Krvácanie v 13. týždni +1 deň

lenka1801
5. jan 2025

Ahojte, potrebujem poradiť, som už z toho smutná 😔
Od začiatku tehu špiním, dr mi dala tabletky progestenale. Asi v 10tt to už bolo v poriadku, tak som ich vysadila. Začiatkom týždňa pondelok som bola u dr (bábo v poriadku) som po vyšetrení mala jednorázovo ružový vytok, potom ok, v piatok som po sexe mala hnedý výtok jednorázovo, v sobotu som bola u dr bábo v poriadku. Vraj je to z vyšetrenia a po sexe v poriadku. Dnes sme sťahovali kanceláriu, bola som na nohách dosť hodín, odniesla nejakú tú tašku ale nič extrémne ťažke, cítim sa aj unavene a teraz som mala zatiaľ iba raz na toaleťáku krv, budem si to sledovať. Nasadila som naspäť progestenale. Určite ak sa to bude opakovať pôjdem k dr ale skôr ma zaujíma kto to tak mal, čo pomohlo?
Myslím vážne iba tabletky a nič nerobenie? Lebo vtedy keď som iba doma a oddychujem, tak je to v poriadku. Myslíte, že je to z tej “námahy”? Dr mi nekázala iba ležať.
Ďakujem za každú skúsenosť, som z toho vážne smutná, mám obavu, aby som donosila zdravé bábätko 😔

colsami
5. jan 2025

Akonahle od zaciatku tehotenstva mas problem so spinenim a vzdy ked sa nieco deje (vysetrenie, sex, namaha) tak je to intenzivne, by mi ani nenapadlo riskovat a skusat co vsetko zvladnem, a naozaj by som nerobila nic, aj ak Ti to zatial "nekazali". Ved vidis, ze evidentne to nie je OK... Nech Ti vsetko dobre dopadne.

deti95060810
5. jan 2025

áno z námahy...
ak nebudeš plniť požiadavky lekárky môžeš o bábo prísť...
mala som pri druhom tehu... takže viem o čom píšeš.

lenka1801
autor
5. jan 2025

@colsami áno to je jasne a naozaj som neskúšala čo vydržím. Nie je to pravidlo a napriklad tašku z obchodu odnesiem a nič. Nedeje sa to stále a nejako fungovať musím. A hlavne keď mi dr povedali že je to v poriadku. Ale ďakujem za názor.

michaela329
5. jan 2025

@lenka1801 no mne po špineni zvýšili progesterón, pridali na týždeň ascorutin, magnezko a sex mi zakázali - aj šport až do 20tt. Do práce som chodila, ale sama som zvážila, že dvíhať nič ťažké nesmiem. Hoci krokov som mala mnoho.

niky1234
5. jan 2025

Mala som pri prvom tehotestve od zaciatku spinenie … od 7 tyzdna az do porodu pn. Nastastie vsetko dobre dopadlo ale neriskovala som… aj sex sme vynechali na zaciatku az v druhom trimestri som sa odvazila ked bolo dlhsie vsetko v poriadku. A teraz pri druhom tehotenstve napriklad ziadne taketo problemy nemam… kazde tehotenstco je ine ale v tvojom pripade by som brala lieky… mozno aj magnezko by nebolo zle a proste sa setrila😊😊

kiki68
5. jan 2025

@lenka1801 neviem, ale mne nechal minule do 19tt cca utrogestan a teraz este dlhsie. Takze by som nevysadzala.

lenka1801
autor
5. jan 2025

Lekárka o všetkom vie, nič nerobím samovolne, magnezko beriem a praveže bolo dlhšie všetko v poriadku. Lekárka mi nič nezakázala ani nič nenavrhla obmedziť, tabletky som vysadila po konzultácii. Zas nič ťažké extra som neniesla. Pri prvých tehu som fungovala normálne , toto vôbec nepoznám. Takže len naozaj ležať 😔 ďakujem

lenka1801
autor
5. jan 2025

@kiki68 áno no budem ich brať ďalej. Ja som ich vysadila po konzultacii s nou.

kiki68
5. jan 2025

Ja nesmiem nic cez 2kg dvihnut, prve tehu bolo vselijake, ale toto je dost horsie. Ja cakam na kontrolu a dufam, ze neskoncim uplne leziaca.

kiki68
5. jan 2025

@lenka1801 niekedy radsej brat a vysadit ked uz bude istota trosku

lenka1801
autor
5. jan 2025

@kiki68 jasne veď keby mi dr upozorní a povie mi. Ale nepovedala že niečo nesmiem alebo neodporúča. Držím ti palce

kiki68
5. jan 2025

@lenka1801 neviem ako si vekovo, ja skoro 40, tiez drzim palce

lenka1801
autor
5. jan 2025

@kiki68 36rokov mám

sofia1979
5. jan 2025

@lenka1801 v prvom rade ak máš taký problém tak sa daj do kľudu preboha veď to vieš. Žiadna námaha plus ani sex to hádam prežiješ. Držím palce

arexka
6. jan 2025

Ja som to tak mala pri druhom tehotenstve špinenie v čase ms a dve čiarky mala som progesterón nasadeny aj ascorutin ale stale som občasné špinila dva krat aj krv trochu myslela som že s toho nič nebude lebo o babo sme prišli tri mesiace pred tym ..ale nakoniec to dopadlo dobre začiatkom druheho trimestra špiennie zmizlo progesterón mi doktor vysadil a Všetko ok ja som mala placentu uloženú nizko a z toho to špiennie bolo ona sa posunula hore začiatkom toho druheho trimestra a už tam ostala do pôrodu a všetko v poriadku fungovala som pri prvej dcerke som musela mala dva roky ale keď sa dalo sme lenošili ..🙂 teraz ma už bračeka zdravého pôrod dobrý rýchlejši 4220g 53 cm bez poranenia 🙂 držím palce nech vám to dobre dopadne 🍀

lenka1801
autor
6. jan 2025

@arexka to sa dobre číta, že všetko dopadlo dobre 🙂
Prosím ťa a kedy ti asi povedali, že máš placentu nízko. Čitala som o tom, že väčšinou to spôsobuje krvácanie ale ja som bola v sobotu u dr Grochala a v správe je napísané, placenta predná stena. To by zrejme videl, že je aj nízko. Idem zajtra k svojej dr, tak uvidím čo povie. A prosím ťa asi si tiež mala kľudový režim? Popravde ja som si myslela, že keď už dlhšie som nešpinila a idem do druhého trimestra, tak že tiež sa to už snád vytratilo, no žiaľ asi nie

michaela329
6. jan 2025

@lenka1801 ono až na tom druhom morfe skontroluje, či sa vytiahla, ešte je skoro hovoriť, či bude nizko - tiež mám nízko a vpredu, ale povedali mi to až na druhom morfe.

martul
6. jan 2025

@lenka1801 možno by stačilo trošku sa šetriť v robote a trošku sa zdŕžať v sexe, hlavne zo začiatku...akože prepáč, máš od začiatku problémy s krvácaním tak nemôžete trošku vydržať?

lenka1801
autor
6. jan 2025

@michaela329 to som nevedela, ďakujem pekne za odpoveď 🙂

lenka1801
autor
6. jan 2025

@martul v práci som bola na PN preistotu. Od začiatku nemám problém s krvácaním iba so špinením po vyšetrení a pohlavnom styku, ktory sme samozrejme obmedzili zo začiatku. Doktorka povedala, že je to normálne nič mi nezakázala ani neobmedzila, dala progestenale preistotu. Po čase keď som nešpinila a nemala ziadne problémy sa to vrátilo znova. ďakujem pekne za odpoveď.

martul
6. jan 2025

@lenka1801 takže:
po PN si išla do práce, kde ste sťahovali kanceláriu
Doktorka povedala, že je to ok, tak potom kde je problém?
Bojíš sa aby bolo bábätko zdravé, ale veď je to ok povedala doktorka, tak?

lenka1801
autor
6. jan 2025

@martul nie iba sme s mužom teda hlavne on vystahovali kancelariu, ja som iba asistovala, nic ťažké som nenosila. Problém? Pýtala som sa na skúsenosti žien, ktoré si tým tiež prešli. Napríklad čo to sposobuje, kedy to prešlo, či len “ležali” atď…Mám tam jasne položené otázky .

arexka
6. jan 2025

@lenka1801 ja som si robila poznamky o všetkom v kalendari a našla som že progesterón mi ešte predpísal aj od 13 tt ešte som tiež mala to špiennie tak som ho brala určite do 16tt či dlhšie neviem mne sa marí že sa to mohlo max do 20 tt to kedy mi povedal o tej placente som si bohužiaľ nezaznačila 😔 ale asi nejako na začiatku ja som išla na prvu kontrolu v 8+6tt lebo som sa bala skôr aby tam už bolo vidieť jasné či bije srdce mala som už negativne skúsenosti keď som utekala moc skoro ..ja som bola nastavena že toto zle dopadne ale mne sa vždy deje opak toho čo si myslim a bábätko že bolo aj vetšie ako 9 tt vtedy mi padol kameň zo srdca ..lebo napríklad to tehotenstvo predtym čo bol zamlčany potrat to bolo od začiatku poriadku nemala som žiadne špinenie ani krv a dopadlo to zle neboli srdiečko 😔 takže pre mňa taka irónia že to špinenie neznačilo koniec prave opak že mame zdravého chlapčeka život je taky kadejaky ..som vďačná zaňho teraz riešim zhadzovanie porodnych kg 😃 ..a kludovy režim som nemala vôbec mi také nič doktor nekazal ja som aj dcerku nosila kadejako ale zdalo sa mi že ked som odychovala tak to špiennie bolo menej ja som bola na materskej ešte s ňou tak niekedy sme mali aj dni ze sme lenošili v posteli keď pršalo a tak som rada že som nemusela chodiť do prace ako pri nej a aj tie nevoľnosti som zažila doma ..tak tych príčin špiennia môže byť asi viacej niektoré ženy pisali že hematom a tak ja sa tomu az tak nerozumiem som rada že sa mi ta placenta posunula hore lebo som sa bala aj toho cisarskeho ..verim že u vás to bude mať tiež šťastný koniec💐❤️🙏

lenka1801
autor
6. jan 2025

@arexka ďakujem ti velmi pekne za tvoj príbeh 😊 ja som tehu pred týmto tiež mala MA a tiež bez krvácania alebo špinenia, iba mi dr povedala, že plod sa nevyvija a šla som na kyret. Preto ma to spinenie znervozňuje ale vždy dr že je to ok. No a teraz to krvácanie ale iba jednorázovo ale bábätko je v poriadku a keďže sa tomu tiež moc nerozumiem, tak som chcela počuť podobné skúsenosti priebeh atď…. Ja tiež väčšinou pracujem z domu, pretože mám takú možnosť a teda som fakt za to rada. Takže ti veľmi pekne ďakujem 🤍🙂 a tie kilá, no držím palce . Ja mám dvoch synov a zatiaľ sa mi váha vždy podarila vrátiť naspäť ale to som mala aj menej rokov 🙂

arexka
Včera o 20:59

@lenka1801 tak to mate podobne ako ja 🙂 isto to aj vam dobre dopadne sa hovorí že po MA príde zdravé tehotenstvo mne to doktor tak vravel od začiatku a mal pravdu ..tak to závidím že ste sa dostala na pôvodnú vahu ja po prvom tehotenstve tiež za 4 mesiace a potom som ešte viac schudla ale teraz po druhom to akosi nejde a už ubehol 7 mesiacov 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre