Ahojte žienky, máte niekto prosím skúsenosti s krvácaním v poslednom trimestri kvôli nízkej Placente? V 20t mi bolo povedané že mam tzv. Placenta previa nízku placentu kt. prekrýva celú os / 'bránku' teda 3-ti stupeň. ak sa do pôrodu neposunie bude musieť byť plánovaná sekcia.
Teraz som v 31t a začala som 'stredne' krvácať z ničoho nič ešte som myslela že mi 'cvrklo' lebo ma veľmi často tlačí cikat a pozerám krv. Hneď som volala do nemocnice aby ma pozreli a ostala som na pozorovaní dneska budem mať vag. sono tak budem vedieť viac ale určite to sposobuje ta Placenta. Prvý pôrod pred 3r skončil akútnym cisárskym v 40t kvôli pomalemu otvaraniu..
Stalo sa vám to a ako to dopadlo. Ďakujem
No mne lekar povedal tak, ze keby ide o krvacanie tak ihned si hat do nemocky. Keby som sama, tak volat zachranku radsej. Ale vraj s tym vedia co to spravit a hlavne kludovy rezim na to. Cize budes lenosit. Mne sa to nastastie prestalo niekde po 24tt diat a placenta sa vytiahla. Ale bolo to nervy sem tam
@kiki68 Mne tiež povedala sestrička kebyže sa to znova opakuje tak hneď volať.. Ja som tak urobila v sobotu ráno keď som si myslela že 'mi cvrklo' lebo už ma tlači na wecko každu hodinu však to poznáš ale nedalo mi to a pozriem a krv😢Ostala som na pozorovaní do pondelka kedy som mala aj vnútorné sono ja mam posterior /Anterior placenta čo znamená že nie je len vzadu ale prechádza až do predu a Dr sa obáva že mohlo by ísť o Placenta Accreta že by bola zachytená o maternicu. Takže moja sa už nevytiahne a bude plan. cisársky tento krát..v 36t som objednaná na MRI scan aby sa na to pozreli.. Nechcem na tu možnosť ani myslieť 😭
@pati224 Jasne bude lepsie ked to mrknu a budu vediet co presne s tym. Ja som porodila a placenta nesla von, najprv s tym nemohli pohnut, potom dali lad na brucho a nakoniec ju vytiahli opatrne asi po 10 min toho obkladu. Ale bol to taky posledny pokus pred uz operacnym vybratim. Nastastie to zafungovalo. Takze urcite je lepsie byt pod dohladom a nech vedia na co sa pripravit. Tiez som mala placentu vpredu a vyrastala z nespravneho miesta. Uplne z opacnej strany, este lekar to ukazoval muzovi ako taku zaujimavost
@kiki68 to je zaujímavé s tým ľadom spomeniem to môjmu konzultantovi😉Čo sa to už deje v tele za komplikácie dosť je pôrod sám o sebe a nie ešte tieto zrasty a komplikácie. Tak si mala aspoň prirodzený. Ja mám Placentu Ant/post čiže dole vzadu a prechádza aj do predu teda ako som spomínala čiže mám aj kúsok vzadu aj v predu a Dr sa domnieva že by mohla byt zrastena vpredu s maternicou potom je náročná op. Volá sa to Placenta Accreta.. Potom robia tzv. Hysterectomy kde výberu mat. a to je to posledné síce tretie babetko by som bohužiaľ už aj tak neplanovala kvôli veku a týmto možným komplikáciám aj tak o mat. nechcem prísť. MRI mam na narodeniny našej 3r dcérky tak hádam to prinesie šťastie veľmi sa bojím a čakám na ten deň hádam ešte viac ako na samotný tehot. test 😅veľa šťastia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pati224 ahoj, bohužiaľ ti neporadim, len ťa chcem povzbudiť ❤️ všetko dobre dopadne, držím palce.
Naozaj prepáč že som neporadila 😁