ahojte, máte niekto skúsenosť s krvácaním v takomto štádiu tehotenstva ? ..
@dino15 ja mam, ale mne to tieklo poriadne, abrupcia placenty, v 33t, akutna sekcia. Na tvojom mieste idem na urgent.
Dámy nepohorsujte sa, stalo sa to ráno, na pohotovosti som s tym bola. Primar mi nic blizsie k tomu nepovedal, sam mi to vysvetlit nevedel. Pýtala som sa na mamičky, ktore s tym maju skúsenosť 🙂 co to bolo, ci sa to opakovalo, atd.
@lubkovaandrejka jednalo sa o sústavne krvácanie, alebo jednorazové, masívne ? 🙂
@dino15 tak druhý krat treba napísať uz som bola na pohotovosti a dr nič nezistil.. potom sa nečuduj ak sa tu niekto pohoršuje.
Krvácanie v tehotenstve nie je v poriadku všeobecne. Čiže treba to povedať aj svojmu gynekologovi, aby si bola pod dohľadom, od prasknutej cievky, cez otváranie krčka to môže byt aj horšie ako napr odlúčenie placenty
@dino15 tebe to uz preslo? No mne to tieklo sustavne, ale v takom mnozstve,ze som vedela,ze to urcite nie je ok.
@lubkovaandrejka Ano ono to proste začalo a hned aj prestalo. Viac menej zo mna vyšiel len akýsi hlien/zrazenina s krvou a to bolo všetko. 🤔 ...
@dino15 ake vysetrenia ti robili? Mne sa to stalo a nechali si ma tri dni v nemocnici pre istotu. Mne ale pri vysetreni zistili aj slabe kontrakcie
@dino15 nebola si predtým (štvrtok, piatok) na poradni? Mne taký obrovský kusisko krvavého hlienu vypadol po vyšetrení sonom zdola v 32. týždni, keď dr. merala krčok.
Nemôže to byť teoreticky aj hlienová zátka?
Nerobili Ti náhodou na pohotovosti Temešváryho test na prítomnosť plodovej vody?
@michaelam2 vysetril ma len zo spodu a nasladne ultrazvukom kontroloval maternicu a placentu. Taktiez zhodnotil ze je placenta na prednej strane a trochu nižšie. Dostala som injekciu do ritky a bolo vybavene. Vraj tam nic nevidí 🤔
@dino15 to je zvlastne, mna dali hned na pasy a tam zistili kontrakcie, takze ma rovno nechali v nemocnici a dostavala som infuzie aby sa zastavili
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dino15 vie o Tom lekár ?