Krvácanie pri používaní Aniballu

janasilnajana
20. jan 2022

Ahojte chcem sa opýtať cvičím už 5 dni z aniballom. Väčšinou dám 24 a koniec a to už niekedy cez bolesť. Ale cvičím tak, że Max 3x vložím, vytlačím a koniec. Treba to robiť dlhšie???? Dnes som si povedala ze skúsim dat viac. Asi som to prehnala i keď som dala len 25 cm lebo som začala jemne krvácať. Nic neboli. Ide o to że teraz neviem ci môžem hneď teraz zase pokračovat alebo radšej zajtra. Viem ze sa zvykne pri tom krvácať preto sa pýtam. Ďakujem za rady

diamond007
20. jan 2022

@janasilnajana zajtra, nesil to. Aj 24 je lepšie ako nič 🙂

mamamasama
20. jan 2022

@janasilnajana Ahoj. Ja som krvacala pravidelne. Cievky su uz citlive, ale vzdy som to brala tak, ze pre dnesok uz koniec. Skusis opat zajtra. Je tu skupina na MK. Pridaj sa 🙂

anjelicek26
20. jan 2022

Dodnes som nepochopila, na co je to dobre :( Riziko infekcie, krvacania... pocas porodu sa tkaniva vplyvom hormonov zmakcia a pojde to, netreba to hrotit, priroda nie je zas hlupa, ze by trebalo nejaky nafukovaci balonik tam davat, aby zeny porodili...ako fakt...

es2021
20. jan 2022

@janasilnajana mne sa to zda nejako rychlo za 5 dni uz 24. Ja som mala 25 az tesne pred porodom, velmi opatrne treba pridavat

janasilnajana
autor
20. jan 2022

@anjelicek26....... ja vám váš názor neberiem. A neviem možno ste lekárka a vyznate sa v tom. Možno ste to niekde čítali. Sto ľudí, sto chutí... Każdy ma nato svoj názor a ja to nikomu neberiem... Som prvorodicka nevyznám sa v tom ... Mne to odporučil môj gynekológ. A aj v nemocnici gynekológicka. Takže ja to určite skúšať budem. Keď mi to ma v niečom pomôcť.

mamamasama
20. jan 2022

@anjelicek26 je to dobre na to, aby ta neroztrhalo od jedneho otvoru k druhemu. Aby si nemala po porode problemy s unikom mocu a mala z porodu zazitok, nie traumu. Prvorodicky rodia bez skrabancov a ziadna infekcia preboha. Hadam kazda zena, ktora ho pouziva vie o tom ako.

kittykat22
20. jan 2022

@anjelicek26 no neviem ci tvoj nazor zdielaju zeny ktore su zasite pomaly ood klitorisu az po analny otvor.

janasilnajana
autor
20. jan 2022

@es2021 tak ja som dala na prvýkrát 22 bez problémov, ani som nič necítila, takže teraz 5 dni sa snažím dat 24. No dnes som aj cez bolesť dala 25..... Ale to už išlo horšie ako keby ma to už nechcelo pustiť. A všade keď čítam ze zeny dajú o 30, tak som prekvapená. Nesnažím sa ich prekonať 🤣 ale nečakala som ze ma to proste stopne a neide to.

anne_mary2
20. jan 2022

@janasilnajana ahoj, kludne potiahni par dni s tou 24kou, prisposobuje sa to pomaly, ze to ide je fajn, ale aj ta elasticita chce cas. A nakoniec, aj v navode pisu ze nedoporucuju prekrocit 25cm kvoli poraneniam. Tak myslim ze na tych 25 este pride, a aj keby nie tak aj 24 je myslim v pohode…
Neviem ci je dovod to davat na viac, radsej to trenovat takto+ masaz hradze napr.. Ako pisu na aniballe- najdolezitejsia je vedoma kontrola pohybu nad balonikom, a zvykanie si porodnych ciest, nie sutaz v cm 🙂..

domka222
20. jan 2022

@kittykat22 stačí, že žena má počas tehotenstva v pošve narušené prostredie, do toho nejaká slabšia infekcia a problém s natrhnutím, hlavne vnútorným je na svete. Zas povedzme si, sú ženy, ktoré aj keď cvičili, poraneniam sa nevyhli. Je to na každej, či sa na to dá.

anjelicek26
20. jan 2022

@janasilnajana bohuzial tie poranenia a riziko infekcie je pre mna prilis vysoke. Citas to casto a krvacanie a trhlinky ked niekto oznaci ako "bezne" pri cviceni, potom je trhlinka pri porode nebezna? Nechapem to... my mame 4 deti prirodzene a ben anibalu a trhlin, cim to bude? Pred tehu pod 50 kil zakazdym... mini zena... toto neni o cviceni, ale o elasticite pokozky a tlaceni, nicom inom.
@kittykat22 ale vsetci vieme, ze to je urychlovanim porodu, nespravnym tlacenim a milionom inych dovodov... a ja poznam zasite az po analny otvor aj s anibalom..bohuzial aj jednu taku, co mala kvoli infekcii (po cviceni s anibalom) predcasny porod a male zo streptokokmi a antibiotikovou infuzkou do inkubatora...co je horsie?

mamamasama
20. jan 2022

@anjelicek26 prosim ta...nepis do kazdej diskusie, ked vies prd o danej teme... uz je to dost trapne...

lucijalucy
20. jan 2022

Cvičiť v kľude, aj dlhšie, hlavne pokoj, sústrediť sa. Ja som sa snažila minimálne 15 minút cvičiť každý deň, nepočítala som vytlačenia. Nie je to o kvantite. A netreba sa ponáhľať. Niekoľko dní po sebe som mala tie isté cm, niektoré dni dokonca menej než predošlé. Všetko je to v poriadku. Tiež sa mi asi raz stalo že som mala trošku krvi, tak v ten deň som už necvicila. Na ďalší deň v pohode. Držím palce 🤞🏼

anjelicek26
20. jan 2022

@mamamasama tak o danej teme viem dost, ale dakujem 😂 Ked autorka ma bolesti a krvaca, je to podla teba v poriadku? To su mi rady. Do tej ranky si zanesie infekciu a uz to bude volakde..

michaela66
20. jan 2022

Ja keby nemám cisársky teda vyzerá,že budem mat aj prvý som mala ale tak v kútiku duše som myslela,žeby sme mohli ísť aj prirodzene keďže to je 12 rokov dozadu tiež by som to vyskusaala poznam naokolo baby čo s tým majú dobre skúsenosti a pri porode ich nerozrhalo aj keď stať sa môže samozrejme,ale treba vyskúšať možno tebe to zrovna ozaj pomôže a budeš mat ľahší pôrod …

hipuska
20. jan 2022

@anjelicek26 máš v niečom pravdu. Ja som tiež 4x, bez dajakych problémov alebo potrhania. A posledný z anibalom.
Autorka, určite nie cez bolesť. Dať pauzu a menej CM! Je dôležité nacvičiť tlačenie. Aby si vedela ktoré svaly zapojiť. A celkovo, potrhania záleží aj od pôrodníka, ako vedie pôrod

janasilnajana
autor
20. jan 2022

@anjelicek26.... Ďakujem za názor, ale asi stačilo. Napísali ste svoj názor a nemusíte si ho obhajovať. Určite teraz kvôli jednej žene (vám), nevyhodim aniball do koša. Nepýtala som sa prečo ho nepoužívať, pýtala som sa ako ho používať. Prečo také príspevky jednoducho neignorujete? Pekný večer vám prajem

diamond007
20. jan 2022

@mamamasama konečne to niekto napísal 😁😇 ďakujem 🙂

misisika
20. jan 2022

@janasilnajana aj mne takto praskla cievka a pre istotu sme išli na pohotovosť. Tam mi povedali, že s cvičením si mám dať pauzu 2-3 dni. Ak by sa problém opakoval, tak v cvičení už nepokračovať. Roziko, že chytíš nejakú infekciu je vysoké a určite neprevyšuje prínos z aniballu. To mi povedal gynekológ na pohotovosti.

asia83
21. jan 2022

@anjelicek26 Presne tak. Ženy rodia tisícky rokov bez balóna a ide to. Ja vám ale poviem o čo im ide. Aby boli po pôrode tam dole také ako predtým. Nezošité, nezmenené. Ony by aj dieťa mať aj žiadne zmeny na postave. Žiadna pokora, žiadna obeta. Hrozná doba.

asia83
21. jan 2022

@janasilnajana Lebo má pravdu a napísala si svoj názor. Pravda vám vadí?

ckatka
21. jan 2022

@asia83 to bude asi tým, že normálne je NEMAŤ po pôrode pozosivanu vaginu až po zadok, normálne je po pôrode NEMAŤ zásadné zmeny na tele, normalne je nenastrihavat a normálne je nechať ženu v pokoji rodiť v polohe, ktorú si jej telo pýta. Normálne je nezasahovat a nevyrusovat ženu pri normálnom fyziologickom pôrode. Asi preto. Aniball je super vec. V niektorých krajinách na to ženy používajú tekvice 🤷‍♀️ ale je to štandard v mnohých kultúrach len sa o tom nepíše. Nie je to hygienicky o nič nebezpečnejšie ako sex či sadnutie si na záchod.

nevenka
21. jan 2022

@anjelicek26 hej, ja som to chcela aj skusit, ale mala som stale nejaku infekciu, tak som sa na to vybodla. Prve dieta ma sice nastrihli, ale to tu tak chodi na Slovensku, ze prvorodicky smyk smyk. Ale rodila som rychlo a mozno aj to bol problem a zapal mierny, tak asi pre istotu. Citim to dodnes. Syn nemal ani velku hlavku, ani nebol velky. Druhe dieta o necele 2 roky, doktor zazmluvneny, chranil hradzu, povedal, kedy pockat, netlacit aktivne a kedy tlacit. Ani skrabanec a ziadne sitie. A tretie dieta to iste. Urcite, kazda zena je inak elasticka, ja celkovo mam hypermobilitu, co je viac na skodu, ale pri porode sa to zislo. Mala som aj stastie, ze deti boli male, to urcite. Ale aj to, ako sa snazi porodna asistentka a lekar,...a presne pri poslednom dietati mi hovorila, ze musim pockat, aby sa to tam trosku uvolnilo, lebo to rupne, ze zadrzat chvilku, ze ona mi povie kedy uz mozem tlacit. A fakt. Super to bolo.

nevenka
21. jan 2022

@asia83 noooo...mna nastrihli pri prvom, hoci asi to nebolo nutne, ale pri dalsich detoch nie a ani som nebola sita. Uz to nevyzera ako za mladi, samozrejme, ale toto uz by spravila aj tak iba plastika 😅.
Ale tak uprimne, keby si si mohla vybrat, tak nechces dobre vyzerat??? Ja hej 😁

choco6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre