Ahojte, poraďte mi prosím čo to môže byť či mám hneď kontaktovať Dr.alebo môžem kľudne spať do rána. Teraz o 22:00 som mala mierne krvácanie, som V 26. Týždni tehotenstva tak mám obavy. Nebolo to silné, skôr ako nejaký výtok keď začína menštruácia no bezbolestne.
Máte s tým skúsenosti?
Ďakujem
A to normalne zaspis? Ja by som nezaspala.
Ak je problem, tak to treba riesit. Ak mas byt nekludna celu noc tak fakt treba kontaktovat lekara. Mala som krvacanie v 21. tyzdni...nic silne, bezbolestne a bola to nizko polozena placenta. Pichli mi inekciu a asi mesiac som ostala doma v klude aby sa to neopakovala. Potom som uz viac krvacanie nemala, placenta sa dostala vysie a bolo Ok. lekarka mi vravela ze je to bezne. Ale urcite s tym treba ist
Veď preto sa pýtam. Ja mám Dr.v Košiciach no som Z okresu Trebišov a bojím sa ísť do Trebišovskej nemocnice keďže moju sestru zničili títo Dr.
@evka6 mám tiež nižšie položenú placentu
@jankaa1707 jasne, kludne chod spat, ved co je krvacanie v tehu, nic podstatne a dolezite
neviem...nie som lekar...ani zdravotna sestra. Ja som sa v noci zobudila, sla som na wc a vsimla som si ze trochu spinim...a hned rano som sla k doktorke...dala mi tu inekciu a nechala ma mesiac doma, nech sa trochu setrim a to bolo vsetko
Chod na pohotovost...moze ist aj o odlučenie placenty v najhoršom pripade. Ja by som radšej išla, zajtra je nedela a do pondelka daleko. Ved pojdeš len na pohotovost a nie na hospitalizáciu.
no to je pravda..fakt zajtra je nedela a do pondelka daleko
Nemala si sex?
@jankaa1707 migaj na pohotovost. Ked nechces do trebisova, tal do Vranova / Michaloviec / hockde. radsej precestujem 50 km zbytocne, akoby som si mala rano buchat hlavvu o stenu. Alebo chces cakat d pondelka, kym bude tvoj doktor ordinovat?
Krvacanie v tehotenstve nie je normalne. Nemusi to byt nic zle, ale normalne to nie je.
@moni244 no..nie zo všetkého treba robiť vedu.
Dr.mi vravel len nech ležím A nenamaham sa.uz som mu volala, keďže ho mám dosť ďaleko.
Nebolo to krvácanie prúdom. Len slabo červený výtok alebo ako to lepšie opísať aby ste ma hneď neukamenovali.
Dnes som sa viac namáhala ako inokedy. Bude to asi tým. Moja chyba ale Dr.ma už ukludnil tak ležím a aj budem ležať 🙂
@7rebeka11 nie len som sa podcenila sobotňajšim upratovaním asi
@jankaa1707 no tak lezat a ziadne namahanie... 🙂
ja by som necakala a bezala co najskor do nemocky, aj tak je zajtra nedela, ze ako do kedy by si cakala do pondelka? to moze mat rozne priciny nechcem ta strasit ale moze sa ti zacat oddelovat placenta, moze to by hlienova zatka, co by znamenalo zaciatok porodu... treba ist do nemocky a ziadat o vysetrenie sono+ cervix ci sa nahodou uz neotvaras... museli by ti pichnut kortikoidy na dozretie pluc babatka...
Ja mám ten problém že si myslím že môžem všetko ako keď som nebola tehotná
Lenže potom si uvedomím že robím blbost A stopnem sa.
Ďakujem vám 🙂 trebalo by mi občas dať po hlave
@jankaa1707 no uz rob ako myslis, ja som napisala z vlastnej skusenosti... mala som ruzovy hlienovyty vytok, iba jeden na papieri ked som sla na wc... a zial bola to hlienova zatka, cakala som do druheho dna potom som dostala kontrakcie a vsetkemu bolo koniec...
ale teda nech sa ti dari, zelam ti vsetko dobre a nech ti to dobre dopadne...
Ja som mala krv pri prvom tehu a nalez bol zacinajuce otvaranie nadadili mi pesar ale vydrzala som len do 36 tt
@horalka007 nesprevadzali to žiadne bolesti?
Ja som sa obratila na svoju lekarku so vsetkym co mi nedalo spat.... tiez som bola prvorodicka... Urcite by som hned isla na pohotovost, v tvojom pripade by som nevahala a necakala do rana...
@jankaa1707 absolutne nic iba ma lahucko prehnalo a potom som sla curat a na papieri ten hlien... vtedy to nedopadlo dobre... potom ked som bola tehotna znova v 28t som si nasla na papieri kvapku krvi velkost spendlikova hlavicka bezna zena by si toho ani nevsimla, ale ja poucena uz som necakala ani minutu, moj manzel nebol doma, volala som kamarata a ten so mnou valil 40 km k lekarovi a ten zistil, ze uz sa zvnutra otvaram... a sup do nemocnice a 4 t som tam lezala pichli mi tie kortikoidy a chvala Bohu potom som este vydrzala do 36t ale uz bez krcka otvorena 4 cm...
Urcite treba ist do nemocnice, tam hned zistia co sa deje 🙂) drzim palce. Ja som mala spineneie v 29 tyzdni, kontrakcie dosli o par hodin a v ten den som aj porodila....
Ja som mala pár kvapiek krvavého vytoku,tiež som si myslela námaha,to chce kľud. Neskôr už bolo neskoro. Potratila som. Bolo to skôr ako u teba ale čudujem sa tvojmu pristupu. Tvoj lekár sa môže neskôr akurát tak ospravedlnit a povedať,že s tým nič nemá. Ty budeš znášať dôsledky najviac. To nie v zlom.
Tiez by som to riesila, este ked mas aj nizko placentu. A to sa normalne viac fyzicky namahas, ked mas nizsie placentu? Pri nizko polozenej placente som mala naordinovany kludovy rezim. Treba oddychovat, nic neutecie, vsetko pocka.
@jankaa1707 ja len na vyvazenie, ked sa tu nazdieralo dost negativnych skusenosti :( - tiez som s takym spinenim bola na pohotovosti. pre istotu ma hospitaliovali, 4 dni som si polezala a pidlila domov - a potom som dokonca aj tyzden prenasala ....
ale teda (aj po zvazeni skusensoti inychzien) by som sla na tu pohotovost. ako som pisala, nemusi to byt nic vazne.ale moze to byt aj neprijemna predzvest. tak nech pozru sono,vysetria krcoka mozu ta poslat domov.
@jankaa1707 si doma a ok?
@erickatt no veru aj ja cely den premyslam... Ze ci iba polezala a preslo to alebo co...
Prepáčte že som nič nenapísala, nebola som tu. Doktor mi radil len nech ležím A nech sa nenamaham. Tak som prelezala celú nedeľu, žiadne špinenie už nebolo, no stále viac ležím ako sa hýbem.
Spôsobilo to asi len to že som sa viac namáhala keďže sme prerabali izbu. Moja chyba. Som toho názoru že tehotenstvo nieje choroba A neviem obsediet, no aj napriek tomu, že nieje choroba, prináša so sebou veľa rizík. Prišla som na to až V sobotu večer keď som uvidela že spinim.
Ďakujem za každú reakciu.
Musím na seba A na drobca dávať oveľa väčší pozor ako doteraz.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Funguj na pohotovost. Radsej 100x zbytocne . ako potom plakat