Krvácanie v 5. - 6. týždni

lelenka35
24. mar 2023

ahojte,
nasla som viacero tem na moj problem, len vacsinou starsie.
Moje druhe tehu sledujeme od uplneho zaciatku, kedy mi meskala menstruacia cca 8 dni. Aktualne by som mala byt v 5-6tt. Od minuleho piatku krvacam, resp. najskor to bolo iba spinenie a krvacanie sa stupnuje. Je skor narazove -
par hodin nic, potom zrazu krv - tym nemyslim kvapky. Pocas posledneho tyzdna som bola 4x u lekara, z toho 1x na pohotovosti. HCG rastie (posledny vysledok je z dnes), plod je na mieste, srdiecko bije. Podla sona ziadny hematom nevidno, mam Duphaston 3x1 a Ascorutin 3x1, plus pokoj. Ja to nechapem. Som vystresovana z kazdej navstevy toalety. Nemam ziadne bolesti, iba obcas tlak v podbrusku.
Moja kolegyna mala menstruciu prve 2 mesiace a az v 3. jej gynekolog pri preventivke povedal, ze je tehotna, tak sa utesujem, ze je to moj pripad. 😒
Nemali ste nieco podobne?

mariamisko
24. mar 2023

@lelenka35 presne tym som si presla i ja....krvacala som v 6 tt zacalo to v pondelok ...stieklo co mna cca pol az deci cervenej krvi...a samo sa to zastavilo ....na pohotovosti mi povedali ze za uvidi ako ze 60% potratia a 40% sa zachrani...potombolo vsetko ok vo stvrtok som opat krvacala zas deci krvi stieklo a prestalo...na pohotovosti mi povedali ze moze to byt tym ze sa zarodok zahniezduje...ale ja som zo spodu citila xe nieco akoby ma tlacilo....hematom tiez nic nebolo vidiet na sone....moja gyn povedala ze mohla som mat hematom dole ako je posva....a o tyzfen na kontrole uz na sone bol maly hematom o tri dni mi dala opat kontrolu a za tri dni mi pribudol obrovsky hematom cez cele brucho...prisny kludovy rezim dufaston a ascoritin beriem....popri tom som este bola na hematologii pytajte sa na hematologiu....teraz som v 9+6tt no vkuse v obrovskom strese totizto uz mam 2 potraty za sebou

lelenka35
autor
24. mar 2023

@mariamisko ah joj. na hematologiu urcite pojdem lebo v prvom tehu som si pichala injekcie na riedenie krvi. Dakujem za odpoved. ❤️

mariamisko
24. mar 2023

@lelenka35 skuste sa pytat lekarky na ascorutin...na zastavenie krvacania...vela zenam pomohol v tehu pri krvacani...mne ho odporucila gyn aj hematologicka....

floki1994
24. mar 2023

@lelenka35 v prvom tehu si si pichala injekcie a este ich nemas nasadene v druhom? :o to mne lekarka prizvukovals ze cim skor treba ...drzim palce, to ten orvy trimester je vzdy tak 50:50

lelenka35
autor
24. mar 2023

@mariamisko mam ascorutin

lelenka35
autor
24. mar 2023

@floki1994 dakujem, budem volat v pondelok. spominala som to mojmu gynekologovi

kubkovamama
24. mar 2023

@lelenka35 ahoj,tiež som mala hematomy,nikto ich na sone nevidel,až v 8tt ma hospitalizovali a tam na to prišli,asi lepšie sono,iná poloha hematomu,to nikto nevie,aj ty môžeš mať kľudne hematóm kde ho nie je dobre vidno.Na masívne krvácanie sa dáva Pamba,no tuším už sa nedá zohnať ako tabletka,už len ako injekcia na pohotovosti alebo u gynekológa.Ja som ležala 5 dní v nemocke s infuziami,potom až do konca tehu kludovy režim,tiež som bola na hematologii,ale to kvôli opakovaným potratom a zrážanlivosti,brala som este pred tehotenstvom Anopyrin a od začiatku som si pichala Fraxi,ono to je super aj na hematóm,rozpustí a vylúči sa,ale mne sa tvorili aj tak,netuším príčinu.Potom ešte v 20tt som s tým ležala,ale to mi už dali iba infúzie magnézia a utrogestan,lebo som sa začala otvárať asi z nervov už.No nestresuj,hematomy sú časté a vstrebu sa,plod ich rastom utlací alebo jednorázovo zakrvacas a vylúčia sa.Ono to krváca moc,ako keď prepichnes balón s vodou

123nikolaa123
24. mar 2023

Určite by som išla na pohotovosť

evkamotka
24. mar 2023

Ja som krvacala cely prvy trimester a mam zdrave dieťa

zorkahorka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
24. mar 2023

Ano, krvacala som, dr mi kazal lezat. Mala som hematom a potreboval sa vstrebať. Vstrebal sa, dnes ma babo vyse 2 rokov 😉
Tajze nestresuj, odduchuj, lez.
Drzim pakce

lelenka35
autor
24. mar 2023

@evkamotka dakujem za odpoved? potom to prestalo? bolo to silne ci slabsie krvacanie?

lelenka35
autor
24. mar 2023

@kubkovamama dakujem,trochu si ma upokojila

evkamotka
24. mar 2023

@lelenka35 krvacala som silno a dodnes neviem preco. Obcas to bolo spinenie, inokedy cervena krv a dost

lelenka35
autor
27. mar 2023

Dakujem dievcata za odpovede. Babatko vcera vecer odislo. :(

floki1994
27. mar 2023

@lelenka35 ach jaj to ma velmi mrzi...ono to boli ja viem..drzim palce nech sa s tym cim skor vyrovnas

mariamisko
27. mar 2023

@lelenka35 to ma mrzi ...ja mam tiez v nebi uz dvoch anjelikov ...chce to vela casu aby to prebolelo...drzim prsty

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre