave hnacky. Urcite to neodkladaj,vysetrenie sa daju spravit aj v tehu. Nemusis mas rovnaku diagnozu ale urcite chod znova k dr. a este by ma zaujimalo aku dietu ti naordinoval?

225lenka25
autor
5. júl 2016

@silhinka och a vyliečila si sa nie ? na pohotovosti mi povedala len dietu nijako ju nešpecifikovala.

silhinka
5. júl 2016

nie nevyliecila,toto ochorenie sa zial zatial neda vyliecit,potlacaju sa len priznaky,ale to nemusi byt tvoj pripad.Pre toto ochorenie je vhodna bezzvyskova dieta,preto som sa pytala ze aku dietu ti doporucili.Ked chces napis mi spravu co ta zaujima,resp,ake mas este potiaze, nemusis tu verejne,je to taka citliva tema.

kikus48
5. júl 2016

@225lenka25 to co je za blbost ze vysetrenia robit nemozu. Okamzite mal urobit vyter z rekta, krvny obraz, koagulaciu, zapalove parametre, pripadne ta poslat aj na gastro. Mas aj teplotu?

225lenka25
autor
5. júl 2016

Mala som hej 38,2 no potom to prešlo A začali hnačky

misela36
5. júl 2016

Hemoroidy máš-nemáš?

225lenka25
autor
5. júl 2016
misela36
5. júl 2016

Keby som bola na mieste teba:zajtra bežím do najbližšej lekárne a kúpim test na okultné krvácanie /halierová záležitosť/.4i negat. či pozit.,ešte odoberiem vzorku a odnesiem aj s testom dr.obvod.Ja som toto isté mala v 7.mesiaci. Z ničoho nič 39-ky teploty a krvavá hnačka 2 dni.Prísna diéta,voda,voda a voda.na 2.deň voda,1 banán ,čierny čaj.Test bol negat.,praskol mi hemoroid.želám ti trpezlivosť a skoré,naozaj skoré uzdravenie.Nadávala som ako pohan.

kittykat22
5. júl 2016

@225lenka25 urcie si ok. nepanikar. Hlavny priznak nadoru a tak je rapidne chudnutie - myslim 10kg+ a krce a je to cele hrozne. Navyse to je choroba po 50.ke. Urcite budes v pohode. Mozno mas vnutorne hemeroidy alebo mas len poskodenu sliznicu - ako mas dlhsie hnacku. Daj si dietu, nejedz orechy a celozrnne pecivo alebo ine veci co drazdia crevo. Papaj polievocky, vela vareneho tepleho jedla a oddychuj. Urcite to za par dni bude prec.

kikus48
6. júl 2016

Teplota moze poukazovat na infekcny povod. Urcite chod za obvodakom, nech ti okamzite vezme vyrer z konecnika a krv (zapalove parametre, krvny obraz, ked moze aj koagulaciu). Vyter z konecnika je nutny. Vacsina hnaciek sa nelieci, ale su aj take ktore ano. Su letne mesiace a infekcne hnacky su caste. O hemoroidoch by si vedela uz skor a ulcerozna kolitida je autoimunitne ochorenie ktore ma tiez dlhsi priebeh. Ked mas hnacky pi vela vody, aby si sa nezahustila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre