Krvácanie v tehotenstve

nikool701
3. jún 2022

Ahojte. Som v 8tt a od začiatku užívam duphaston, pretože som som slabo krvácala a špinila. Po nasadení liekov to prestalo. Po cca týždni od užívania sa mi krvácanie vrátilo, v 1.deň zo mňa vyšli krvné zrazeniny a spolu s tým niečo ako "blana", neviem ako to nazvať. Krvácam stále, no už len vo forme silnejšieho špinenia. K lekárovi mám ísť hneď v pondelok.
Chcem sa opýtať, či mal niekto niečo podobné a bolo všetko v poriadku?
Ďakujem

anjelicek26
3. jún 2022

Preco si nesla hned na pohotovost, ked zacali tie krvne zrazeniny? Toto nevyzera dobre :(

nikool701
autor
3. jún 2022

@anjelicek26 tie zrazeniny som mala len raz a od vtedy nic. Nemala som ani bolesti, myslela som, ci sa mi tam neutvoril len nejaky hematom 😕

barbora0308
3. jún 2022

@nikool701 Stale krvacas a nie si hospitalizovana v nemocnici? To ma naozaj prekvapuje...ja som krvacala pocas prveho tehotenstva a to som nonstop lezala v nemocnici a napriek vsetkej snahe som v 16tt potratila. Nechcem strasit, poznam aj dobre konce pri neustalom krvacani v tehotenstve, ale nemalo by sa to podcenovat a podla mna by si mala lezat v nemocnici 😕 Drzim palce, nech to dobre dopadne!

dada0902
3. jún 2022

Do pondelka je dlho čakať pokiaľ aj furt krvacas išla by som na pohotovosť

martul
3. jún 2022

@nikool701 kedy si bola u doktora, dnes?! Čo to znamená ,, hneď " v pondelok. Vysvetlis mi prosím ťa prečo ešte nie si na pohotovosti?!
Či nevadí? Jedno dieťa sem jedno dieťa tam?!!

stannkal
3. jún 2022

@nikool701 no ak vyšla plodová blana tak by som si nádeje nerobila, sorry za priamost. Ja na rozdiel od ostatných si nemyslím ze treba hneď bežať na pohotovosť, ak sa tehotenstvo ma udržať tak sa udrží, ak sa nemá tak to žiaden lekár ani lieky nezachránia.

miskamicha
3. jún 2022

@nikool701 takto skoro je to bud alebo... proste ked sa ma udrzat tak sa udrzi... mohol to byt kludne aj hematom.. lieky tu uz nepomozu ziadne /mozno progesteron..dicynone/ do pondelka kludovy rezim ak sa da...lezat lezat a lezat.. nechcem strasit ale nemusi to dobre dopadnut. Drzim silno palce!

nikool701
autor
3. jún 2022

Nie, uz nekrvacam. Po tom krvacani som par dni krvacala vo forme silnejsieho spinenia, ako som sa uz zmienila v prispevku. Nemam ziadne bolesti a ani som nemala. Lekar o tom vie, sam mi pri prvom vysetreni na zaklade vtedajsieho spinenia povedal, ze mi nasadi duphaston a cakat. Ak je plod zdravi, udrzi sa a tomu pomoze duphaston. O mojom zdravotnom stave je informovany, kedze uz tazkosti nemam mam prist v pondelok a uvidi sa.

nikool701
autor
3. jún 2022

@martul ak situaciu podrobne nepoznate, tieto primitivne reci si nechajte pre seba

monika_mt
3. jún 2022

U mna krvacanie nedopadlo dobre, najprv slabsie spinenie, postupne sa zvysovala intenzita, lezala som v nemocnici 3 dni a napriek tomu sa plod spontanne vyplavil (8tt), takze ani milion liekov v takom skorom stadiu nezaruci, ze potrat nenastane, pokial nastat ma.

nika_val
3. jún 2022

@nikool701 to je jedno že lekar je informovany o tvojom stave ale keď raz nasadil liečbu na zastavenie krvácania a to neprestalo.. (v tehotestve aj špinenie je zlé) tak treba ist hneď na pohotovosť!
Vyšla z teba blana a ty si to neriešila? To je trochu nezodpovedné..

brrrrrciatko
3. jún 2022

@nikool701 ono su aj ine lieky ako duphaston. A mozno potrebujes vyssiu davku.. Ja by som isto pre pokoj duse isla aspon na pohotovost. Ci sa babatko dobre vyvyja. Do pondelka by som nevydrzala cakat.

martul
3. jún 2022

@nikool701 čo potrebujem poznať, si tehotná, krvacas a namiesto toho aby si utekala k doktorovi, tak vypisuješ na MK..... primitívne a nezodpovedné w nenormálne je to čo robíš -nerobis ty. Neviem či si si všimla, ale nejedna baba ti napísala to isté aby si utekala doktorovi. Čakala si pochvalu?

nika_val
3. jún 2022

@martul uplne súhlasim..
Ja som bola tento rok tiež prvy krát tehotna nemala som ani bolesti ani som červeno nekrvácala iba som raz slabučko zašpinila a už bolo zle... byť na autorkinom mieste už som v nemocnici nastupena od začiatku.. a to že krvacánie so zrazeninami v tehotestve veď by som kludne aj 112 volala kvoli tomu!!
Možno preháňam ale po mojej tohoročnej skusenosti by som taketo niečo určite nebrala na lahku váhu a nie to čakať do nejakého pondelku 🤦‍♀️

stannkal
4. jún 2022

@martul
@nika_val nechápem prečo na ňu útočite, predsa napísala ze kontaktovala svojho doktora a ten jej kázal prísť v pondelok, takze spravila všetko správne. A nie, ani všetci gyn nie sú toho názoru že treba ísť hneď na pohotovosť. Predsa je známe že asi štvrtina žien má nejaké špinenie alebo slabé krvacanie v prvom trimestri, to ma teraz každá z nich hneď bežať na pohotovosť. Nie každý má potrebu hneď všetko patologizovat. Pohotovosť je pre akútne prípady.

denisa0504
4. jún 2022

@stannkal umieranie bábätka podľa teba nie je akútne??

Ale áno, ak to má bábo zvládnuť, musí byť silné a života schopné a lieky nepomôžu. Ak je to napríklad odlupujúca placenta, ako to bolo v mojom prípade, alebo niečo ovplyvniteľné,správna liečba a šetrenie sa to vyriešia. ja som šla vždy so špinením na pohotovosť ale chápem aj ženy ktoré nie. Práve v tedy na vyšetrení keď zistili, že sa odlupuje placenta, som sa pýtala počas vyšetrenia,či je to v poriadku a dr (hnusný odporný človek) mi povedal, že veď špinim, čo si myslím, že toto nikdy nie je v poriadku... Tak už som len plakala a modlila sa, nech mi bábo žije. Teraz tu mám 4 ročnú slečnu

martul
4. jún 2022

@stannkal jedanenky skúšala si čítať poriadne a s porozumením?! Ona síce bola u doktora ale na začiatku toho celého, krvácanie sa jej znovu vrátilo padali z nej zrazeniny a nejaká blana?! To je akože nič?!!! My sa tu nebavíme o spineni!!

christina312
6. jún 2022

@nikool701 ahoj tie zrazeniny mohol byť hematóm ktorý si vylúčila 😊každopádne tu ti nikto nepovie či je tehotenstvo v poriadku alebo nie treba aby ťa skontroloval lekár. Držím palce 😊

any_soj
6. jún 2022

@nikool701 ahoj. Ako si dnes dopadla? Každopádne ti chcem povedať, že si nemáš čo vyčítať - čo ti tu ženy naložili. Totiž to väčšie chvíľkové krvácanie, čo si mala, ak by to žiaľ bol potrat, aj tak by lekári nemali čo urobiť.

miskamicha
9. jún 2022

@any_soj presne tak. Suhlasim s tebou

nikool701
autor
9. jún 2022

@any_soj ahoj a dakujem🙂. Vsetko je v poriadku, hematom tam nebol a doktor ani nic nevidel, co by bolo sposobilo krvacanie. Uzivam lieky a uvidi sa, ci zaberu, alebo je tam zial nieco vaznejsie, k comu uz lieky nepomozu.

any_soj
9. jún 2022

@nikool701 ❤️ vďakaBohu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre