Ahojte , prosím Vás máte skúsenosti s krvácaním po milovaní ? Dali vám v nemocnici niečo , dodržiavali ste kľúčový režim ? Bola som samozrejme u lekara . Ale zaujma má či sa to nestalo aj niekomu inému a každý príspevok ocením . Zaskočilo má to a vystrašilo , keďže prvé tehu som tuto skutočnosť neprežila . Ďakujem
Aj ja som to mala hneď na začiatku tehu. Ani sex sme nemali len orgazmus a hneď dosť krvi. Išli sme na pohotovosť a teda bola tam možnosť potratu. Tak som mala nakázanú sexuálnu abstinenciu a zhruba v 14tom týždni už to bolo okej. Po tom prvom trimestri mi to doktorka vpodstate povolila
@dominika1922 prosím tá a mala si nariadený kludovy režim , alebo lieky ?
@karla21 mala som progestanelle a samozrejme kludovy režim ale ležať cely deň som nemusela
@dominika1922 ďakujem za skúsenosť . Aj si ešte potom spinila ? Ďakujem
@karla21 ano nariadene od lekara sexualna absencia a progestanelle...viem ze chut na sex je silna ale tak da sa pomoct si aj inak ;) to od soboty mas spinenie? Nasadili ti nieco? Nemas nejaky hematom alebo nepichas si injekcie na krv...mne na hematologii hovorili ze ziadne spinenie nie je ok a treba to riesit... ale ak ta lekar sleduje tak hadam to bude v poriadku..vela zien spini alebo krvaca prve mesiace...ten orvy trimester je vzdy 50:50 🤔
@dominika1922 och, no keby mám ja toto z orgazmu, tak koniec. Snažila som sa byť zdrzanliva počas tehotenstva a keďže som mala menej sexu, často v noci som mala orgazmus počas spania.
@karla21 no mohlo to viac podrazdiť. Za normálnych okolností sa v tehu do žien veľmi nešprtá. Nič nespravíš. Keď je to hnedé tak je to len stará krv. Tá sa musí proste dostať von. Pekne lež a oddychuj. Bude dobre. Na Angel sound alebo doppler je ešte skoro. To ti môže dobudúcna pomôcť k ukľudneniu, aby si vedela, že je bábo ok. Mne to pomohlo. Mám doma dva😂. Jeden prišiel neskoro. Ak by si v budúcnosti zháňala niečo také tak daj vedieť. Jeden čisto nový predávam. Teraz si dáte pauzu od sexu, neskôr to dobehnete 😉. Držím ti prsty 🍀
@lenusa20 Mam veľmi dobrého súkromného gynekológa a čakala som ako sa vyjadrí k tomu vyšetreniu krčka maternice a povedal , že by urobil aj on vyšetrenie krčka maternice . Že je to potrebné , ale myslím, že to vyšetrenie pomohlo ku krvácaniu . Ako nie silnému , ale bolo to ďalšie podráždenie
@karla21 nie už sa to nevyskytlo ale bála som sa veľmi tie prvé razy. Teraz je to už okej ale niekde vzadu mám takú myšlienku čo ak.. no už som v piatom mesiaci tak mi to dáva nádej že to dotiahneme do úspešného konca🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@karla21 áno stalo. Cca v 10-11tt. Bola som v podstate od začiatku na rizikovom a som mala hroznú chuť na sex. Rizikové kôli predošlím potratom. Zistený problem, preliečená a tak opäť tehu. Fakt preventívne rizikové. No a chute boli silné. Mali sme sex, nič nebolelo a potom sme išli spať. Ráno som na wc našla už hnedú krv. Nešla som s tým nikde. O pár dní na to som bola klasicky u dr, povedala som a povedala že je to bežné. Veľmi prekrvená maternica+ pohlavné cesty. Vraj nejaká cievka asi, podraždená sliznica. S tou sliznicou suchšou mám problém celé tehu. Vraj by sa to potom malo dať do poriadku. Čo sex, to podráždenie. To je jedno či použijeme gél alebo olej.
Takže kľudne si to mohla mať práve z nejakej cievky. Nemusí to byť hneď vážny problém. Ale verím, že ťa to vystrašilo.