Krvácanie v skorom štádiu tehotenstva

18. mar 2024

Ahojte. Dnes mám termín očakávanej MS. Zároveň mám od štvrtku pozitívne tehu testy. Skúsila som včera aj digitalny clearblue, ale bol negatívny. Dnes ráno bol však už pozitívny +1-2. Dnes mám termín ms a začala som krvácať. Je to slabšie ako ms, krv nie je taká tmavá ako pri ms, je bez zrazenín. Zatiaľ nepotrebujem ani vložku či tampón, je to skôr len po utretí na wc. Volala som lekárovi, mám sa zajtra zastaviť.. Ale mám obrovské obavy, nakoľko ide o moje prvé tehotenstvo. Máte s tým prosím niekto skúsenosť? 😔 ďakujem veľmi pekne.

marianarem
18. mar 2024

Tazkp povedat, uz jedine pockat na toho lekara. Ja som v 5tt krvacala, cerstva krv a aj vlozku som potrebovala, no pritom bolo vsetko ok.

autor
18. mar 2024

@marianarem zistili ti aj z čoho to nakoniec bolo? a prestalo to len tak alebo si mala nasadenú nejakú liečbu?

alexandraas
18. mar 2024

Ja som krvacala tiez v den ms ale to sa neda ani nazvat krvacanim , nieco ako ty popisujes..u mna to trvalo len 1-2 dni..ja som brala do nejakeho 13-14 tyzdna duphaston aj progesteron,ale to aj kvoli hematomu,na ktory sme prisli neskor

marianarem
18. mar 2024

Nezistilo sa, trvalo to nejake 2-3 dni a potom to preslo. Mozno praskla nejaka zilka. Vystrasilo ma to dost, kedze som uz jeden potrat mala za sebou. Ale ten bol prave zamlcany, tam nebol ziadny naznak, ze nieco nie je ok. Takze niekedy to vyzera ako problem a nie je a niekedy naopak, tie zaciatky tehotenstva su zial take, je to loteria.

autor
18. mar 2024

@alexandraas @marianarem ďakujem vam.. veľmi dufam že to bude aj môj prípad a dopadne to dobre

alexandraas
18. mar 2024

Dopadne drzim palce❤️zatial si kup kyselinu listovu a ked mozes oddychuj 🙂

ivik4
18. mar 2024

V kazdom tehotenstve...

autor
18. mar 2024

@ivik4 tiež si to mala v čase očakávanej ms? a ako to prosím ťa dopadlo? Zistili čo to spôsobovalo?

heln
18. mar 2024

ahoj, ak mas dnes termin ms, tak moze ist o biochemicke a normalne zmenstuujes. keby si si nerobila testy skor ako meskajuca ms, tak ani nevies. alebo mozes mat hematom a ten krvaca.
ako sa hovori, rano je mudrejsie vecera, pockaj do rana a uvidis co ti povie doktor. realne je to dost skoro, doktor este nemusi vidiet plodik.

arexka
18. mar 2024

Ja som mala špiennie v čase ms a uz som sklamaná vravela mužovi že zas nič..rano som si spravila test zo srandy proste len tak snažili sme sa dlho a on ukazal slabšiu druhú čiarku.. ja som mala doma ešte predpísaný progestenalle a vedela som že sa ma brat na udržanie tehotenstva tak som si ho nasadila špinenie ustúpilo ešte na treti den som mala krv na gatkoch potom nič...ja som doktorovi neutekala lebo som vedela že tam nebude tak skoro nič vidieť brala som progestenalle plus ascorutin lebo ten je tiež voľnopredajny a. Zastavuje krvácanie ja som nekrvacala už špiennie sem tam ale len troška k doktorovi som šla ked som bola v 8 +4 tt s myšlienkou že s toho nič nebude kôli tomu špineniu ja som bola tri mesiace od kyretaže totiž vtedy babu nebilo srdce v 8 tt a vyčistili ma ..tak som mala v hlave len že to znova dopadne zle a zazrak doktor videl zdrave bábätko srdiečko mu bilo dokonca uz vyzeralo ako na 9+0tt takže trocha vetšie 🙂 .. progestenalle mi kazal brat naďalej brala som ho do 16 tt mavala som to špiennie občasné stále až ako začal druhy trimester mi to skončilo uplne ja som to špiennie mala z dôvodu zesom mala nizko uloženu placentu ta sa druhym trimestrom vytiahla hore a je to ok možno som to špienie mala aj skrz to kyretaž pred troma mesiacmi neviem ale čakáme zdrave bábätko už som v 32 tt a tesime sa a modlim sa stale aby všetko dobre dopadlo pre mňa je to babo velky zázrak už som ani nedufala 🙂 takže to špiennie na začiatku nemusi znamenať hneď potrat pri tom zamlčanom potrate som žiadne špiennie nemala na začiatku a babu nebilo srdce .. vseliak to býva držím vam palce 🍀

autor
18. mar 2024

@arexka ďakujem pekne 😔 už nech je fakt zajtrajšok a nech mi povie ako na tom som.. viem že ešte nebude na sone nič vidieť, ale minimálne mi určite spraví krvný odber na hcg, prípadne dá nejaké lieky. Ach tak sa bojím toho či čiarky z testu do rána nezmiznú 😢

arexka
18. mar 2024

Mne tie čiarky silneli každým dňom potom som si aj digitalny kupila a stále už ukazoval 3+ ale proste som to tak už brala že tie pozitívne testy neznamenaju hned už že vyhru a zdrave babo už taka naivna niesom po tych skúsenostiach ..ja som brala že to či to bude povie a lekar ..zle mi byvalo od žalúdka nervozna som s toho bola že či to bude alebo zas budem nešťastná 😔 ono v mojom pripade to vždy bolo že ked som myslela ze bude zle nakoniec to dopadlo dobre a opačne aj ked sa vravi že treba myslieť pozitívne mne sa to už akosi nedalo..to hcg snáď ukáže no mne to raz brali len v nemocnici ked som bola na pohotovosti vtedy bolo tiež sklamanie nič s toho nebolo bolo to nizke a biochémicke tehotenstvo nakoniec sa mi aj menštruácia spustila ....ja som preto šla az v 8 tt lebo som chcela ísť na istotu v 6 tt tam nemusí byť ešte vidieť dieta alebo srdiečko a to zas len človek nervózny ostane a čaká co bude..ale šak chodte uvidite čo vam povedia co uvidia dajte vedieť 🙂🍀

autor
18. mar 2024

@arexka mne vyslovene lekárka povedala nech sa zajtra zastavím, takze určite pojdeme a uvidíme 🙂

arexka
19. mar 2024

Hej no treba počúvať doktorov oni vedia viac zistiť 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre