Krvácanie v 12. týždni

michaelamell
7. nov 2015

Ahojte som zúfalá letím na rizikovom prvý den ale neviem na čom som ☹... Rano okolo 5 som sa robufila na to že zimná vybehlo dosť krvi bolo to jednorazové uz sa to zatiaľ neopakovalo ... Utekala som do nemocnice prijali má na gynde a pri vypisovaní primacich papierov som si všimla ako do poznámky dala sestrička ,,hroziaci potrat,, potom má vyšetrili aj to by neurobili keby nedupnem nohou vybavila som si sono to mi chceli robiť na druhý den dostala som injekciu . Na sone mi zistili že akcia srdiečka tam je . Chvála bohu!!!
Teraz má preložili na rizikové ale nikto mi nevie povedat co to môže byt a co bude ďalej ☹ bojím sa ak máte niekto skúsenosť prosím upokojíte má alebo mi aspoň napíšte co sa bude diať. Dakujem

simonnka2014
7. nov 2015

@michaelamell Ahoj,hlavne zachovaj klud,ziadny stres,lebo to ti naozaj nepomoze.lekari vedia co robia,,srdiecko bije to je hlavne, a urcite ta budu stale kontrolovat.

bosoriak
7. nov 2015

@michaelamell No co sa bude diat - bude sa cakat. Neexistuje vela moznosti, ktore lekari maju v pripade hroziaceho potratu. Nech ta ukludni to, ze tato diagnoza je univerzalne pre akekolvek spinenie a krvacanie v tehotenstve, pricom je kopec zien, ktore proste jednorazovo krvacali, pripadne obcas krvacali aj pravidelne a aj tak porodili zdrave deti.
Neostava ti nic len sa setrit a cakat, co sa bude diat.
Vela stastia.

gelo111
7. nov 2015

Ahoj, hlavne sa neboj, ja som mala to isté v 14. týždni, tiež zo mňa vytieklo jednorázovo veľa krvi, išli sme na pohotovosť, na druhý deň som bola prijatá na hospitalizáciu, dávali mi nejaké asi 2 infuzie a potom lieky, mala som ešte trošku špinenie, po prepustení som mala byť v kľude a dnes mám už krásneho 17 mesačného synčeka, ktorý sa narodil normálne v termíne. 😉

sandey
7. nov 2015

Ak to má skončiť potratom, tak s tým nič neurobíš ani ty, ani lekári..... Potrat sa zastaviť nedá...

pufa
7. nov 2015

@michaelamell ak to nebolo len krvacanie z krcka, co zrejme nie, lebo ked sa to stalo mne, poslali ma z pohotovosti domov, mozno to bol prasknuty hematom. to sa da sonom zistit. hlavne bud vklude a ked budes mat moznost, porozpravaj sa s lekarom co ti bude robit sono. drzim palce

maminkasisa
7. nov 2015

len klud, si v nemocnici, si pod kontrolou, Ty uz viac urobit nemozes....

seahorse27
7. nov 2015

Tuto diagnozu dostane takmer kazda, ktora je hospitalizovana na gynde kvôli krvacaniu alebo bolestiam (kontrakciam)...

charity
7. nov 2015

@michaelamell Telo obcas krvaca v case predpokladanej menstruacie. Jedine co teraz mozes spravit je nestresovat sa a max lezat a relaxovat. Vypni stresujuce stranky o potratoch a citaj si vtipy alebo kukaj smiesne videa na youtube alebo... Proste klud.

andelok
7. nov 2015

@michaelamell Tou diagnozou hroziaci potrat sa nezaoberaj. Ja som pri prvom tehotenstve spinila (ziadna krv pritomna nebola) a doktorka do kazdej spravy pripisala na koniec hroziaci potrat. Na nalade mi to teda nepridalo, ale vsetko sa dobre skoncilo. Drzim ti palce, najlepsie spravis, ked sa budes snazit oddychovat, tvoje telo vie, co ma robit a v nemocnici si v dobrych rukach. Srdiecko napriek krvacaniu bolo, podla mna to bude v poriadku...drz sa!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaelamell
autor
7. nov 2015

Dakujem za vaše milé komentáre v podobe ako to má byt sa stane ak mam potratit tak potratim. Ste super viete ako človeka upokojiť radšej mi to ani nepíšte

vydrnik
7. nov 2015

@michaelamell neboj sa len klud a ziadny stres nemocnici vedia co robit.injekce lieky pomozu zabranit potratu.Mysli pozitivne.Viem ze do koncactehu mas daleko ale teraz sacraduj tes sa na bebetko.Viem ako sa citis

randrea
7. nov 2015

Ahoj, aj ja som mala podobny problem, nazvali to krvacanie, ale ono to bolo skor spinenie a viackrat sa to opakovalo, musela som uzivat Duphaston a brala som to nakoniec cele tehotenstvo, najprv zvysene davky. Zvladli sme to, hlavne treba mysliet pozitivne, pocuvat lekarov a fakt oddychovat. Myslim na Teba a drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. Hlavne ze srdiecko bije, to je dobra sprava a na to sa teraz sustred.

sardinka335
7. nov 2015

Možno len praskla nejaka cievka - ked sa to viac neopakovalo. Srdiečko bije tak to je dobre, oddychuj, šetri sa a počuvaj lekarov. Viac sa urobiť neda. Jedna vec je chlacholiť tak a druha je realita, pred ktorou tiež nie je dobré zatvarať si oči...V takomto skorom štadiu lekari nie vzdy dokazu zabraniť potratu a ani viac menej nevedia často povedať prečo k samotnému potratu došlo. Predpoklada sa bud nejake ochorenie matky alebo to ze plod je poškodeny a takto to ,,priroda,, rieši.
To zatial nie je tvoj pripad kedze dieťatko zije. Čo bude dalej ti nikto 100% nepovie a ani neda ziadne zaruky.

marika2809
7. nov 2015

Neboj, nestresuj sa, je kvantum žien, čo počas tehotenstva krvácajú, dokonca poznám aj takú, čo mala do 5.mesiaca pravidelne menzes, čo samozrejme je už extrém, ale napríklad aj ja Ti z mojej vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tiež som dva krát krvácala, raz ešte v 10.týždni a potom v 14.tom. Vždy to bola jasná krv, a vždy lekárov zaujímala akcia srdiečok (dvojičky), takže hneď robili aj sono, čo bolo super hlavne pre mňa, lebo som sa ako-tak ukludnila, takže Ti schvaľujem, že si si dupla🙂. Mne to druhé krvácanie odôvodnili aj tým, že som mala nízko uloženú placentu, ale to sa postupom tehotenstva zvykne upraviť. Nemaj strach, neplač, ukľudni sa, a reči typu "čo sa má stať sa stane" hoď rovno do... Odťiaľ aj vyšli. Necitlivosť najhrubšieho zrna, empatia nula bodov, emočná inteligencia detto. Je cítiť, kto nezažil nepochopí... Jaj, a ešte, skoro som zabudla, práve som ten môj "dvojitý hroziaci potrat" zakrývala v postieľke, stále sa odkopú, a neboj, aj Ty budeš zakrývať🙂 .

maminkasisa
8. nov 2015

ako pisali baby, necitaj clanky o potratoch, to Ti fakt neprida.... radsej nieco veselsie, na rozptylenie....to pomaha....tiez som si odlezala svoje v nemocnici, takze viem o com pisem....

bonaqa2013
8. nov 2015

Takéto niečo som mala pri druhom tehu. krvácala som asi 3 krát za celé tehu, v nemocnici som bola asi 2 krát, doma na Pn, ale potom sa situácia zmenila a ešte som išla aj do práce a pracovala som až do 39tt. potom už bolo všetko Ok.V súčasnosti má dcéra 9,5 roka a chodí do 4 triedy. Ostatné tehu po krvácaní ani chýru ani slýchu...

sasena033
8. nov 2015

@michaelamell hlavu hore dolezite ze je akcia srdiecka 😉 presne viem o com pises ja som zacala krvacat v 10tt bolelo brucho ako na menzes a dost som krvacala ale nebola to jasna krv ale skor hnedo cervena prijali ma urobili sono srdiecko bolo ostala som v nemocke 5 dni dali mi lieky prestalo pustili domov chvilku dobre potom sa to zopakovalo do 14 tt este dva krat ale to som riesila iba s mojim gyn, s tym ze ostanem doma lezat a k nemu som chodila na sono co a ako kedze som mala 2r syna domka, v 14tt z jedneho dna na druhy seklo a uz bolo dobre rosila som 37+2 😉 doteraz neviem z coho bolo ani lekar nevidel odkial , ziadny hematom, cievka neslo z maternice takze tak drzim palec... bude dobre neboj

randrea
8. nov 2015

@michaelamell ako sa mas?

michaelamell
autor
8. nov 2015

@randrea nic nove neviem ... Zajtra mi urobia vyšetrenia len cakam a cakam ....

kvecia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
randrea
8. nov 2015

Tak verim, ze sa dozvies dobre spravy a hlavne sa neponahlaj domov, tam si pod dozorom a urcite budes kludnejsia ako doma sa stale pozorovat a stresovat. A citaj si tu len tie povzbudive odkazy a na ostatne sa vykasli, to nestoji za to, aby Ta to rozculovalo, kazdy ma pravo na nazor, ale nie kazdy nazor sa sem hodi napisat.

michaelamell
autor
9. nov 2015

Sme v poriadku nebol to ani hematóm že vraj to mohlo byt spôsobene tvorbou placenty. Maličké som videla úžasný zážitok vidieť ako si chytá hlavičku <3 <3
Uz som kľudna a teším sa že sme v poriadku.

vydrnik
9. nov 2015

@michaelamell tak to jecsuper zprava.Tak nech je uz vsetko oki a prajem krasny zbytok tehu a neboj zbehne to rychlo.

randrea
9. nov 2015

@michaelamell Tak to sa tesim, no vidis, niekedy to tak byva a nakoniec je babo v poriadku. Tak sa hlavne setri, nenamahaj a snaz sa byt v klude a v pohode. Drzim Ti palce a uzivaj si tieto krasne chvile, leti to velmi rychlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre